Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

NetSuite Day -paneelikeskustelu: mukana kolme yksisarvista

BloggausVuosittainen Starian organisoima NetSuite Day järjestettiin 24.11.2021 kuudetta kertaa. Hybridimallilla järjestetty tapahtuma kokosi kansainvälisesti yhteensä noin 300 henkilöä tapahtuman ääreen, joko paikan päälle Helsinkiin Scandic Parkiin tai linjoille streamin kautta. Päivä oli onnistunut ja tarjosi osallistujille monipuolisesti tietoa NetSuitesta. Voit lukea koko päivän tapahtumista täältä.

Tapahtuman puheenvuorot oli ilo ja kunnia päättää kolmen Starian asiakkaan paneelikeskusteluun. NetSuite Day -paneelikeskustelu käytiin kolmen unicorn-yrityksen edustajan välillä, panelistit olivat Marija Buivydaitė (Senior Director of Finance, Vinted), Lukáš Zmátlík (Finance Transformation Manager, Rohlik Group) ja Vincent Pakkala (Financial Systems Manager, Wolt). Keskustelun aihe oli “Breaking through to international markets with NetSuite” ja sitä ohjasi koko tapahtuman juontanut Starian Robin Kurtén.

Marija Buivydaitė piti aiemmin päivällä tapahtumassa key note -puheen yhdessä Indrė Andruškevičiūtėn (NetSuite Project Analyst, Vinted) kanssa. Vintedistä on myös kuvattu ja kirjoitettu asiakastarina, jonka löydät täältä.

Robin Kurten, Staria

Robin Kurtén, Growth Ambassador, Staria

Vincent Pakkala, Financial Systems Manager, Wolt

Vincent Pakkala, Financial Systems Manager, Wolt

Lukáš Zmátlík, Rohlik Group

Lukáš Zmátlík, Finance Transformation Manager, Rohlik Group

Marija Buivydaite, Senior Director of Finance, Vinted

Marija Buivydaitė, Senior Director of Finance, Vinted UAB

Panelistit kolmesta kansainvälisestä unicorn-yrityksestä – kovaa kasvua ja uusia maita

NetSuite Day -paneelikeskustelu alkoi panelistien ja yritysten esittelyllä ja kuulumisten vaihtamisella. Kaikki kolme yritystä ovat kansainvälisesti toimivia, hurjaa tahtia kasvavia unicorn-statuksen saavuttaneita yrityksiä, jotka toimivat useassa eri maassa. Tällä hetkellä Wolt toimii 24, Vinted 15 ja Rohlik 4 eri maassa, mutta luvut muuttuvat nopeasti, sillä kaikki kolme yksisarvista laajentavat jatkuvasti toimintaa uusiin maihin. Keskustelussa korostui siis kansainvälisyys ja useilla eri markkinoilla toimimisen tuomat haasteet.

Marija Buivydaitė ja Vincent Pakkala molemmat totesivat heti keskustelun alussa ymmärtävänsä hyvin toistensa tuntemukset, sillä molempien vuodet Woltin ja Vintedin matkassa ovat olleet vauhdikkaita, uusia maita tulee jatkuvasti ja kasvu on kovaa. Kasvutahdin skaalasta kertoo jotain se, että Buivydaitė kertoi Vintedin olevan nykyisin itseasiassa jo kolminkertainen unicorn-yritys. Se saavutti unicorn-statuksen vuonna 2019, joten Vinted on kolminkertaistanut arvonsa vain parissa vuodessa.

Esittelyjen jälkeen paneuduttiin uusiin maihin laajentumiseen. Panelisteilta kysyttiin, mikä on isoin haaste uusille markkinoille mentäessä. Pakkalan mukaan suurin haaste on taustatyön tekeminen, sillä paikallisen liiketoimintaympäristön ymmärtämiseksi täytyy tehdä huolellista tutkimusta ja kartuttaa ymmärrystä. Järjestelmiin liittyen suurin ratkottava asia on paikallisiin vaatimuksiin vastaaminen ja se, miten uusi maa saadaan toimimaan ja liitettyä yrityksen jo olemassa oleviin toimintamalleihin. Zmátlík on samaa mieltä Pakkalan kanssa, paikallisten viranoimaisten vaatimusten täyttäminen ja integroituminen paikallisiin järjestelmiin ovat haastavin osuus. Buivydaitė toteaa oikean osaamisen löytämisen ja prosessien skaalaamisen haasteellisimmaksi.

NetSuite kansainvälistymisen tukena

Kun panelistit olivat keskustelleet kansainvälisen liiketoiminnan sudenkuopista, oli aika syventyä siihen, miten NetSuite on auttanut yrityksiä uusille markkinoille laajentumisessa. Kurtén kysyi panelisteilta, miksi he olivat valinneet toiminnanohjausjärjestelmäkseen NetSuiten. Rohlikin Lukáš Zmátlík kehui NetSuiten joustavuutta ja kustomointimahdollisuuksia ja kertoi NetSuiten olevan sekä käyttäjäkokemukseltaan että hinnoittelultaan paras Rohlikin tarpeisiin. Woltin Vincent Pakkala kertoi sen vaikuttaneen päätöksentekoon, että NetSuitessa kaikki tarvittava tieto löytyy samasta tietokannasta. Vintedin Marija Buivydaite puolestaan kertoi, että Vintedillä on yksi iso sijoittaja, jonka kaikki portfolioyritykset käyttävät NetSuitea. Tämä oli isoin päätöksessä vaikuttava tekijä, mutta lisäksi NetSuiten mukautuvuus puolsi valintaa.

Panelistit kävivät läpi myös NetSuiten hyötyjä. Pakkala mainitsee NetSuiten isoimmaksi hyödyksi sen joustavuuden. Hän kertoo NetSuiten olevan hyvä siitä, että liiketoiminnan kehittyessä järjestelmä kasvaa mukana, joten kaiken ei tarvitse olla käyttöönotossa vielä täydellisen valmista. Kun tarpeita tulee esiin, ominaisuuksia ja moduuleita voidaan myöhemmin lisätä mukaan.

Zmátlík kertoo, että Rohlikilla käyttöönotto on vielä kesken, joten heillä on vielä järjestelmän kustomointi kesken. Hän kuitenkin uskoo NetSuiten tulevaisuudessa helpottavan ja nopeuttavan kasvua, kun uusia maita voidaan lisätä järjestelmään standardoidulla prosessilla ja konsolidointi sekä kauden katkot ovat nopeampia.

VARAA ILMAINEN NETSUITE-DEMO >>>

Käyttöönotto on intensiivinen projekti

Panelistit paneutuivat NetSuite-käyttöönottoprojektiin. Vintedillä ja Woltilla on NetSuite jo käytössä, joten heidän käyttöönottoprojekti on takana päin, mutta Rohlikilla projekti on vielä kesken. Juontaja Robin Kurtén kysyi panelisteilta mm. siitä, miten käyttöönottoprojektin aikana he ehtivät tekemään omia päivittäisiä töitään. Zmátlík kertoi Rohlikilla olevan tietty käyttöönottoprojektitiimi (johon hän itsekin kuuluu), jonka ainoana tehtävänä on keskittyä käyttöönottoon. Buivydaitėlla oli alkuun hyvin erilainen tilanne, hän oli vastuussa käyttöönottoprojektista sen alkaessa Vintedillä ja se oli hänelle yksi lisäasia huolehdittavaksi muiden päivittäisten työtehtävien rinnalle. Myöhemmin Buivydaitėn kollega Indrė Andruškevičiūtėn siirtyi täysin keskittymään NetSuiteen, mikä muutti tilanteen onneksi täysin. Hän korostaa käyttöönottoprojektissa sisäisen tiimin tärkeyttä.

Pakkala kertoo, että Woltilla oli ihmisiä resursoituna sitä varten, että käyttöönottoprojektissa voidaan testata muutoksia ja löytää kehitettäviä asioita. Seurauksena kovasta kasvutahdista ja alati muuttuvista tilanteista, hän kertoo Woltille muodostuneen hyvin omanlaisensa tapa suhtautua käyttöönottoprojekteihin. Käyttöönottoprojekteissa heidän tätyy priorisoida ja osata löytää tasapaino asioiden välille, sillä projekti ja sen tavoitteet saattavat muuttua matkalla monestikin. Tärkeintä on päästä edes suurin piirtein alkuperäiseen tavoitteeseen.

Kaiken edellämainitun lisäksi panelistit keskustelivat mm. SuiteAppeista, kehitysehdotuksista, integraatioista ja siitä, miten sijoittajat vaikuttavat yrityksen kasvuun, kehitykseen ja ERP-järjestelmän valintaan. Loppuun he vastasivat vielä yleisökysymyksiin.

Lämmin kiitos kaikille paneelikeskustelun osapuolille! Halutessasi voit tilata koko paneelikeskustelun videotallenteen täältä sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta.

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

NetSuite
NetSuite 5-Star Partner
NetSuite ERP
NetSuite Partner
netsuite-konsultti
NetSuite-tapahtuma
NetSuite Day
Oracle NetSuite

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia