Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Nimi- ja brändiuudistus piristi ja yhtenäisti valtakunnallista työpajayhdistystä

ReferenssiEtsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan kattojärjestö TPY kaipasi yhdistävää brändiä toimintamuodoilleen ja jäsenilleen. Uuden brändin haluttiin tukevan yhdistyksen strategiaa ja kuvaavan samalla järjestön ja sen ammattilaisten asennetta ja tapaa toimia.

Brändityöpajasta vauhtia uudistukselle

Brändin rakentaminen aloitettiin yhteisellä työpajalla, jossa haettiin toimijoita yhdistäviä arvoja ja palveluita kuvaavia termejä. Brändityöpajassa hahmoteltiin motivaatioita toiminnan taustalla, tulevaisuuden kehityssuuntia ja strategisia linjauksia. Pitkästä sanalistasta valittiin mieluisat termit, joista äänestettiin voittaja ja yhdistyksen uusi nimi.

Niin TPY:n uudeksi nimeksi tuli Into.

Visuaalisen identiteetin luominen

Uuden nimen valinnan jälkeen brändiuudistusta jatkettiin visuaalisen identiteetin luomisella.

Inton uusi nimi ja kirkastettu brändi tarkoittaa yhdessä tekemisen iloa, uuden oppimista, toisten kannustamista sekä pienistä ja suurista onnistumisista innostumista.

Tälle arvopohjalle suunniteltiin visuaalinen ilme, josta välittyvät raikkaus, energisyys, ihmisläheisyys ja tekemällä oppiminen. Musta ja keltainen brändiväri luovat yhdessä vahvan kontrastin, ja graafisina elementteinä käytetään käsin piirrettyjä aaltoviivoja ja pelkistettyjä ikoneita. Keltainen väri toistuu myös Inton kuvamaailmassa. Valokuvissa näkyy keltaisia yksityiskohtia, jotka luovat kuviin virkistävän tehosteen.

Aaltoileva, monisäikeinen viiva kuvastaa niin etsivän nuorisotyön useita polkuja kuin työpajatoiminnan moninaisuutta. Tiettyyn lopputulokseen on monta oikeaa reittiä.

Ikoneina toimivat erilaisia ihmishahmoja ja tavaroita kuvaavat viivapiirrokset, joita voi hyödyntää uutiskirjeissä, nettisivuilla, somepostauksissa, kutsuissa, julkaisuissa ja tapahtumamateriaaleissa.

Logon suunnittelu ja fonttien valinta

Inton uusi logo ylistää yksilöllisyyttä ja persoonallista kädenjälkeä. Käsin tekstattu logo on uniikki ja kannustaa jokaista olemaan rohkeasti oma itsensä. Myös fonttien valinnassa huomioitiin järjestön tavoitemielikuva reippaalla otteella asioihin tarttuvana toimijana. Vahva otsikkofontti tuo teksteihin jämäkkyyttä, ja leipätekstin kevyempi fontti on geometrinen ja helposti luettava.

Graafinen materiaali brändityön tukena

Inton toimintaa kuvaavat ydinviestit kysyvät Into-nimen innoittamina “Mistä sinä innostut?” ja kannustavat “Jokainen innostuu jostakin”. Tekstit näkyvät Inton viestinnässä esimerkiksi somepostausten kuvituksissa, postikorteissa, tapahtumamateriaaleissa ja eri julkaisuissa kuvituselementtinä.

Ampersandin kalligrafiataituri Joonas tekstasi Intolle lauseiden pohjalta graafiset elementit, jotka mukailevat logon visuaalista ilmettä. Teksteistä tehtiin esimerkiksi painetut postikortit sekä kaksipuoliset ja uudelleen käytettävät kylttipohjat, joihin jokainen voi täydentää omat vastauksensa. Viestinnässä ja tapahtuma-aineistoissa toistuvat graafiset elementit luovat järjestölle yhtenäistä brändimielikuvaa eri viestintäkanavissa.

Brändiohjeistus auttaa brändin kehittämisessä

Kokosimme lopuksi kaikki brändiuudistuksen materiaalit yhdeksi brändiohjeistukseksi, joka auttaa järjestöä brändin käytössä ja kehittämisessä. Lisäksi teimme sisäisen ohjeistuksen brändin jalkauttamisesta. Näin kaikki organisaation sisällä tietävät, mistä uusi brändi muodostuu, miten sitä voidaan hyödyntää, ja kuinka uusi brändi tukee järjestön strategiaa. Visuaalinen ilme on vain yksi osa brändiuudistusta, mutta usein ulospäin se kaikkein näkyvin muutos. Inton visuaalinen identiteetti on otettu upeasti käyttöön järjestön somessa, nettisivuilla ja muussa viestinnässä.

Markkinointikumppanuuden jatkuminen

Brändiuudistuksen jälkeen olemme jatkaneet Inton markkinointikumppanina ja tuottaneet markkinointimateriaaleja henkilöstöohjeista tapahtumapasseihin. Olemme yhteistyön jatkumisesta innoissamme!


Tutustu uudistettuun brändiin Ampersandin verkkosivuilla.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ampersand Design Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Joonas Koponen

Lisätietoja

Yritysprofiili Ampersand Design kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Brändin rakennus
Markkinointistrategia

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

markkinointimateriaalit
brändistrategia
Brändi-ilme
logo

Siirry yrityksen profiiliin Ampersand Design kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ampersand Design - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Ampersand Design - Muita referenssejä

Ampersand Design - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia