Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Nokian Renkaiden verkkopalvelu vahvistaa asiakaskokemusta

ReferenssiAuton renkaita ostetaan tyypillisesti testitulosten, paikallisten jälleenmyyjien ja toisten kuluttajien suositusten perusteella. Nokian Renkaiden – kuten lukuisten muidenkin teollisten valmistajien – haasteena on luoda suhde kuluttajaan pitkän palveluketjun läpi. Kun yritys halusi uudistaa verkkosivunsa, nähtiin Crasmanilla tilaisuus myös brändin vahvistamiselle ja täysin uudenlaisen asiakaspalvelumallin muodostamiselle. Näkemyksellisen suunnittelun pohjalta yritykselle rakennettiin useiden maaversioiden ylläpitoa tukeva responsiivinen verkkopalvelu.


Ensimmäisen vuoden aikana 32 % kasvu älypuhelinkäyttäjissä
Jälleenmyyjien yhteystietoja haettu 15 % enemmän
Kymmeniä integraatiota eri järjestelmiin


”Nokian Renkaat haluaa olla moderni edelläkävijä. Tuotteemme ovat monessa ryhmässä maailman huippuja ja haluamme viestiä itseluottamusta. Uusi sivustomme tukee tätä tavoitetta.

Crasmanin laatima brändikirja ja sisällöntuotannon ohjeistus kuvaavat digitaalisen brändimme ja sivustomme syvimmän olemuksen ja tavoitteet. Näin varmistetaan se, että kaikki tuottamamme sisällöt tukevat brändiviestintää myös jatkossa.”

Anssi Mäki, viestintäpäällikkö, Nokian Renkaat


Nokian Renkaat lähti verkkouudistukseen todettuaan, ettei silloisen sivuston käyttökokemus enää vastannut yrityksen brändiä edelläkävijänä ja modernina toimijana. Sen visuaalinen ilme oli vanhentunut, eikä sivuston käyttö ollut sujuvaa puhelimella tai tabletilla. Tilalle tarvittiin kokonaisuus, joka voisi vastata yli 15 maaversion, 30 sisällöntuottajan ja kymmenien tuhansien päivittäisten kävijöiden tarpeisiin. Verkkopalvelun tulisi toimia pomminvarmasti vuoden jokaisena päivänä – silloinkin, kun lumisateet, tarjouskampanjat tai pörssitiedotteet aiheuttavat odottamattomia kävijäpiikkejä.


Crasmanilla ymmärrettiin, että projektissa tulisi mennä pintaa syvemmälle: Nokian Renkaiden halu syventää suhdettaan kuluttaja-asiakkaisiin ja tahto vahvistaa digitaalista brändiä tunnistettiin päätavoitteiksi verkkopalvelun uudistuksen takana. Alkuvaiheessa todettiin myös, että brändin digitaalinen läsnäolo kaipasi päivittämistä. Oikean suunnan löytämiseksi suunniteltiin uusi puhetapa ja kuvallinen ilmaisu digitaalisia palveluita varten. Lopputuloksena syntynyt brändikirja ja sisällöntuotannon ohje varmistavat, että Nokian Renkaiden digikompassin suunta pysyy oikeana myös jatkossa.

UUSI VERKKOPALVELU – LOKAALI SISÄLTÖ, GLOBAALI YLLÄPITO


Uutta verkkopalvelua suunniteltiin prototyypin avulla. Valmistuvan sivuston ominaisuuksia ja käytettävyyttä tarkasteltiin kuvien ja kaavioiden sijaan nettiselaimessa toimivalla mallisivustolla, jossa asiakkaat pääsivät kokeilemaan ja kommentoimaan käyttökokemustaan eri päätelaitteilla. Mahdolliset käyttöön liittyvät ongelmat nähtiin siten aikaisemmassa vaiheessa, jolloin riskit siirtyivät tuotantovaiheesta suunnitteluvaiheeseen ja ongelmien ratkaisu oli joustavaa ja kustannustehokasta.

Uuden responsiivisen verkkopalvelun ytimeen nostettiin Nokian Renkaiden Hakka-turva-palvelu, jossa asiakas voi rekisteröidä ostamansa renkaat. Sen ansiosta hänelle voidaan tarjota yksilöllistä palvelua myös tulevaisuudessa, mikä vahvistaa brändin suhdetta kuluttajaan. Sivustolle suunniteltu rengasvalitsin helpottaa parhaiden renkaiden löytämistä ja ohjaa asiakkaan kätevästi lähimmän jälleenmyyjän luo. Käyttäjäarvostelujen käyttö osana tuotetietosivuja edesauttaa ostopäätösten tekemistä ja sosiaalisen median jakotyökalut antavat renkaiden ostajille kanavan suositella tuotteita omille verkostoilleen. Lisäksi tuotetietämystään voi kartuttaa eri maaorganisaatioiden tuottamien blogisisältöjen avulla.

Toteutuksen älykkyys näkyy myös ylläpitopuolella. Tuhannet rivit tuotetietoa ja Euroopasta Pohjois-Amerikkaan, Venäjälle ja Kiinaan ulottuva globaali toimintaympäristö asettivat kovat vaatimukset myös sille, miten sisältöä hallitaan ja julkaistaan. Crasman Stage –verkkopalvelualustan ansiosta yhdessä paikassa ylläpidetystä tiedosta pystytään tuottamaan kieliversioitua sisältöä pienellä vaivalla, manuaaliset työvaiheet minimoiden. Julkaisualusta hyödyntää saumattomasti Crasman Studio -aineistohallintajärjestelmää, jota Nokian Renkailla käytettiin jo entuudestaan. Myös muiden integraatioiden lisääminen on mahdollista tarpeiden kehittyessä. Kokonaisuus on varmatoiminen ja helposti hallittava.

Uudistunut nokiantyres.com on moderni, responsiivinen sivusto, joka aidosti hyödyttää kuluttaja-asiakkaita. Valtavan tietomäärän ylläpitäminen eri kanavissa ja kieliversioissa on vaivatonta, ja sivusto pystyy myös tulevaisuudessa mukautumaan sille asetettaviin vaatimuksiin.

KOLME TAPAA, JOLLA NOKIAN RENKAIDEN ASIAKASKOKEMUSTA VAHVISTETTIIN VERKOSSA

1. Luomalla digitaalisten palveluiden avulla suora yhteys kuluttajaan
Valmistajien on vaikeaa tehdä tehokasta brändityötä ilman suoraa kanavaa kuluttajiin. Nokian Renkaille luotiin tehokas tapa puhua suoraan renkaiden omistajille, vaikka jälleenmyyjät hoitavatkin tuotteiden myynnin ja jakelun.

2. Hyödyntämällä käyttäjäarvosteluita
Käyttäjäarvostelut vaikuttavat merkittävästi ostopäätösten tekemiseen. Nokian Renkaat hyödyntää käyttäjäarvosteluja sekä tuotetietojen yhteydessä, että mahdollistamalla arvosteluiden kirjoittamisen ja jakamisen sosiaalisessa mediassa.

3. Suuntaamalla katse tulevaan
Liiketoiminta on jatkuvassa murroksessa maailman muuttuessa ja teknologioiden kehittyessä nopeammin kuin koskaan aiemmin. Suunnitelmallisuus ja pitkäjänteinen yhteistyö digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijan kanssa auttaa Nokian Renkaita valmistautumaan tulevaan.


”Crasman on luottokumppanimme verkkopuolella. Yli kymmenen vuotta kestäneen yhteistyön myötä tunnemme toisemme henkilötasolla, jolloin työskentely perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja joustoon. On tärkeää, että olemme saaneet myös luovista työvaiheista hyvin koostetut, konkreettiset lopputulokset, joita voimme hyödyntää omassa työssämme. Crasman on myös kustannustehokas kumppani, joka hoitaa hommat sovitussa aikataulussa. Jos projekteissa tulee yllätyksiä, ne ovat tyypillisesti positiivisia.”

Anssi Mäki, viestintäpäällikkö, Nokian Renkaat

Pinterest
Referenssin infoboxi
Crasman Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Nokian Renkaat
Ajankohta: - 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jani Ruotsalainen, Asiakkuuspäällikkö

Lisätietoja

Yritysprofiili Crasman kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Crasman kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Crasman - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Crasman - Muita referenssejä

Crasman - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia