Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistokehitys ilman projektinhallintaa onnistuu vain vahingossa ja tuurilla

BloggausOhjelmistokehityksessä projektinhallinnan tehtävä on pitää projekti oikealla tiellä, oikeassa aikataulussa ja oikeassa budjetissa. Tärkeintä on varmistaa, että niin asiakkaalla kuin toteuttavalla tiimillä on yhteinen ymmärrys siitä, mitä ollaan tekemässä ja miksi. Mutta kuulkaa, monesti ei kaikilla ole tämä puoli hallussa: projektinhallintaa ei arvosteta eikä siihen panosteta. Joskus seuraukset ovat kurjat ja arvaamattomat.

Meillä Alfamella tiimit saavat usein kehuja asiakkailtaan onnistuneesta projektinhallinnasta. Kuulemme myös surullisia tarinoita siitä, miten aina ei kaikki ole sujunut yhtä hyvin. Päätimme siis jakaa näkemyksemme siitä, miksi projektinhallinta on niin tärkeää ohjelmistokehityksessä, ja mikä on oma reseptimme siinä onnistumiseen.

Projektinhallinta ei ole (vain) projektin hallintaa

Projektinhallinnalle on monia hienoja määritelmiä. Mennään nyt kuitenkin sillä, mikä on Alfamen näkökulma. Ohjelmistokehityksen (ja miksei muidenkin hankkeiden) projektinhallinnassa tärkeintä on varmistaa, että kaikilla on yhteinen ymmärrys siitä, mitä tehdään ja miten. Siis pitää silmällä kokonaisuutta ja huolehtia, että kaikilla on yhteinen suunta. 

Kyse on enemmän ihmisistä kuin projektista, ja projektipäälliköltä vaaditaankin kykyä kuunnella ja keskustella. Tietysti projektipäällikkö seuraa projektin yleiskuvaa ja valvoo, että asiat etenevät suunnitellusti ja muutoksia tehdään, jos tarpeen. Huonon ja hyvän projektipäällikön kuitenkin erottaa siitä, että hyvä projektipäällikkö ottaa huomioon kaikki osapuolet ja kuuntelee myös rivien välistä. 

Kaikkien osapuolten edun valvominen kuuluu projektipäällikölle. Aina asiakas ja vaikkapa devaajat eivät ymmärrä toisiaan ja painottavat eri asioita. Siksi projektipäällikön ikävä tehtävä onkin osata sanoa asiakkaalle ”ei”. Tarkoituksena on ajatella asiakkaan etua: asiakas ei ole välttämättä osannut huomioida projektin kaikkia osapiirteitä, jotka vaikuttavat kokonaisuuteen. 

Projekti voi onnistua ilman projektinhallintaa – vahingossa ja tuurilla

Pieni paljastus: periaatteessa projektin onnistumisen kannalta projektinhallinta ei ole täysin välttämätöntä. Projekti voi sujua ongelmitta alusta loppuun myös ilman sitä. 

Silloin se yleensä on johtunut hyvästä tuurista.

Lue blogistamme lisää, mitä onnistunut ja laadukas projektityö vaatii >>

Pinterest
Alfame logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Alfame kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Tietohallinto
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Auditointi
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

Amazon Web Services
Azure
Microsoft
Open source
Angular
Node.js
React
C#
Java
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Alfame kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia