Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Finlayson – tuotetietoratkaisu vahvistaa brändikokemusta ja poisti näpyttelyn

ReferenssiFinlaysonin uusi tuotetietoratkaisu suoristaa mutkat sekä teknisestä järjestelmästä että sisäisistä toimintatavoista. Asiakas saa yhtenäistä, brändinmukaista ja ajantasaista tuotetietoa kanavasta riippumatta, eivätkä manuaalinen näpyttely ja copypaste-työ enää vie aikaa ja resursseja.

Tuotekokemus omiin käsiin

200-vuotias Finlayson on yksi maamme vanhimpia yrityksiä ja rakastettu kodintekstiilibrändi. Finlayson halusi modernisoida tuotetietoratkaisunsa siten, että se tarjoaisi asiakkaille vahvemman ja yhtenäisemmän brändi- ja tuotekokemuksen kaikissa kanavissa. Aiempi tuotetietojärjestelmä vaati paljon manuaalista työtä eikä palvellut liiketoiminnan todellisia tarpeita. Uudelta työkalulta kaivattiinkin kyvykkyyttä automatisoida toimintoja järkevissä paikoissa ja mahdollisuuksia omavaraiseen työhön sekä kehittämiseen. Tuotetiedon kehittäminen haluttiin tuoda osaksi yrityksen jatkuvaa kokonaisvaltaista digikehitystyötä.

Teknologia ja toimintatavat sujuvaksi tuotetietoratkaisuksi

Puhelu Vincitin tiimin kanssa vakuutti, että oikea yhteistyökumppani oli löytynyt. Projektissa ei tyydytty pelkkään järjestelmän uusimiseen, vaan tuotekokemusta ja -prosessia lähdettiin rohkeasti katsomaan kokonaisuutena niin, että ratkaisu vastaa kaikkien sidosryhmien tarpeita sekä talon sisällä että ulkopuolella.

Tuotetietoratkaisun tekninen perusta muodostuu uudesta tuotetiedon hallintajärjestelmästä ja medianhallintatyökalusta esimerkiksi tuotekuvien ja -videoiden hallintaa ja jakelua varten. Tuotetiedon hallintaan hyödynnettiin Akeneo PIM Enterprise Edition -ratkaisua, ja visuaalisen mediakokemuksen optimointi toteutettiin Cloudinary DAM avulla. Teknisen ratkaisun päälle muodostettiin uusi, toimiva tuoteprosessi, johon kuului vahvasti myös sisäisten toimintatapojen tarkastelu uudesta näkökulmasta. Vincitin tiimi auttoi tunnistamaan prosessien kehitystarpeita ja suoraviivaistamaan tekemistä.

Vahva brändi, parempi kokemus

Uusi työkalu antaa avaimet tuoda brändiä paremmin esille tuotekokemuksen kautta ja takaa, että asiakkaat saavat tuotteista yhtenäistä, relevanttia ja ajantasaista tietoa. Projekti antoi nopeasti mahdollisuuksia tuotetiedon kehittämiseen jo työstövaiheessa, ja automatisointi ja manuaalisen työn väheneminen on parantanut tuotetiedon laatua. Tuotteiden julkaiseminen myyntikanaviin on helpottunut huomattavasti, eikä tuotetiedon ylläpito vaadi enää vahvaa teknistä tukea. Tuotetiedon parantaminen on ottanut vakiintuneen paikkansa osana jatkuvaa kehitystyötä, ja skaalautuvuuden ansiosta uusi järjestelmä tukee kasvua myös tulevaisuudessa.

"Yhteistyö Vincitin kanssa on ollut todella avointa ja sujuvaa alkumetreiltä asti. Hankkeen aikataulu oli erittäin tiukka, mutta toimivan yhteistyön ansiosta saimme homman maaliin ajoissa. Onnistumisen elementtejä oli keskusteleva, kysyvä ja kyseenalaistava ilmapiiri, minkä avulla pystyttiin välttämään sudenkuoppia.

Vaikka uusi ratkaisu ei ole ollut käytössä vielä kovin pitkään, olemme saaneet sisäisesti jo paljon positiivista palautetta ja kehitysideoita. Pienistä puroista syntyy iso joki, ja tuotekokemuksen parannukset hyödyttävät sekä asiakasta että omia työntekijöitämme."

Anna-Leena Kaunisto DIGITAL DEVELOPMENT MANAGER / FINLAYSON

Pinterest
Referenssin infoboxi
Vincit logo

Tiedot

Tilaaja: Finlayson
Ajankohta: 2021

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Teknologia

Azure
Google
Shopify

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia