Nestor Cablesin päätös: skaalautuva toiminnanohjaus tuotannon tueksi EVRYn avulla

Kaapelivalmistaja Nestor Cables Oy tarvitsi skaalautuvan, ajantasaisen toiminnanohjausjärjestelmän koko liiketoiminnan hallitsemiseen. EVRYn avulla Microsoft Dynamics NAV -järjestelmä päivitettiin ohjelmiston uusimpaan versioon. Lisäksi toiminnanohjauksen päälle rakennettiin QlikView-raportointi.


Oululainen Nestor Cables on hyvä esimerkki siitä, että valmistava teollisuus ei ole katoamassa Suomesta, vaikka lehtiä lukiessa voi toisinaan saada toisen käsityksen. Markkina-analyysit ja toimialatuntemus saivat Nestor Cablesin perustajat vuonna 2007 havaitsemaan, että tietoliikennealan globaalista rakennemuutoksesta huolimatta Suomessa on tilaa ja kysyntää kotimaiselle tietoliikennekaapeleiden toimittajalle.

Noin puoli vuotta perustamispäätöksen jälkeen tyhjään teollisuushalliin oli syntynyt optisia ja kuparisia tietoliikennekaapeleita valmistava yritys. Tänä päivänä Nestor Cables kehittää, valmistaa ja myy optisia ja kuparijohtimisia tietoliikenne- ja teollisuuskaapeleita sekä valokaapelitarvikkeita. Asiakkaita ovat muun muassa teleoperaattorit, urakoitsijat, teollisuus, julkishallinto sekä tukkumyyjät.

”Kotimaan markkinoille kilpailuetujamme ovat luotettavuus ja toimitusvarmuus. Asiakkaat tuntevat meidät ja voivat luottaa siihen, että homma hoituu, mikä ei aina välttämättä ole itsestäänselvyys isojen, kasvottomien yritysten kanssa”, Nestor Cablesin tuotanto- ja logistiikkajohtaja Jari Virkkunen sanoo.

”Kasvua haetaan toki myös kansainvälisesti. Tuotteitamme viedään pääasiassa lähimarkkinoille Pohjoismaihin, Baltian maihin ja Venäjälle, mutta vientiä on aina Pohjois-Amerikkaa ja Afrikkaa myöten. Keskeistä on tuotteiden todistettava laadukkuus - pohjoisena yhtiönä voimme vakuuttaa kotimaiset asiakkaamme siitä, että kaapelit toimivat arktisissa olosuhteissa, mutta yhtä lailla ne toimivat vaikkapa hiekka-aavikolla”, Virkkunen jatkaa.

IT-infra oli yrityksen ensimmäisiä hankintoja

Perustamisvaiheessa yrityksen ensimmäisiä päätöksiä oli toiminnanohjausjärjestelmän hankkiminen. Järjestelmän toimittajaksi valittiin EVRY ja järjestelmäksi ketterä Microsoft Dynamics NAV, jota käytetään koko liiketoiminnassa palkka- ja henkilöstöhallintoa lukuun ottamatta. Avainasemassa on tehokas ja skaalautuva tuotannon ja logistiikan hallinta. Nestor Cablesin tuotanto jakaantuu standardi- sekä asiakkaille räätälöityihin tuotteisiin, ja toiminnanohjausjärjestelmän on tuettava jokaista tilausta saumattomasti.

Nestor Cablesin ja EVRYn asiakassuhde on ollut pitkä ja avainasemassa siinä ovat hyvät henkilösuhteet. 

Sekä meillä että EVRYllä useimmat avainhenkilöt ovat pysyneet koko ajan samoina. Se on helpottanut toimintaa ja yhteistyötä suunnattomasti”, Virkkunen sanoo.

Lisää väriä raportointiin

Kevään 2015 versionvaihtoprojektissa Microsoft Dynamics NAV päivitettiin ohjelmiston tuoreimpaan versioon. Kyseessä oli pitkälti ylläpitopäivitys, mutta samalla uudesta teknologiasta haluttiin hyödyntää kaikki uudet mahdollisuudet, etenkin raportoinnissa. Toiminnanohjauksen päälle rakennettu QlikView-raportointi tarjoaa havainnollista ja reaaliaikaista tietoa liiketoiminnan eri osa-alueilta. Sekä versionvaihtoprojektin että raportoinnin ratkaisut Nestor Cablesille toteutti EVRY.

Olen meillä sisäisesti käyttänyt sellaista slogania, että siirrymme raportoinnissa mustavalkoisesta maailmasta väreihin.

"Tätä ei tietenkään ole tarkoitettu otettavaksi ihan sananmukaisesti, mutta se kuvaa mielestäni hyvin sitä, että nykyaikaiset raportointityökalut antavat mahdollisuuden ottaa dataan erittäin monipuolisia näkymiä, ja niistä kannattaa ottaa kaikki irti”, Jari Virkkunen sanoo.

Referenssi Nestor Cablesin päätös: skaalautuva toiminnanohjaus tuotannon tueksi EVRYn avulla
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP
Ohjelmistokehitys
Microsoft
Valmistava teollisuus
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa