logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Odoo on maailman ladatuin business-sovellus

BloggausLouvain-la-Neuvessä, Belgialaisessa pikkukaupungissa käy kuhina. Paikan päälle on kokoontunut kolme tuhatta avoimen lähdekoodin asiantuntijaa kuulemaan, millaisia ominaisuuksia Odoo-teknologian viimeisin versio 11 tuo mukanaan. Uudistukset ovat monipuolisia ja ne ulottuvat vaivattomasta käytettävyydestä järeisiin taloushallinnon ratkaisuihin.

Tusinan verran vuosia, ja Odoo-teknologiasta on kehittynyt modulaarinen kokonaisuus, jota käyttää 50 000 yritystä ja yli 2 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Odoo on syntynyt suunnittelijaisänsä, Fabien Pinckaersin visiosta haastaa perinteiset, järeät ja jäykät teknologiatalot ketterän modulaarisen avoimen lähdekoodin teknologian ja yhteisön avulla. Vuonna 2014 OpenErp-nimi vaihtui Odooksi poistaen raja-aitoja markkinoinnista esimerkiksi verkkokaupan ja nettisivujen toimittajana.

Kehitystä on tehty monella osa-alueella yhtä aikaa.

Tässä on helpottanut se, että meillä on nyt töissä huomattavasti enemmän asiantuntijoita kuin ennen.

kertoo Louvain-la-Neuven tapahtumakeskus Aula Magnan kongressikeskuksessa haastateltu Pinckaers. Hän kävelee messualueella läppärireppu selässään jutustellen rennosti ihmisten kanssa kuin kuka tahansa kehittäjistä.

Ohjelmiston helppokäyttöisyys kasvaa

User interface -tasolla on tehty paljon: pikselitason hienosäätöä ja kokonaisten toiminnallisuuksien järeää kehittämistä. Odoolle tyypillisä Kanban-näkymiä on kautta linjan selkeytetty, ja etenkin mobiilinäkymissä on tehty harppaus. Viestintäyhteydet chatin, kalenterien ja tapaamisten välillä toimivat nyt erinomaisesti ja helpottavat yrityksen ulkoista ja sisäitä yhteydenpitoa.

Käytettävyys kunniaan

Käytettävyyteen panostetaan edelleen Pinckaersin minimalistisen filosofian kautta. Vaivattomuus on tärkeä asiakaslupaus, jolle Odoo 11 tarjoaa paljon katetta. Lisäksi käyttäjien iloksi on kehitetty pelillisiä elementtejä, kuten projektien etenemistä kuvaavat liikennevaloväripalkit vilisevine numerosaldoineen yhtälailla kuin lopulta pääpalkintona ilmestyvä kustomoitava vilkkuva kehys. Motivointi pitkissä projekteissa on tärkeää.

Kyllä työ saa välillä olla hauskaakin kertoo -- omien sanojensa mukaan super-nopeasta ja -helposta sovelluksestaan itse Fabien Pinckaers.

Kolme kertaa nopeampi

Odoo 11 on kolme kertaa nopeampi suorittamaan vaativia toimenpiteitä, kuten MRP-tuotannonohjauksen suunnitteluajoja. Kehitystyössä on kiinnitetty huomiota palvelu- ja asiantuntijateollisuuden tarpeisiin. Edelleen myynnin ja markkinoinnin puolella on paljon uusia toiminnallisuuksia. Suurimpana harppauksena voinee pitää sitä, että Odoon pääkonttorilla Belgiassa on keskitetysti -- ei pelkästään avoimen lähdekoodin yhteisön voimalla -- kehitetty taloushallinnon eri osa-alueita vastaamaan paremmin monien maiden lainsäädäntöä ja verotuskäytäntöjä, Suomi mukaan lukien. Useat yritykset käyttävätkin Odoota pääasiallisena taloushallinnon ohjelmistonaan -- myös Suomessa.

“Pidän uudistuksia laajoina ja hyödyllisinä kehittäessämme uusia moduuleja vähittäis- ja tukkukaupan, valmistavan teollisuuden sekä asiantuntijaorganisaatioden tarpeisiin, kertoo ERP Master Marko Happonen Sprintit Oy:stä.

Odoosta on Enterprise ja Community-versiot. Maksullinen Enterprise-versio tuo mukanaa lukuisia lisäominaisuuksia asiakkaiden käyttöön. Kumppanit, kuten Sprintit, tarjoavat Enterprise- ja Community-version asiantuntevia räätälöintejä ja integrointeja. Sprintitillä on paljon referensiasiakkaita molempien versioiden käyttäjinä.

Belgiasssa jaetaan myös Odoo Awards -palkinnot, joista kisaa 21 partneriyritystä ja kuusi yhteistyökumppania eri puolilta maailmaa, Euroopasta, Aasiasta ja Amerikoista. Yhtään suomalaisyritystä ei ole, vielä, ehdolla palkinnon saajaksi.

Lisätietoja: Marko Happonen, Partner, ERP Master, P. 050 352 3296

Sprintit Oy

Sprintit on vuonna 2014 perustettu osakeyhtiö, joka kehittää avoimen lähdekoodin erp-sovelluksia yrityksille ja yhteisöille. Sprintit työllistää tänään 22 henkeä ja sen liikevaihto oli tilikaudella 2016 noin miljoona euroa. Sprintitin kasvu perustuu avoimen lähdekoodin teknologian ketterään soveltamiseen ja itseohjautuvaan yrityskulttuuriin, jossa keskeisiä arvoja ovat ammattitaito, luotettavuus ja tiimityö. Sprintit on sertifioitu Odoo-partneri. www.sprintit.fi

Odoo

Avoimen lähdekoodin Odoo-sovellusta käyttää yli 50 000 yritystä ja käyttäjiä on yli 2 miljoonaa henkeä ympäri maailman. Sertifioituja partnereita on yli 500 ja verkosto kattaa 100 maata. Odoo-sovellusten ympärille on kehitetty partnereiden toimesta yli 4500 sovellusta. Odoo on tällä hetkellä yksi laajimmin maailmalla leviävä liiketoimintasovellus. Odoo on palkittu parhaana nousevana teknologiana ja käytettävyydeltään parhaana taloushallinnon ohjelmistona Finances Online -ohjelmistosivustolla vuonna 2017.

Pinterest
SprintIT Oy

Lisätietoja

SprintIT Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
HR
Logistiikka
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Maksaminen
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry SprintIT Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SprintIT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

SprintIT - Muita referenssejä

SprintIT - Muita bloggauksia

Siirry SprintIT Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia