Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

NetSuiten perusominaisuudet ja 3 yleisintä kysymystä

BloggausHaluaisitko tutustua NetSuiteen? Hienoa – olet oikeassa paikassa! Tästä blogissa on aiheena NetSuiten perusominaisuudet sekä vastaukset kolmeen yleisimmin kysyttyyn kysymykseen.

Mikä on NetSuite?

NetSuite on moniasiakaskäyttöinen, pilvipohjainen toiminnanohjausjärjestelmä (ERP-järjestelmä), joka palvelee koko liiketoimintaasi. Koska NetSuite on aito pilvi-ERP, siihen voidaan kirjautua turvallisesti millä tahansa laitteella selaimesta, ajasta ja paikasta riippumatta. Moniasiakaskäyttö puolestaan tarkoittaa sitä, että kaikilla käyttäjillä on aina sama järjestelmäversio käytössään. Järjestelmäpäivityksistä ei tarvitse itse huolehtia, sillä päivitykset tehdään automaattisesti säännöllisin väliajoin.

NetSuitessa yrityksen transaktiodataa sekä taloudellista ja operatiivista dataa voidaan tarkastella reaaliajassa muokattavien dashboardien, raporttien ja visuaalisten analyysien avulla. Reaaliaikaisen näkymän ansiosta käyttäjät ovat jatkuvasti hyvin kartalla liiketoiminnan tilasta ja suorituskyvystä. NetSuite parantaa liiketoiminnan tehokkuutta, säästää aikaa ja vapauttaa resursseja järkevämpään käyttöön automatisoimalla liiketoiminnan ydinprosesseja. NetSuitea käyttää yli 37 000 yritystä maailmanlaajuisesti, ja se on maailman johtava pilvipohjainen ERP-järjestelmä.

NetSuiten perusominaisuudet lyhyesti

Kun käyttäjä kirjautuu NetSuiteen, eteen avautuu ensimmäisenä kotinäkymä. Tätä kotinäkymää jokainen käyttäjä voi muokata itselleen sopivaksi valitsemalla siihen tärkeimpiä ja kiinnostavimpia mittareita, joihin voidaan myös porautua syvemmälle. Jokaiselle NetSuite-käyttäjälle asetetaan tietty rooli ja käyttöoikeustaso.

Seuraavat NetSuiten ominaisuudet ovat relevantteja suurimmalle osalle käyttäjistä:

Muistutukset: Pysy kartalla asioista, jotka sinun tarvitsee muistaa tai joita haluat seurata. Muistutukset voi asettaa esimerkiksi ilmoittamaan tapahtumista, jotka vaativat käyttäjän hyväksyntää. Muistutuksiin voi sukeltaa suoraan dashboardilta.

KPI-mittarit: Vakiomittarit voidaan ottaa käyttöön heti ensimmäisestä päivästä lähtien, ja tarvittaessa NetSuiteen voidaan luoda mukautettuja KPI-mittareita. Mittareita voidaan analysoida ja esittää visuaalisesti listoina, kaavioina ja tilannekuvina kotinäkymässä.

Tytäryhtiönäkymä: Näyttää konsernin rakenteen ja sen eri tytäryhtiöt. Käyttöoikeustasonsa mukaisesti käyttäjä voi tarkastella tietoja joko koko konsernin, tietyn valitun alueen (esimerkiksi Euroopan) tai tytäryhtiön (esimerkiksi Saksan) tasolla. NetSuitessa on monivaluuttaominaisuus, minkä ansiosta koko konsernin, eri alueiden ja näissä alueissa sijaitsevien eri tytäryhtiöiden lukuja voidaan tarkastella eri valuutoissa.

Segmentit: NetSuitessa on kolme oletussegmenttiä valmiina: luokka, osasto ja sijainti. Tämä mahdollistaa taloustietoihin porautumisen sekä niiden analysoinnin ja käytön raportoinnissa. NetSuiteen voidaan lisätä asiakkaan tarpeisiin ja erityisvaatimuksiin perustuvia mukautettuja segmenttejä rajattomasti.

Asiakas- ja toimittajadata: Hallitse kaikkea asiakkaisiin ja toimittajiin liittyviä tietoja ja aktiviteetteja yhdessä paikassa, ja seuraa KPI-mittareita asiakas- tai toimittajakohtaisilla dashboardeilla.

NetSuite: 3 useimmin kysyttyä kysymystä

Kuinka paljon NetSuite maksaa?

NetSuiten kustannukset koostuvat pääosin kahdesta osasta: lisensseistä ja järjestelmän käyttöönottokuluista. Molemmat määräytyvät ratkaisun laajuuden perusteella, mikä puolestaan riippuu paljolti NetSuiten käyttötarkoituksesta ja siitä, mitä kaikkea tullaan käyttöönottamaan. Laajuus määritellään yleensä myyntivaiheessa yhdessä järjestelmätoimittajan kanssa ja sitä käytetään perustana lisenssi- ja käyttöönottokustannuksien arviointiin.

Kuinka kauan NetSuiten käyttöönotto kestää?

Myös käyttöönoton aikataulu riippuu ratkaisun ja projektin laajuudesta, mutta yleensä projektit kestävät noin 4–18 kuukautta. Vaiheittaisessa lähestymistavassa projektissa keskitytään ensimmäisenä selkeisiin prioriteetteihin, eli kaikista kiireellisimpiin haasteisiin. Tarvittaessa ratkaisua voidaan laajentaa ja projektiin lisätä uusia vaiheita.

Projektin aikatauluun vaikuttaa myös joukko muuttujia, kuten esimerkiksi asiakkaan resurssit sekä tarvittavien mukautusten ja integraatioiden määrä.

Milloin on hyvä aika ERP-projektille?

ERP-projekti on itseasiassa ajankohtainen jo ennen kuin järjestelmälle on vielä varsinaista tarvetta. Kun ERP-järjestelmän käyttöönottoa suunnitellaan hyvissä ajoin ennen kuin sitä aletaan kaipaamaan kipeästi, ostajan on mahdollista arvioida erilaisia järjestelmiä, toimittajia ja kumppaneita, varata resursseja ja sovittaa projektin aikataulua yhteen muiden yrityksessä tapahtuvien asioiden kanssa. Yleisesti ottaen projekti kannattaa pyrkiä ajoittamaan liiketoiminnan hiljaisemman jaksolle, jotta yrityksen sisäiset resurssit ovat sitoutettavissa projektiin ja käytettävissä juuri silloin kun niitä tarvitaan.

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

NetSuite
NetSuite ERP
Oracle NetSuite
NetSuite-käyttöönotto
toiminnanohjausjärjestelmä
toiminnanohjausjärjestelmät
ERP
Pilvi-ERP
ERP-järjestelmä
ERP-järjestelmä vuodelle 2024

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia