Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

NETitse-palvelu romuautojen kierrätykseen

ReferenssiNETitse-palvelu tehostaa Kuusakosken asiakaspalvelua ja romuautojen kierrätysprosessia. Palvelu valittiin Vuoden 2011 ICT-hankkeeksi.

Suomessa romuautojen kierrättämisessä ovat operaattoreiden lisäksi mukana Suomen Autokierrätys, Trafi sekä muut yhteis työkumppanit. Kuusakoski halusi yksinkertaistaa prosessia ja luoda kuluttajille kokonaisvaltaisen kierrätyspalvelun, jossa asiakkaan ei tarvitse huolehtia muusta kuin romuauton sijainnin ilmoittamisesta.

”Halusimme tarjota asiakkaillemme joustavampaa asiakaspalvelua ja päädyimme siihen, että sähköistämällä toimintaamme löytäisimme asiakkaitamme parhaiten palvelevan ratkaisun. Tavoitteena oli vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri toimiva palvelu”, kertoo myyntipäällikkö Ari Turunen Kuusakoskesta.

HiQ loi moderniin web-teknologiaan pohjautuvan sähköisen asioinnin ratkaisun,
joka kattaa koko palveluketjun aina romuauton paikallistamisesta asiakkaan saamaan viralliseen romutustodistukseen saakka. Kuluttajien lisäksi NETitse-järjestelmä ja sen taustalla oleva integraatio palvelevat myös Kuusakosken kuljetus- ja vastaanottopistekumppaneiden toimintaa.

Yhteinen sävel löytyi nopeasti ja projekti eteni aikataulussa. Turunen kiittelee HiQ:n asiantuntijoiden innostunutta asennetta projektia kohtaan.

”Huomasimme, että HiQ:n tiimi oli todella innostunut palvelun kehittämisestä ja kehitystyön myötä valjennut kuluttajien saama konkreettinen hyöty lisäsi innostusta entisestään.

Tavoitteena ollut palveluajan joustavuus toteutui, ja sille olikin selkeä tilaus: lähes puolet noutotilauksista ovat tulleet virka-ajan ulkopuolella.

”Aikaisemmin noutotilaukset otettiin vastaan puhelimitse, joten toiminta oli aikasidonnaista”, Turunen toteaa.

NETitse-palvelu ja sitä tukeva sähköisen asioinnin prosessi vähentävät logistiikkakustannuksia romuauton päätyessä suorinta tietä kierrätykseen. Sähköisen palvelun hiilijalanjälki on pienempi kuin paikan päällä tapahtuva noutoilmoituksen täyttäminen. Asiakkaan palvelusta saama virallinen romutustodistus puolestaan merkitsee, että auto on saavuttanut luonnon kannalta parhaan päätepisteen. Auton osat joko kierrätetään uudelleen käytettäviksi tai jatkokäsitellään tehdasteollisuuden raaka-aineeksi.

NETitse-palvelu sai Vuoden 2011 ICT-hanke -tunnustuksen. Valitsijaraati perusteli valintaa muun muassa palvelun suurella loppukäyttäjämäärällä ja sillä, että palvelu paitsi kannustaa
oikeaan prosessiin, myös varmistaa sen kulun. Kuluttajan saaman hyödyn lisäksi valitsijaraati korosti palvelun tuovan hyötyä myös yritykselle, sen kumppaniverkostolle ja koko yhteiskunnalle.

Pinterest
Referenssin infoboxi
HiQ Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Teollisuus

Lisätietoja

Yritysprofiili HiQ Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Logistiikka

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Webkehitys

Siirry yrityksen profiiliin HiQ Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HiQ Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

HiQ Finland - Muita referenssejä

HiQ Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia