Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

NetNordic on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Olville useita eri uudistuksia

Referenssi

Toimivan toiminnanohjauksen avulla mahdollistetaan yrityksen tuotantolinjojen jatkuva toiminta. Toiminnanohjaus on siis Olvin liiketoiminnan ytimessä. Iisalmeen vuonna 1878 perustettu panimo on ainoa silloin toimineista panimoista, joka on säilynyt itsenäisenä ja suomalaisena.

”Suomen myyntimme on noin 200 miljoonaa litraa vuodessa. Toiminnanohjauksen häiriöttömyys on erittäin tärkeää, ja konesalialustan pitää olla todella luotettava. IT-arkkitehtuurin pitää kyetä vastaamaan myös jatkuvasti lisääntyvään automaatioon tilauksissa, logistiikassa ja laskutuksessa. Sanomavälityksen kautta tulee valtavasti transaktioita, ja siihen tarvitsemme riittävästi laskentatehoa”, sanoo Olvi Oyj:n tietohallintopäällikkö Jussi Ahomaa.

”Panimon ja toimitusketjun automaatioaste on meillä erittäin korkealla tasolla. Käytämme paljon erilaista mittaustekniikkaa, jotta saisimme linjastomme toimimaan vieläkin kustannustehokkaammin. Olemme tehneet mittavia investointeja logistiikkaan, ja valtaosa tilauksista tulee meille jo sähköisesti”, kertoo Ahomaa. ”Levyjärjestelmämme elinkaari oli loppumassa, ja lähdimme kartoittamaan uutta.”

Parempaa jatkuvuuden hallintaa

NetNordic on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Olville useita eri sukupolven IBM Power arkkitehtuurin uudistuksia. Viimeisin toteutus sisältää IBM Power -palvelimien lisäksi IBM:n All-Flash -tallennusjärjestelmän sekä uuden tallennusverkon. Käyttökuormatestien avulla varmistetaan suorituskyky jo suunnitteluvaiheessa. NetNordicin mahdollistama kokonaisuus takaa Olville suorituskykyä usean vuoden ajaksi.

”IBM:n laitteistoista meillä on pitkältä ajalta hyviä kokemuksia, ja ne ovat osoittautuneet erittäin luotettaviksi. Laskentateho on riittänyt tarpeisiimme hyvin, ja vikasietoisuus on ollut erinomaisella tasolla. Keväällä 2018 uudistettu ympäristömme tuottaa toiminnanohjaukseen tarvittavan laskentatehon ja levytilan useiksi vuosiksi eteenpäin”, kertoo Ahomaa.

”Arvostamme skaalautuvuutta, nopeutta sekä tehokasta jatkuvuuden hallintaa. Voimme ennakoida tulevia tarpeita ja mahdollisia ongelmia. Poikkeustilanteissa tarvitsemme kyvykkyyttä palautua nopeasti.”

Konesaliympäristö on kahdennettu, ja salien välistä tietoliikennettä on tehostettu. Uudistettu tallennus toimii myös Olvin virtuaalisten Windows-palvelimien tallennusympäristönä. ”Päätimme hankkia tallennusjärjestelmänkin NetNordicin kautta. He valvovat toiminnanohjausta pyörittävää palvelin- ja tallennusympäristöämme, ja raportoivat siitä meille. Tiedämme kenen puoleen kääntyä, kun tarvitsemme teknologian syväosaamista”, sanoo Ahomaa.

Keskittymistä liiketoiminnan edistämiseen

Uudistetun arkkitehtuurin avulla on mahdollista seurata paremmin toiminnanohjauksen konesalialustaa. NetNordic seuraa Olvin toimintaa, ja toimittaa heille kuukausiraportit, joista näkee tilannekuvan sekä ratkaisujen toimivuuden.

”NetNordicin jatkuvilla palveluilla saamme hyödyllistä tietoa ympäristön terveydentilasta. Voimme ennakoida mahdollisia ongelmia, ja suorittaa tarvittavat toimenpiteet hyvissä ajoin ennen kuin ne pääsevät eskaloitumaan. Päivityksetkin hoituvat nyt ajallaan, ja hallitusti. Toiminnanohjauksemme konesalialusta toimii saumattomammin yhteen, ja vastaa nyt paremmin vaatimuksiimme. Olemme saaneet selkeitä synergiaetuja sillä, että käytämme laajemmin yhden teknologiatoimittajan ratkaisuja sekä yhden kumppanin osaamista ja palveluja”, Ahomaa korostaa.

NetNordic auttaa Olvin tietohallintoa tekemään tarvittavia muutoksia parhaiden käytäntöjen mukaisesti sekä turvaamaan panimon liiketoiminnan ja vapauttamaan resursseja tulevaisuuden rakentamiseen.

”Keskitymme tietohallinnossa yhä enemmän kokonaisuuksien hallintaan. Voimme nyt tarkastella ympäristöämme laaja-alaisemmin, ja näen siinä suuren hyödyn muun muassa automaation ja digitalisaation edistämisen osalta”, kertoo Ahomaa

”NetNordicin asiantuntijat ovat ehdottomasti luotettuja neuvonantajiamme, ja käytämme heidän osaamista aina kun muutostarpeita ilmenee esimerkiksi toiminnanohjaukseen liittyvien prosessien osalta. Pohdimme yhdessä mitä muutos tarkoittaa teknologian näkökulmasta, ja miten se kannattaa toteuttaa. He rakentavat meille testiympäristöt.”

NetNordic tarjoaa Olville:

  • Luotettavan ja suorituskykyisen palvelin- ja tallennusympäristön sekä tallennusverkon ja kahdennetun konesaliympäristön suunnittelun, datamigraation sekä toteutuksen.
  • Tukea jatkuvana palveluna toimitetulle IBM:n konesaliympäristölle.
  • Valvontaa ja kattavat raportit mm. toiminnanohjauksen konesalialustan terveydentilasta.
  • Teknologiaosaamista ja konsultointia konesaliympäristön kehittämiseen ja muutoshallintaan.

Suosittelija:

Yhteistyömme on ollut aina hyvä ja perustunut luottamukseen.

Jussi Ahomaa, Olvi Oyj:n tietohallintopäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
NetNordic Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Olvi

Lisätietoja

Yritysprofiili NetNordic Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
It-omaisuuden hallinta
Konesalipalvelut

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin NetNordic Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

NetNordic Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

NetNordic Finland - Muita referenssejä

NetNordic Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia