Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistoalustan kehityksellä helpotetaan tuotekehitystä ja lisätään laitteiden toimintavarmuutta

ReferenssiKotimainen Glaston on lasinjalostuskoneiden valmistaja, joka toimittaa koneiden ohella niihin liittyviä huolto- ja päivityspalveluita. Yrityksen asiakkaat edustavat muun muassa arkkitehtuuri-, ajoneuvo-, aurinkoenergia-, kaluste- ja laiteteollisuuden toimijoita. Glaston kehittää koneisiin olennaisesti liittyvää ohjelmistoalustaa yhteistyössä Monadin kanssa.

Glaston uudistaa 12 vuotta vanhaa ohjelmistoalustaa, jotta se vastaisi paremmin nykyisten ja tulevien Glaston lasinjalostuskoneiden asettamiin vaatimuksiin. Uudistetulla alustalla pyritään hyödyntämään mahdollisimman hyvin jo nykyisen järjestelmän toimivia ohjelmistoratkaisuja. Koodiin tehtävillä muutoksilla parannetaan järjestelmien vakautta ja toimintavarmuutta entisestään sekä tehdään alustasta yhteensopivampi nykyaikaisten ohjelmointiteknologioiden kanssa. 

Monad aloitti yhteistyön Glastonin kanssa keväällä 2021. Projekti alkoi ohjelmistoarkeologialla, jossa analysoitiin olemassa olevan ohjelmiston arkkitehtuuria. Vaihe auttoi tunnistamaan mahdollisia ongelmakohtia, mutta myös ratkaisuja ja toiminnallisuuksia, jotka ovat siirrettävissä sellaisenaan tai pienin muutoksin osaksi uutta järjestelmää. 

Osana prosessia alustan ohjelmistokomponenttien lähdekoodia on refaktoroitu eli niiden rakennetta on muutettu, mutta toiminnallisuus on säilytetty. Refaktoroinnilla varmistetaan muun muassa, että uudistuneessa alustassa eri toiminnallisuudet toimivat yhdessä myös uusien ominaisuuksien tai teknologioiden kanssa. Näiden ohella kehittäjäkokemusta on parannettu helpottamalla kehitysympäristön käyttöönottoa ja alustamista sekä siirtymällä kehityksessä jatkuvan integraation malliin.

Merkittäviä parannuksia jo ensimmäisestä uudistetusta versiosta alkaen

Ensimmäinen uudistettu versio Glastonin ohjelmistoalustasta julkaistiin vuoden 2022 alussa. Se sisältää parannettua arkkitehtuuria ja päivitetyt ohjelmistokirjastot. Uudistus toi mukanaan välittömiä hyötyjä, kuten tehokkaampi resurssien käytön, muistin kulutuksen laskun ja toimintavarmuutta poikkeustilanteissa. 

Glastonin arkkitehtuuri- ja teknologiapäällikkö Sakari Palokangas kiittelee Monadia tehokkaasta projektin haltuunotosta sekä yhteistyöstä:

– Monadin asiantuntijat pääsivät projektiin nopeasti sisään ja alun kartoitus loi projektille hyvän pohjan. Olemme päässeet kirimään alustan teknistä velkaa kiinni jo ensimmäiseen ohjelmistoalustajulkaisuun. 

Yhteistyön edetessä Glastonin oma organisaatio on myös muuttunut. Ketterämpään toimintamalliin siirtyminen ei ole tuottanut ongelmia, päin vastoin.

– Monadilaiset ovat integroituneet osaksi tiimejä hienosti. Lisäksi Monadilta löytyy paljon sellaista osaamista, joka rikastaa tiimien toimintaa, Sakari kertoo. 

Glaston pyrkii pidemmässä juoksussa yhtenäistämään lasin lämpökäsittelylaitteiden ohjelmistopinoja. Tuotteita lasin tasokarkaisulinjoihin, lasin tasolaminointilinjoihin ja ajoneuvolasin taivutuslinjoihin kehitetään sekä lisäksi olemassa olevien ohjelmistojen yhtenäistämisellä parannetaan entisestään toimintavarmuutta ja helpotetaan tulevaisuudessa tuotekehitystä. 

Suosittelija:

Monadin asiantuntijat pääsivät projektiin nopeasti sisään ja alun kartoitus loi projektille hyvän pohjan. Olemme päässeet kirimään alustan teknistä velkaa kiinni jo ensimmäiseen ohjelmistoalustajulkaisuun

Sakari Palokangas, arkkitehtuuri- ja teknologiapäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Monad Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Glaston
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Antti Riikonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Monad kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
IoT

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Monad kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monad - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Monad - Muita referenssejä

Monad - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia