Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Nodeon mukana merenkulun digitalisaatiossa

ReferenssiTeollinen Internet on tämän hetken tärkeimpiä digitalisaatioon liittyviä muutosaaltoja maailmanlaajuisesti, jossa jatkuvasti lisääntyvät verkkoon kytketyt laitteet ja palvelut mahdollistavat niihin liittyvän tiedon hyödyntämisen älykkäällä tavalla.

Meriliikenteen digitalisaation voidaan katsoa yleistyneen 90-luvulla VTS-järjestelmien (Vessel Traffic Service, alusliikennepalvelu) yleistyessä. VTS-järjestelmät välittävät VTS-keskuksiin rannikkoalueiden meriliikenteen tilannekuvaa, jonka avulla parannetaan merenkulun turvallisuutta ja sujuvuutta. 2000-luvulla meriliikenteen digitalisaatio on jatkunut alustietojen välittämisestä myös merenkulun turvalaitteiden reaaliaikaiseen seurantaan.

Teollisen Internetin ratkaisuistamme yhtenä esimerkkinä toimii yhteistyökumppanillemme Meritaito Oy:lle toteutettu älykkäiden merenkulun turvalaitteiden valvontajärjestelmä. Järjestelmän avulla merelle asennetut älykkäät turvalaitteet (mm. merimerkit, poijut, majakat) liitetään langattomasti verkkoon ja laitteisiin asennettujen tiedonkeruu- ja tiedonvälitysratkaisujen avulla monitoroidaan niiden toimintaa, sijaintia ja kerätään meren olosuhdetietoja. Kerättävien tietojen avulla voidaan merkittävästi alentaa merenkulun turvalaitteiden kunnossapidon kustannuksia ja parantaa meriliikenteen turvallisuutta.

Digitalisaation vaikutuksia väylien kunnossapidon näkökulmasta kuvaa hyvin kelluvien turvalaitteiden sijainnin tarkastustoiminnan muuttuminen. Ennen turvalaitteiden sijainti tarkistettiin täysin manuaalisesti kolmiomittauslaitteiden avulla turvalaite turvalaitteelta. Seuraava askel oli siirtyminen GPS-paikantimiin, mutta silti tarkastus on tehtävä jokaiselle turvalaitteelle erikseen. Älykkäät turvalaitteet kertovat reaaliaikaisesti oman sijaintinsa ja hälyttävät raja-arvojen ylittymisestä huoltourakoitsijaa.

Kehittämämme hallintajärjestelmä perustuu turvalaitteita varten räätälöityyn mobiilipohjaiseen tiedonkeruu- ja tiedonvälitysratkaisuun sekä turvalaitteista kerättävän tiedon kokoavaan pilvipohjaiseen SeaDatics-hallintajärjestelmään. Keskitetty hallintajärjestelmä on toteutettu Microsoftin globaalilla Azure-pilvialustalla, joka takaa alustalle 99,99 % käytettävyystakuun ja mahdollistaa järjestelmän skaalautuvuuden tehokkaasti niin suorituskyvyn kuin sen saavutettavuuden osalta. GIS-pohjainen karttakäyttöliittymä kerää kaikki turvalaitteet karttanäkymään, jossa niiden tilaa voidaan tarkastella reaaliaikaisesti yksitellen tai alueittain.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Nodeon

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili Nodeon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

IoT
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Ohjelmistokehitys
Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Microsoft
C#
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Digitalisaatio
Meriliikenne
älyliikenne

Siirry yrityksen profiiliin Nodeon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nodeon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Nodeon - Muita referenssejä

Nodeon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tekoälytutkimus saa vauhtia - NVIDIA ja suomalainen FCAI avaavat tekoälyn tutkimuskeskuksen
Netflix katkaisee tilauksen sadoilta tuhansilta epäaktiivisilta käyttäjiltä
VR/AR-pelaaminen vuonna 2020 – Parhaat pelit ja laitteet

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia