Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjaatko tuotantoasi Exceleillä vai oikealla datalla?

Bloggaus

Onko tuttu tunne: Excel on jäänyt auki työkaverilla, joka on hirvimetsällä koko seuraavan viikon Kainuun korvessa? Ja ERPiin pitäisi näillä minuuteilla saada ladattua seuraavan viikon tuotantotavoitteet.

Perinteisesti ERPiä tukevat sovellukset on tehty Excelillä, mikä johtaa monesti toiseen ongelmaan. Exceleitä kertyy ja niiden hallinta alkaa viedä aikaa. Tämä johtuu siitä, että Excel on todella joustava ja hyvä väline, mutta helppous ja joustavuus aiheuttaa sen, että asiat alkavat rämettyä. Tietoa kertyy eri paikkoihin ja niiden yhdistäminen on vaikeaa. Lopputuloksena raportointi asioista on jo lähes mahdotonta tai ainakin vaikeaa. Tietojen ylläpito vie aikaa, kun Exceleitä on useassa paikassa ja asiat eivät ole enää yhteismitallisia.

Excelit ovat monesti myös mukana ERPin tietolähteinä, niitä ladataan tietokantaan levyn kulmilta. Latausprosessit ovat virheherkkiä, koska Exceleihin pystytään syöttämään dataa ilman tarkistuksia ja lataukset tuppaavat kaatumaan. Tästä saattaa aiheutua viivästyksiä ja jopa vääriä päätöksiä tuotannossa. Tuotetaan tavaraa liikaa tai liian vähän ja siitähän asiakkaat eivät yleensä pidä.

Miten Invenco InControl ratkaisee tämän ongelman?

InControl on Invencon kehittämä tuotealusta, joka integroituu näppärästi ERPin kylkeen ja hakee sieltä tarvittavat tiedot. Datan syöttöön InControl tarjoaa älykkäät syöttölomakkeet, joihin saadaan luotua tarkistukset tai ennalta sovitut arvot syötettävälle tiedolle. Näin väärän tiedon syöttämisen riskit saadaan minimoitua.

Datan syöttölomakkeiden taustalle saadaan rakennettua myös monimutkaisempaa logiikkaa tarpeen mukaan. InControl toimii Microsoftin Windows ja SQL Server alustalla ja sillä tehdyt sovellukset ovat täysin avoimia ja helppo ylläpitää jatkossa. Ei siis huolta, että sitoudut mihinkään tekniikkaan, joka ei olisi käytössä vielä vuosienkin päästä.

Kun tiedot Exceleiden sijaan ovat nyt keskitetysti yhdessä tietokannassa ja siihen saadaan vielä yhdistettyä ERPistä haettu reaaliaikainen data, on asioiden raportointi ja reaaliaikainen seuranta huomattavasti helpompaa. InControlista löytyy käteviä visualisointitapoja, joiden rakentaminen on joustavaa ja nopeaa.

Voit napata vaikkapa tehtaan pohjapiirroksen pohjaksi ja sen päälle luoda objekteja, joita voit ohjata reaaliaikaisella tiedolla ja saada sitä kautta paremman ymmärryksen tuotannon materiaalivirtojen ongelmakohdista. Tuotantotiedot saadaan myös näppärästi visualisoitua vaikkapa tuntikohtaisine tavoitteineen ja tavoitteita voidaan reaaliaikaisesti päivittää tietokantaan, kun et ole enää Exceleiden varassa.

InControliin syötettyä ja sinne ERPistä haettua tietoa voidaan hyödyntää helposti myös yrityksen jo valmiissa BI-ratkaisuissa, onhan se tietokannasta vapaasti ja helposti luettavissa kymmenien Excel taulukoiden sijasta.

Case iLOQ – elinkaaritietojen hallinta

Pääsynhallinnan edelläkävijä iLOQ Oy:lle syntyi kasvun myötä tarve kehittää joustavasti tietojärjestelmiään vastaamaan tuotanto ‑ja lähettämölogistiikan koko ajan muuttuvia vaatimuksia. InControl-alustaa hyödyntäen Invenco rakensi iLOQille tietokannan, jonka tiedoilla he voivat analysoida tuotteidensa elinkaaritietoja reaaliaikaisesti. Lue tarina täältä.

InControl on valmis tuotealusta, jolla voit nopeasti kehittää ERPin tueksi sovelluksia ja tuotannon ohjattavuutta lisäävää reaaliaikaista seurantaa. Ratkaisu mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan varastoista, taloushallinnosta tai vaikkapa myynnistä. Lisäksi InControlin avulla voit toteuttaa yrityksesi logistiikkaprosesseja tukevia ja ohjaavia sovelluksia.

Lisätietoa InControlista

 

Kirjoittaja

Juha Jokitulppo

Tuotekehitysjohtaja

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

tuotannon johtaminen
tuotantotehokkuus
tuotannon ohjaus
tuotannontehostaminen
tuotannon suunnittelu
tuotannon raportointi

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia