Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Nitor uudisti Postin paketti­automaattien tieto­järjestelmät

ReferenssiDigitaalinen insinööritoimisto Nitor uudisti Postin ICT:n kanssa Postin pakettiautomaattien käyttöliittymät ja tietojärjestelmät. Uudet järjestelmät otettiin käyttöön Suomessa syksyn 2017 aikana.


Postin lähes 600 kappaleen pakettiautomaattiverkko on Euroopan toiseksi laajin. Vuoden 2019 loppuun mennessä Posti ottaa yli 1000 uutta automaattia käyttöön esimerkiksi taloyhtiöissä, kauppakeskuksissa, liikenneasemilla ja muissa julkisissa tiloissa. Postin pakettiautomaatit ovat tutkitusti kuluttajien ykkösvalinta paketin noutopaikoista.

Loppuvuodesta 2017 uudistuneet käyttöliittymät pääsivät kovaan testiin, kun automaattien kautta kulki joulun aikana kaikkien aikojen ennätysmäärä paketteja. Verkkokaupan suosio on kasvattanut koko jakelumarkkinaa. Vuoden 2017 aikana Postin kautta kulki kaikkiaan 37 miljoonaa pakettia, ja joulun alla rikkoutui viikkoennätys: Posti toimitti peräti 1,2 miljoonaa pakettia viikossa.

“Verkkokauppa jatkaa kasvua Suomessa. Tarve pakettien ja tavaroiden jakeluun kasvaa ja automaattien uusi järjestelmä tukee asiointimäärien ja automaattiverkoston kasvattamista. Joulun tulikoe viimeistään osoitti, että uudistetut tietojärjestelmät sekä nopeuttivat jakajien työtä että helpottivat pakettien noutoa”, Postin Pakettipalveluiden kehityksestä vastaava johtaja Kati Nevalainen sanoo.

Nitorin käsittelyssä uudistuivat pakettiautomaattien kuluttajia, kuriireja ja yrityksiä palvelevat käyttöliittymät, asiakaspalvelun työkalut sekä erilaiset taustajärjestelmät. Lisäksi projektissa uusittiin automaattien laiteajurit.

“Suunnittelussa olivat heti alusta alkaen mukana kuluttajat, paketteja toimittavat kuriirit sekä Postin asiakaspalvelu. Varhaisten prototyyppien avulla tiimi sai nopeaa palautetta asiakkailta ja järjestelmän tulevilta käyttäjiltä ja muutostarpeisiin pystyttiin reagoimaan nopeasti”, Nitorin Principal Designer Timo-Pekka Viljamaa ja sovellusarkkitehti Antti Turunen kertovat.

UUSIA PALVELUITA TALO­YHTIÖIHIN TULEVIEN AUTO­MAATTIEN KAUTTA

Pakettiautomaattien lisäksi Nitor on vastannut myös Postin uusimman palvelun, taloyhtiöiden yhteisiin tiloihin sijoitettavien Smartpost-automaattien järjestelmien rakentamisesta. Suunnittelussa tärkeää oli varmistaa järjestelmien yhteensopivuus Postin yhteiseen automaattien arkkitehtuuriin.

Isot rakennuttajat kuten Bonava, Skanska, Heka, Hartela, YIT ja SRV ovat jo varanneet uusien asuinrakennusten tiloista tilaa Smartpost-automaateille. Automaatit tuovat uudenlaisia palveluita asukkaiden ulottuville. Tämän vuoden aikana kymmenien uudiskohteiden asukkaat ympäri Suomea voivat vastaanottaa verkkokauppaostoksia, paketteja ja jopa ruokakasseja ja tuoreruokaa taloyhtiön omasta Smartpostista.

“Smartpostin välityksellä voi esimerkiksi lähettää pyykit pesulaan tai kengät suutarille lähes kotisohvalta. Smartpost-automaatti on loistava esimerkki siitä, kuinka hyvin suunnitellut digipalvelut sekä helpottavat kuluttajien elämää että luovat uutta liiketoimintaa”, Kati Nevalainen sanoo.

Tuhannesta uudesta pakettiautomaatista noin puolet sijoitetaan Postin mukaan uusiin sekä vanhoihin taloyhtiöihin.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Nitor

Tiedot

Tilaaja: Posti
Ajankohta: 2016 - 2017

Lisätietoja

Yritysprofiili Nitor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Logistiikka
Myynti

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
IoT
Käyttöliittymäsuunnittelu
Laadunvarmistus
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Amazon Web Services
Open source
Java
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Nitor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nitor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Nitor - Muita referenssejä

Nitor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä
Traficomin selvitys: Nousevilla ICT-teknologioilla on iso vaikutus kestävään kehitykseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia