Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Neste varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden NetNordicin palveluiden avulla

Referenssi

Nesteellä on Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa noin 1.100 liikenne- ja automaattiasemaa. Näiden kaikkien tapahtumat sekä korttilaskutus tuotetaan NetNordicin suunnittelemasta ja tukemasta järeästi klusteroidusta palvelin- ja tallennusratkaisusta.

Asematapahtumajärjestelmä ja korttilaskutusjärjestelmä ovat Nesteen asemaverkoston myynnin ja sujuvan asiakaspalvelun keskiössä. Nesteellä on jo pelkästään Suomessa lähes 800 asemaa. Sen lisäksi Nesteellä on myös noin 300 liikenne- ja automaattiasemaa Venäjällä ja Baltian maissa. Neste pyrkii uudistamaan ympäristöä parhaiden käytäntöjen mukaisesti sekä turvaamaan liiketoiminnan jatkuvuuden NetNordicin avulla.

”Arvostamme NetNordicin ammattilaisten erikoisosaamista ja palveluasennetta. He tuntevat tarpeemme ja IT-infrastruktuurimme jo 1990-luvulta saakka”, sanoo Nesteen IT-infrastruktuuripalveluista vastaava päällikkö Olli Forsander. ”Kuusi vuotta käytössä olleen palvelinlaitteistomme elinkaari oli loppumassa, ja päätimme uudistaa asemaverkostomme liiketoiminnan kannalta kriittisen tärkeän asematapahtumien ja korttilaskutuksen tietojärjestelmien tietokanta-alustan sekä arkkitehtuurin.”

Liiketoiminalla ei ole varaa virheisiin

Nesteellä on ollut käytössä useita eri sukupolven IBM Power -palvelimia Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa. Nesteen asemaverkosto palvelee asiakkaita 24/7, ja asiakastapahtumien sekä korttilaskutuksen automaatioaste on korkea.

”Asemillamme on yli puoli miljoonaa transaktiota joka päivä. Tapahtumia ja korttimaksuja on koko vuoden ympäri – myös öisin. Tapahtumien ja datamäärien käsittelyn pitää sujua tehokkaasti. Tarvitsemme korkean käytettävyyden teknologiaa, jotta tietojärjestelmät toimivat luotettavasti vuorokauden ympäri. Olemme todenneet IBM:n laitteistot erittäin luotettaviksi, ja niiden huoltotarve on ollut myös vähäistä”, sanoo Forsander, ”Palvelinympäristömme elinkaari oli loppumassa, ja lähdimme kartoittamaan laitteiston uudistamista.”

Neste sai apua NetNordicin asiantuntijoilta jo esisuunnittelussa. ”Sovellusten toimivuus uudessa arkkitehtuurissa varmistettiin ja testaus sujui erittäin hyvin. NetNordic oli mukana kaikissa työvaiheissa, ja he toimivat joidenkin vaiheiden päätoteuttajina. IT-arkkitehtuurimme tärkeimmät kulmakivet ovat ilman muuta tietojärjestelmien korkea käytettävyys sekä toimivuus. Liiketoiminta ei anna yhtään viivettä

anteeksi.”

Tilannekuvan oltava jatkuvasti tiedossa

Nesteellä on useita palvelu- ja kylmäasemia ympäri maata. Suuri osa automaateista on toiminnassa vuorokauden ympäri. On tärkeää, että kauppa käy ympäri vuorokauden ja se ei toimi ilman toimivia tietojärjestelmiä.

Palvelin- ja tallennusarkkitehtuurin suunnittelussa vaaditaan ammattitaitoa. Nesteen tarpeisiin räätälöityjen sovellusten käytettävyys on oltava korkealla tasolla. NetNordic suoritti migraation vanhoista palvelimista uusiin Power-palvelimiin, ja tekivät kattavan järjestelmätestauksen eri komponenttien ja tietokantojen osalta. Klusteroinnit rakennettiin modernin tekniikan mukaan, ja NetNordic varmisti tietojärjestelmien toimivuuden uusissa käyttöjärjestelmäversioissa ja klusterointiratkaisuissa.

Uusi palvelinarkkitehtuuri mahdollistaa Nesteen asiakastapahtumien ja korttimaksujen pyörittämisen. NetNordic toimittaa Nesteelle raportin säännölisin väliajoin, joista käy ilmi arkkitehtuurin toimivuus. Neste käyttää myös ulkoisen konesalikumppanin palveluita.

”NetNordicin ja konesalikumppanimme Capgeminin välinen yhteistyö toimi erittäin hyvin”, korostaa Forsander.

Tulevan liiketoiminnan varmistamista

Korttilaskutus- ja taustajärjestelmäkokonaisuus välittää tietoa siitä, mitkä maksukortit ovat sallittuja. ”Valtaosa maksuista tapahtuu korteilla”, sanoo Forsander. ”Maksuissa käytetään eri tekniikoita, ja me varmistamme luvat maksujen suorittamiseen sekä korttien kelpoisuuden. Asematapahtumajärjestelmämme on integroitu korttilaskutukseen ja korttilaskutus on kytketty edelleen talousjärjestelmiimme. Pyrimme jatkuvasti tehostamaan korttikaupan hallintaa.”

Uudistetun arkkitehtuurin tuotantokäyttö alkoi alkuvuonna 2018. ”Halusimme minimoida riskit myös järjestelmien yliheittojen osalta”, sanoo Forsander. ”NetNordicin suunnittelemat palvelin- ja tallennusarkkitehtuurit ovat toimineet erittäin luotettavasti, ja meillä on myös palautumissuunnitelma mahdollisten poikkeustilanteiden varalle. Teknologian päivitys oli myös kustannustehokasta, ja hanke pysyi

budjetissa.”

Nesteen asemaverkosto on kasvanut maltillisesti, ja uudet asemat voidaan liittää IT-ympäristöön ketterästi. ”Haluamme tuottaa asiakkaillemme yhä parempaa palvelua. Mobiilimaksaminen yleistyy asemillamme nopeasti, ja se kasvattaa datamääriä. Meillä on aiempaa parempi näkyvyys tapahtumiin ja laskutukseen. Myynnistä saamme nopeammin tarkempaa tietoa. Panostamme myös lisäpalveluihin, ja hyödynnämme esim. ajoneuvojen tunnistamistekniikoita.” Tunnistautumistekniikkaesimerkkinä on Truck+ ammattiliikenteelle, joka tekee tankkauksen helpommaksi, nopeammaksi, varmemmaksi ja mahdollistaa lisäpalveluiden liittämisen.


NetNordic tarjoaa Nesteelle:

  • Klusteroidun korkean käytettävyyden palvelinarkkitehtuurin päivityksen, datamigraation sekä toteutuksen.
  • Jatkuvaa palvelua toimitetulle IBM:n konesaliympäristölle (asiakastapahtumat, korttilaskutus).
  • Valvontaa ja tietoa asiakastapahtuma- ja korttilaskutusjärjestelmän alustan terveydentilasta.
  • Teknologiaosaamista ja konsultointia arkkitehtuurin kehittämiseen sekä muutosten hallintaan.

Suosittelija:

NetNordic on sitoutunut kehittämään arkkitehtuuristamme laadukkaamman ja modernimman.

Olli Forsander, Neste Oyj

Pinterest
Referenssin infoboxi
NetNordic Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Neste

Lisätietoja

Yritysprofiili NetNordic Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-omaisuuden hallinta
Konesalipalvelut

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin NetNordic Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

NetNordic Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

NetNordic Finland - Muita referenssejä

NetNordic Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia