Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Nivos - BI-ympäristön jatkuva kehittäminen tukee tiedolla johtamista

ReferenssiNivos on mäntsäläläinen monialayhtiö, joka vie vesi- ja energia-alaa etunojassa eteenpäin. Yhtiö nivoo yhteen asumista ja yrittäjyyttä helpottavia tuotteita ja palveluita niin, että Nivoksen asiakkaat pystyvät keskittymään heille tärkeisiin asioihin. Yhtiössä on kehitetty muun muassa datakeskuksen lämmönkierrätystä, hajautettuja energiaratkaisuja, sähköverkon automaatiota sekä jäteveden puhdistusta. Näiden lisäksi Nivoksella tehdään ilmastotekoja, joista hyvänä esimerkkinä Suomen mittakaavassa harvinainen biokaasulaitos Knehtilän luomutilalla Hyvinkään Palopurolla.

Koska Nivoksella suhtaudutaan tulevaisuuteen innokkaan uteliaasti ja kehityshakuisesti, halutaan kumppaneiden olevan alansa kärkeä. Aureolis on toiminut Nivoksen kumppanina vuodesta 2018 lähtien. Nivos oli jo valitsemassa toista kumppania Business Intelligence -alueen toteuttamiseen, mutta Aureoliksen lähestymistapa ja saadut suositukset saivat vaakakupin kallistumaan Aureolikseen. Aureolis valikoitui toimittajaksi erityisesti kattavan tietovarasto-osaamisen vuoksi.

Pitkän historiansa vuoksi Nivoksella oli useita eri tietojärjestelmiä, erillisiä laskutusjärjestelmiä, eikä asiakkuustiedotkaan olleet kattavasti yhdessä paikassa. Perinteisesti liiketoiminnot toimivat ja tekevät päätöksiä hyvin itsenäisesti, mikä on johtanut nykyiseen tilanteeseen. BI-projektin avulla pohdittiin kokonaisuuksia koko konsernin näkökulmasta sekä sitä, miten eri lähteiden data saataisiin tehokkaasti hyötykäyttöön. Lisäksi haluttiin yhdistellä ja visualisoida dataa yhtiöistä ja liiketoiminnoista riippumatta.

Aureolis toteutti Nivoksen tarpeisiin hyvin soveltuvan kokonaisuuden, jossa hyödynnetään monipuolisesti eri ratkaisuja. Itse raportointityökalun valinnan Nivos oli tehnyt jo ennen toimittajavalintaa, mutta teknologiariippumattomana toimittajana valinta sopi Aureolikselle hyvin. Ratkaisu kuuluu nykyisin Aureoliksen jatkuvan tuki- ja ylläpitopalvelun piiriin. Palvelussa huolehditaan mm. erilaisten latausten ja tietolähteiden päivittäisestä toimivuudesta ja ajantasaisuudesta varmuuskopiointeja unohtamatta.

Pitkä muutoksen tie

Vuosien varrella Aureoliksen asiantuntijat ovat tehneet paljon raportteja, visualisointia sekä datan yhdistelyä. Kumppanuus Aureoliksen kanssa on tuonut myös arvokasta projektiosaamista Nivokselle.

”Meillä ei ole omaa osaamista tähän talon sisällä, joten siksi tämä oli luontevaa ulkoistaa kumppanille”, talousjohtaja Anna-Kaisa Kiiski kertoo.

Nivoksella ollaan erittäin tyytyväisiä Aureoliksen kehitystyön tuloksiin. BI-työkalujen ja -raporttien kautta saadaan näkyvyys tietoihin, joihin sitä ei aiemmin ole ollut. Suunta kohti tiedolla johtamista on hyvässä vauhdissa. Toki osaamisen ja kyvykkyyksien kasvattaminen on vielä alkutaipaleella, ja välillä se vaatii sekä tukemista että motivointia.

Yhteistyö Aureoliksen kanssa

Nivoslaiset arvostavat toimittajakumppaneita, jotka osaavat myös haastaa olemassa olevaa ajattelua ja ratkaisuja. Kumppanin odotetaan tuovan uusia näkökulmia ja asioita pöytään. ”Kumppanuudessa tärkeintä on toimiva yhteistyö, jolloin kaikki voittavat. Me voitamme, toimittaja voittaa ja loppupeleissä meidän asiakkaamme voittavat”, Anna-Kaisa Kiiski kiteyttää.

Nivoksen kehityspäällikkö Henri Klasila ja laskutuspäällikkö Anna Venemies kertovat saavansa päivittäisessä kanssakäymisessä ja arjessa Aureoliksen kanssa jatkuvasti uusia ideoita. Aureolis huomioi asiakkaan kokonaisuutena ja miettii niin ratkaisuja kuin kehitysideoitakin sekä käyttäjän että loppuasiakkaan kannalta.

Aureolis on Nivokselle tärkeä kumppani, ja yhteistyö onkin kasvanut ja syventynyt ajan saatossa. Kumppanuutta luonnehtivat avoimuus, helppous ja luottamus. ”Voimme huoletta luottaa siihen, että hommat etenevät ja hoituvat. Tekeminen on proaktiivista ja selkeää puolin ja toisin. Yhteistyö on helppoa ja avointa. Suosittelisin Aureolista myös muille kumppaniksi”, Anna-Kaisa Kiiski summaa.

Katse tulevaan

Energia-ala on valtavassa murroksessa sekä keskiössä ilmastonmuutoksen myötä. Kukaan ei täysin tiedä, missä olemme viiden vuoden päästä. Tavoitteena Nivoksella onkin siirtyä menneisyyden datan tutkimisesta yhä enemmän tulevaisuuden ennustamiseen. Myös muita ratkaisuja ja työkaluja on mietitty. ”Tulevaisuutta pitäisi pystyä ennakoimaan entistä paremmin ja näkemään datasta, mihin suuntaan ottaa seuraavat askeleet. Tässäkin Aureolis voi auttaa Nivosta”, Anna-Kaisa Kiiski kertoo

Suosittelija:

Voimme huoletta luottaa siihen, että hommat etenevät ja hoituvat. Tekeminen on proaktiivista ja selkeää puolin ja toisin. Yhteistyö on helppoa ja avointa. Suosittelisin Aureolista myös muille kumppaniksi

Anna-Kaisa Kiiski, talousjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Loihde Analytics Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Nivos Oy
Ajankohta: 2018 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Loihde Analytics kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Loihde Analytics kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Loihde Analytics - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Loihde Analytics - Muita referenssejä

Loihde Analytics - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia