Nestor Cablesin päätös: skaalautuva toiminnanohjaus tuotannon tueksi EVRYn avulla

ReferenssiKaapelivalmistaja Nestor Cables Oy tarvitsi skaalautuvan, ajantasaisen toiminnanohjausjärjestelmän koko liiketoiminnan hallitsemiseen. EVRYn avulla Microsoft Dynamics NAV -järjestelmä päivitettiin ohjelmiston uusimpaan versioon. Lisäksi toiminnanohjauksen päälle rakennettiin QlikView-raportointi.


Oululainen Nestor Cables on hyvä esimerkki siitä, että valmistava teollisuus ei ole katoamassa Suomesta, vaikka lehtiä lukiessa voi toisinaan saada toisen käsityksen. Markkina-analyysit ja toimialatuntemus saivat Nestor Cablesin perustajat vuonna 2007 havaitsemaan, että tietoliikennealan globaalista rakennemuutoksesta huolimatta Suomessa on tilaa ja kysyntää kotimaiselle tietoliikennekaapeleiden toimittajalle.

Noin puoli vuotta perustamispäätöksen jälkeen tyhjään teollisuushalliin oli syntynyt optisia ja kuparisia tietoliikennekaapeleita valmistava yritys. Tänä päivänä Nestor Cables kehittää, valmistaa ja myy optisia ja kuparijohtimisia tietoliikenne- ja teollisuuskaapeleita sekä valokaapelitarvikkeita. Asiakkaita ovat muun muassa teleoperaattorit, urakoitsijat, teollisuus, julkishallinto sekä tukkumyyjät.

”Kotimaan markkinoille kilpailuetujamme ovat luotettavuus ja toimitusvarmuus. Asiakkaat tuntevat meidät ja voivat luottaa siihen, että homma hoituu, mikä ei aina välttämättä ole itsestäänselvyys isojen, kasvottomien yritysten kanssa”, Nestor Cablesin tuotanto- ja logistiikkajohtaja Jari Virkkunen sanoo.

”Kasvua haetaan toki myös kansainvälisesti. Tuotteitamme viedään pääasiassa lähimarkkinoille Pohjoismaihin, Baltian maihin ja Venäjälle, mutta vientiä on aina Pohjois-Amerikkaa ja Afrikkaa myöten. Keskeistä on tuotteiden todistettava laadukkuus - pohjoisena yhtiönä voimme vakuuttaa kotimaiset asiakkaamme siitä, että kaapelit toimivat arktisissa olosuhteissa, mutta yhtä lailla ne toimivat vaikkapa hiekka-aavikolla”, Virkkunen jatkaa.

IT-infra oli yrityksen ensimmäisiä hankintoja

Perustamisvaiheessa yrityksen ensimmäisiä päätöksiä oli toiminnanohjausjärjestelmän hankkiminen. Järjestelmän toimittajaksi valittiin EVRY ja järjestelmäksi ketterä Microsoft Dynamics NAV, jota käytetään koko liiketoiminnassa palkka- ja henkilöstöhallintoa lukuun ottamatta. Avainasemassa on tehokas ja skaalautuva tuotannon ja logistiikan hallinta. Nestor Cablesin tuotanto jakaantuu standardi- sekä asiakkaille räätälöityihin tuotteisiin, ja toiminnanohjausjärjestelmän on tuettava jokaista tilausta saumattomasti.

Nestor Cablesin ja EVRYn asiakassuhde on ollut pitkä ja avainasemassa siinä ovat hyvät henkilösuhteet. 

Sekä meillä että EVRYllä useimmat avainhenkilöt ovat pysyneet koko ajan samoina. Se on helpottanut toimintaa ja yhteistyötä suunnattomasti”, Virkkunen sanoo.

Lisää väriä raportointiin

Kevään 2015 versionvaihtoprojektissa Microsoft Dynamics NAV päivitettiin ohjelmiston tuoreimpaan versioon. Kyseessä oli pitkälti ylläpitopäivitys, mutta samalla uudesta teknologiasta haluttiin hyödyntää kaikki uudet mahdollisuudet, etenkin raportoinnissa. Toiminnanohjauksen päälle rakennettu QlikView-raportointi tarjoaa havainnollista ja reaaliaikaista tietoa liiketoiminnan eri osa-alueilta. Sekä versionvaihtoprojektin että raportoinnin ratkaisut Nestor Cablesille toteutti EVRY.

Olen meillä sisäisesti käyttänyt sellaista slogania, että siirrymme raportoinnissa mustavalkoisesta maailmasta väreihin.

"Tätä ei tietenkään ole tarkoitettu otettavaksi ihan sananmukaisesti, mutta se kuvaa mielestäni hyvin sitä, että nykyaikaiset raportointityökalut antavat mahdollisuuden ottaa dataan erittäin monipuolisia näkymiä, ja niistä kannattaa ottaa kaikki irti”, Jari Virkkunen sanoo.

Pinterest
Referenssin infoboxi
EVRY

Tiedot

Lisätietoja

EVRY:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Teknologia

Microsoft

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry EVRY kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EVRY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EVRY - Muita referenssejä

EVRY - Muita julkaisuja

Siirry EVRY kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Suurimmat teknologiakentän yrityskaupat kautta aikojen
Tällainen on tulevaisuuden projektipäällikkö - ketterät menetelmät muuttivat projektinhallintaa
Tiedon hakemisen lyhyt historia - Digitaaliset alustat jäsentävät nyt maailman tietoa uudelleen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia