Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Norjalaisjärjestön tietoturvaa valvotaan nyt pilvessä

Referenssi

Asiakastarina: Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon on norjalainen voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa sosiaalihuollon palveluja erilaisia vaikeuksia kohdanneille ihmisille. Kristianissa vuonna 1855 perustettu järjestö harjoittaa toimintaansa 50 kaupungissa eri puolilla Norjaa, ja sen palveluksessa on noin 1 800 työntekijää ja 4 500 vapaaehtoista.

Järjestö palvelee kaikenlaisia ihmisiä ikään, taustaan ja sosiaaliseen asemaan katsomatta yhteistyössä erilaisten viranomaisten kanssa. Kohderyhmiä ovat esimerkiksi päihdeongelmaiset, kodittomat ja paperittomat maahanmuuttajat.

Digitaalinen transformaatio uudisti järjestön IT-ympäristön täysin

Kirkens Bymisjonille aukesi sopiva tilaisuus lähteä toteuttamaan laajamittaista digitaalista transformaatiota, kun sen edellinen it-palvelusopimus oli umpeutumassa. Norjalaisen Ullensakerin kunnan onnistuneen pilvisiirtymän innoittamana järjestö päätti ottaa yhteyttä Innofactoriin hankkeen käynnistämiseksi.

Yhteistyö alkoi lähtötilanteen kartoituksella ja projektin suunnittelulla, joista edettiin käytännön toteutusvaiheisiin vuosien 2022 ja 2023 aikana. Pieniä lisähaasteita aiheutti asiakkaan sovellusten vieminen pilveen vasta toteutustyön aikana, sillä tätä ei alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen ehditty hoitaa ennen projektin alkua. Suunnitelmien muutoksesta huolimatta hanke saatiin kuitenkin vietyä maaliin onnistuneesti.

Yhteistyön lopputulema ei kuitenkaan rajoittunut pelkästään pilvisiirtymään ja uusiin teknologioihin, vaan kyse oli Kirkens Bymisjonin IT-ympäristön kokonaisvaltaisesta uudistuksesta.

MDR-palvelu paransi tietoturvaa merkittävästi

Järjestö sai vietyä tietoturvansa täysin uudelle tasolle ottamalla käyttöönsä Innofactorin Managed Detection and Response -palvelun, johon kuuluu useita Pohjoismaissa sijaitsevia kyberturvallisuuden valvontakeskuksia. CSOC-nimellä (Cybersecurity Operations Center) tunnetun ratkaisun myötä Kirkens Bymisjon sai käyttöönsä tiimin, joka havainnoi jatkuvasti kyberturvallisuusuhkia järjestön tietokoneissa, järjestelmäinfrastruktuurissa ja pilviympäristöissä.

Lisäksi Innofactor toteutti järjestölle laajamittaisen tiedostojen siirron Teams-, SharePoint- ja OneDrive-alustoille sekä toimitti useita tietoturvaa parantavia ratkaisuja, kuten kaksivaiheiseen tunnistautumiseen perustuvan identiteetinhallinnan ratkaisun. Uudistusten myötä Kirkens Bymisjonilla on kokonaisvaltainen näkyvyys siihen, kuinka järjestön tietojärjestelmiä käytetään.

CIO Janne Sørensen Kirkens Bymisjonilta on tyytyväinen MDR-palvelun käyttöönottoon.

"Tietoturvamme on parantunut merkittävästi, kun saimme sisäisten tietoturvaresurssiemme lisäksi käyttöön Innofactorin asiantuntijoiden osaamisen tietoturvavalvonnasta."

Pilvialusta helpottaa työn tekemistä

Työntekijöille uusi pilvialusta mahdollistaa paremmat työkalut yhteistyöhön, minkä lisäksi se on virtaviivaistanut prosesseja ja lisännyt tietoisuutta parhaista tietoturvaan liittyvistä käytännöistä. Uudistus sujuvoittaa työn tekemistä käytännön tasolla esimerkiksi järjestelmiin kirjauduttaessa.

Paikallisesta ympäristöstä pilveen siirtyminen on tuonut Kirkens Bymisjonille myös merkittäviä kustannussäästöjä.

"Arvioni mukaan säästöt olisivat noin 25 prosentin luokkaa aiempiin kustannuksiin verrattuna. Tarkan luvun antaminen on kuitenkin haastavaa monien tuntemattomien tekijöiden vuoksi", Sørensen sanoo.

IT-toiminnoista säästyneitä varoja järjestö voi jatkossa kohdentaa varsinaiseen toimintaansa eli sosiaalihuollon palveluihin.

TUTUSTU RATKAISUUMME: PILVITRANSFORMAATIO

Näin se tehtiin

Kirkens Bymisjonille toteutetussa ratkaisussa hyödynnettiin osaamistamme muun muassa seuraavilta osa-alueilta:

Suosittelija:

"Tietoturvamme on parantunut merkittävästi, kun saimme sisäisten tietoturvaresurssiemme lisäksi käyttöön Innofactorin asiantuntijoiden osaamisen tietoturvavalvonnasta."

Janne Sørensen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Kirkens Bymisjon

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

kyberturvallisuus
pilvialusta
azure

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia