Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistokehittäjän työpäivä, osa 2

BloggausPäivä asiakasprojektissa alkaa etätyömoodissa kotosalla, kuten on alkanut joka päivä jo helmi-maaliskuusta lähtien. Kesälomien jälkeen etäily on jatkunut samaan malliin, vaikka toimistollakin töitä saisi jo tehdä. Muutamalla lounaalla on kollegoiden kanssa kuitenkin tullut käytyä. Konttorillakin voisi olla kiva käydä silloin tällöin, mutta paluuta vanhaan malliin ei enää taida olla näköpiirissä.

Otan asiakkaan tiketöintijärjestelmän työjonosta uuden tehtävän työn alle, jossa on kyse pienestä korjauksesta loppuasiakkaan sivustolle. Ongelma löytyy Vue-skriptin puolelta, josta täräytän korjauksen jälkeen Pull Requestin kollegalle. PR-hyväksynnän jälkeen Azuren Pipeline alkaa ruksuttamaan muutosta sivuston RC-ympäristöön. Tämän jälkeen tuoteomistaja saa asiasta ilmoituksen sisäiselle Slack-kanavalle ja käy testaamassa muutoksen. Saman ehtii tehdä vielä loppuasiakkaankin edustaja, joka näyttää julkaisulle vihreää valoa. Muutos on siis valmiina livetykseen. Hyvä aamu!

Myöhemmin aamupäivällä on vuorossa Daily oman tiimin kanssa, joka pidetään Teamsissä, kuten kaikki muutkin palaverit. Senior Developer Kyösti on löytänyt Teamsistä hauskan ominaisuuden, jolla saa kamerakuvan taustan vaihdettua, ja pian Dailyn jäsenet ovatkin toinen toistaan erikoisemmissa ympäristöissä, koululuokassa, avaruudessa jne. ja onhan meillä hauskaa. Backend Developer Matti sitten vakavoituu ja ilmoittaa ottavansa vastaan apua visaisessa frontti-puolen ongelmassa, jonka kanssa on painiskellut jo tovin, html-lomakkeiden kanssa ollaan tekemisissä. Sovitaan, että soittelen Teamsillä, kun vapaudun dailyn jälkeen alkavasta asiakaspalaverista.

Dailyn jälkeen hyppään siis asiakaspalaveriin, jossa käydään vielä lyhyesti läpi aamulla tekemääni muutosta ja askelmerkkejä loppuviikon osalle. Tämän jälkeen käydään Matin kanssa läpi lomakehommaa, jonka jälkeen alkaakin jo lounastauko lähestyä. Käväisen hakemassa paikallisesta lounaspaikasta sapuskat mukaan.

Lounaan jälkeen menen hetkeksi juttelemaan firman ”kahvihuone-Teamsiin”, joka on siis jatkuva palaverikutsu, johon voi liittyä koska tahansa pitämään taukoa ja juttelemaan mukavia. Taas meillä on hauskaa.

Loppupäivän pyörittelenkin toisen loppuasiakkaan sivustolla esiintyvää responsiivisuus-ongelmaa, joka ilmoituksen mukaan esiintyy vain tietyllä hedelmälogollisella tablet-laitteella. Tällainen mainio laite löytyy kotoakin, mutta otan silti apuriksi tehtävään aina toimivan BrowserStack emulaattorin, joka ei kuitenkaan juuri tänään ota toimiakseen kombinaatiolla localhost + hedelmälaitteen selain. Muistelen harmaasti (ja hartaasti), että jotain säätöä tämän yhdistelmän kanssa oli viimeksikin vastaavassa tilanteessa. Tässä välissä tulee loppuasiakkaalta kuitenkin (iloinen?) ilmoitus, että vikaa ilmenee muidenkin laitteiden selaimissa. Syy selviääkin näin lopulta ihan vaan perustyökaluilla (Chrome Developer Tools). Varaan kuitenkin seuraavalle aamulle pienen henkisen slotin BrowserStack-asian tarkempaan selvittelyyn, sen verran jäi vaivaamaan, mokomakin.

Päivän aikana käytetyt tärkeimmät työkalut:

Microsoft VS Professional 2019, Sourcetree, Chrome Developer Tools, BrowserStack

Päivän aikana käytetyt tärkeimmät teknologiat:

C#, .NET, Vue.js, Git, Sass

Pinterest
Riihisoft Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Riihisoft kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Riihisoft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Riihisoft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Riihisoft - Muita referenssejä

Riihisoft - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia