Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Nesteen liiketoiminta merkittävään kasvuun digitaalisen asiointi- ja palvelukanavan avulla

ReferenssiNeste laittoi liiketoimintansa kasvuun yhteistyössä Exoven kanssa suunnitellun ja rakennetun digitaalisen asiointi- ja palvelukanavan avulla.

Suomalainen Neste haastaa öljynjalostusteollisuutta tarjoamalla asiakkailleen yhä puhtaampia polttoaineratkaisuja ja uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvia sovelluksia. Heidän tulevaisuuden visionsa onkin kasvaa globaaleilla uusiutuvien tuotteiden markkinoilla ja olla Itämeren alueen johtava toimija.

Yhteistyössä Exoven kanssa Nesteelle suunniteltiin ja toteutettiin uusi digitaalinen asiointi- ja palvelukanava, joka palvelee heidän yritysasiakkaitaan eli jälleenmyyjiä, lämmitysöljyasiakkaita, ammattiliikennettä, teollisuutta ja maataloutta niin Suomessa kuin Luoteis-Venäjällä sekä Baltian maissa.

Maailmanluokan asiakaskokemusta ja huomattavaa myynnin kasvua tulevaisuuden kestävällä palvelualustalla

Nesteen tavoitteena oli parantaa asiakaskokemusta ja lisätä myyntiä hyödyntämällä digitaalisaation tuomia mahdollisuuksia. He halusivat luoda joustavan ja tulevaisuuden kestävän palvelualustan ja samalla uusia verkkosivunsa, ekstranetin sekä näihin liittyvät useat taustajärjestelmät. Lisäksi Neste halusi pilotoida ketterän palvelukehityksen toimintamallia omassa organisaatiossaan.

Projekti oli jatkoa onnistuneelle yhteistyölle, joka sai alkunsa Nesteen konsernin verkkosivu-uudistuksesta ja jatkui Venäjän sekä Viron, Latvian ja Liettuan verkkosivujen kehittämisellä.

Saumatonta ja ketterää yhteistyötä

Projektin ensimmäisessä vaiheessa loimme Nesteelle palvelumuotoilun keinoin digitaalisen konseptin ja suunnitelman sisällön tuotannolle. Mukaan osallistimme ihmisiä niin Nesteen liiketoiminnasta ja asiakaspalvelusta kuin asiakkaiden puolelta.

Asiantuntijamme työskentelivät Nesteen tiloissa heidän omien työntekijöidensä rinnalla. Näin pystyimme ketterästi jakamaan tietoa ja varmistamaan, että ehdottamamme ratkaisut olivat teknologisesti mahdollisia toteuttaa – tämä on huomionarvoinen asia, kun käsitellään monimutkaista järjestelmäarkkitehtuuria, jota on rakennettu useiden vuosien saatossa.

Skaalautuvuus ja saumattomuus määrittivät vaatimukset teknologiavalinnalle

Yhtenäisen käyttökokemuksen varmistaminen asetti vaatimustason korkealle myös teknologiavalinnan suhteen.

Jotta useat taustajärjestelmät toimisivat loppukäyttäjän näkökulmasta saumattomasti, toteutimme Nesteelle räätälöidyn väliohjelmistoratkaisun. Ratkaisun tehtävänä oli varmistaa kaikkien tarvittavien tietojen siirtyminen nopeasti ja virheettömästi eri taustajärjestelmistä käyttäjän ruudulle.

Lämmitysöljyn, voiteluaineiden ja kaasun tilaamisen mahdollistamiseksi valittiin verkkokauppa-alustaksi Drupal Commerce, jonka räätälöimme vastaamaan Nesteen tarpeita ja toivottua asiakaskokemusta.

Drupal-alusta yhdistettiin Nesteen ERP-järjestelmään ja muihin taustajärjestelmiin Node.js- ja MongoDB-teknologioilla toteutetulla väliohjelmistoratkaisulla. Lisäksi väliohjelmisto tarjoaa ohjelmointirajapinnan (API), joka mahdollistaa Nesteen omien sekä kumppaneiden palveluiden ja laitteiden yhdistämisen uuteen digitaaliseen palvelualustaan.

Psst. Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme!

Pinterest
Referenssin infoboxi
Exove logo

Tiedot

Tilaaja: Neste

Lisätietoja

Yritysprofiili Exove kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Node.js
Drupal

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Exove kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Exove - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Exove - Muita referenssejä

Exove - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia