Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Näkymiä G-Worksin syksyyn 2022

BloggausDigitoimiston työ kulkee tietynlaista, varsin helposti tunnistettavaa sykliään. Juhannuksen ja joulun alusaika on aina kiireistä, sillä asiakkailla on omat projektiaikataulunsa, jotka on usein sidottu jouluun tai juhannukseen.

Kesällä toiminnassa on aina hiljaista. Osin kesälomien vuoksi ja osin sen vuoksi, että ostajapuolen projektiryhmät alkavat suunnitella kilpailutuksiaan ja hankkeitaan vasta lomiensa jälkeen. Varsinaisiin töihin päästään yleensä vasta syyskuussa, jos silloinkaan.

Olenkin usein antanut asiakkaille ilmaisen vinkin siitä, että jos projektille haluaa oikein hyvän hinnan, kannattaa se ajoittaa johonkin heinä-elokuulle.

Nyt tämänvuotinen syklimme lähestyy loppuaan. Mitä päättyneestä kaudesta jäi käteen ja minkälaisia näkymiä odotamme syksyltä 2022?

Uusi GW 2.0 elää ja hengittää

Aloitimme jo vuonna 2020 syvän tason uudistuksen, jossa vaiheittain kasvatamme teknologiaosaamisemme tasoa siten, että pystymme vastaamaan monimutkaisempiin ja modulaarisempiin palveluratkaisuihin.

Melkoinen lausehirviö.

Käytännössä lakkasimme rakentamasta WordPress-sivustoja yhden paketin ratkaisuina, ja erotimme näkyvän sivuston ja julkaisujärjestelmän toisistaan. WordPress on edelleen tietovarasto, mutta näkyvä sivusto voi hakea tietoa muualtakin. Lopputuloksena on sivustoja, jotka ovat salamannopeita ja paljon tavanomaista WordPressiä tietoturvallisempia.

Teknologiajohtajamme Joni kirjoitti ratkaisusta blogiin aiemmin, ja näitä sivustoja on porisemassa jo mm. KalevalaseuraHelsingin Jäätelötehdas ja Rengasvalmistajat.

Rinnalle lanseerasimme GW Light-ratkaisun, joka on perinteisempi WordPress, mutta hyvin kustannustehokkaasti toteutettuna. Näillä uudistuksilla saimme ratkaisuihimme huomattavasti liikkumavaraa. Kun aiemmin toteutimme lähinnä 8 000 – 15 000 eur sivustoprojekteja kustomoidulla WordPress- teemalla, pystymme nyt liikkumaan 2 000 – 50 000 euron välissä valiten teknologian sen mukaan, mikä on tarpeiden kannalta järkevintä.

Tällä porukalla lähdettiin tekemään syksyä 2021.

Luovuus pitää pintansa

G-Worksia on joskus ilkuttu siitä, että se sotkee perinteiseen digitoimistokonseptiin niin paljon bränditöitä ja luovaa tekemistä.

On totta, että toimialoissa on eroja. Myös näiden toimialojen ihmistyypeissä on eroja. En usko, että monikaan haluaisi olla näkemässä, kun luova suunnittelija ja tietojärjestelmäinsinööri törmäävät yhteen. Siinä ei kumpikaan ymmärrä toisiaan, ja tässä ristiriidassa piilee koko homman juju.

Asiakaspuolella sen ymmärtää välittömästi silloin, kun teknologia ja luova ilmaisu puhuvat samassa suunnittelutapaamisessa. Verkkopalveluissa ei nimittäin ole kyse pelkästä teknologiasta.

Siellä on kyse käyttökokemuksesta, tuntemuksista, reaktioista, sulavuudesta, värimaailmasta ja lopulta siitä, miten yksilö maailmaa hahmottaa.

Kyse on vanhasta kunnon hipster, hacker, hustler -triosta. Koko kolmikko pitää olla, jotta syntyy hyvää jälkeä. Palvelulupauksemme on, että G-Worksilla luova ilmaisu lyö kättä laadukkaan teknologian kanssa. Näin se tulee olemaan jatkossakin.

Luovuus pitää pintansa. G-Worksin Jarmo, Altti, Pamela ja Joona uudistetun Helsingin Jäätelötehtaan brändin äärellä.

Yhä monimutkaisempia projekteja

Kun teknologiana on tarjota muutakin kuin yhteen pakettiin kääritty WordPress, ja G-Worksin perinteisesti erittäin paljon verrokkeja vahvempi UI- ja design-osaaminen, syntyy mielenkiintoisia projekteja.

Keväällä 2022 otimme haltuumme perinteikkään HJK:n sivuston ja verkkokaupan jatkokehityksen. Käynnissä olevista projekteista voidaan nostaa esiin ainakin top10matkatarjoukset -palvelun täysuudistus.

Tämä täysuudistus on yhtiömme historian mittavin yksittäinen projekti, jossa työskennellään toista henkilötyövuotta yhdessä kansainvälisen backend-toimittajan, kansainvälisen asiakkaan, ja useiden kolmansien kansainvälisten osapuolien kanssa. Valmista on määrä tulla syksyllä, ja kokemusta kansainvälisen ecommerce-projektin ääressä syntyy valtavasti.

Rinnalla pyörii pieniä GW Light -projekteja ja kaikkea siltä väliltä. Varianssia on nyt todella paljon, ja kaikenkokoisiin hankkeisiin on löydetty kutakin kokoluokkaa vastaavat toimintatavat.

Talouden tervehdyttämistä

Osakeyhtiöiden talousluvut ovat julkisia, ja on järkevää avoimesti kertoa, että vuoden 2020 – 2021 tilikautemme oli taloudellisesti varsin vaikea. Henkilöstöä vaihtui, toimitusjohtaja vaihtui ja samaan aikaan panostimme merkittävästi työpanosta yllä kuvatun GW 2.0:n kehittämiseen.

Kaikesa tästä syntyi kuoppa, jota korjailtiin ylimääräisellä osakeannilla, ja osittain sitä paikataan edelleen, vaikkakin olemme tällä tilikaudella palanneet hyvään, 10 % liikevoittoon. Vierityspalkki.fi selvitti vuonna 2018 WordPress-digitoimistojen kannattavuuksia, ja päätyi 6,8 % mediaaniin. Huonosti ei siis mene ainakaan verrokkeihin katsottuna.

Taloudelliset haasteet ovat omiaan aiheuttamaan vaarallisia kierteitä. Jos asiakkaat pelkäävät toimiston kaatumista, he eivät uskalla tuoda projektejaan sinne. Jos työntekijät pelkäävät, he eivät joko hakeudu töihin tai pahimmillaan hakeutuvat muualle. Kierteen seuraavat vaiheet voi päätellä helposti.

Lopuksi kohti kesää

Täältä toimitusjohtajan paikalta katsottuna tuntuu erittäin hyvältä saatella yhtiötä nyt kesälomalle. Firma on taloudellisesti terve, käynnissä olevat projektit ovat kiinnostavia ja vauhdissa on hyviä kierteitä, joissa tapahtuu jatkuvaa kehitystä ja oppimista.

On paikallaan kiittää työntekijöitä monestakin asiasta. Siitä, että jokainen on hoitanut väsymättä oman tonttinsa. Siitä, että joukkueeseen on luotettu silloinkin, kun näytti tovin pahalta. Siitä, että kaikki löysivät rohkeuden tehdä itse ratkaisuja ja kantaa niistä itse vastuuta. Siitä, että kaikki kasvoivat ammatillisesti yhdessä hujauksessa.

On myös paikallaan kiittää asiakkaita monestakin asiasta. Siitä, että ovat kaikkien toimistojen joukosta pitäneet juuri meitä parhaana ratkaisuna. Siitä, että ovat uskoneet niin paljon niin tärkeitä asioita meidän käsiimme. Siitä, että ylipäätänsä saamme tätä työtä tehdä.

Lopulta yritystoiminta on vain sitä, että löydämme parhaat työntekijät ja parhaat asiakkaat, ja sitten panemme heidät tekemään ihmeitä yhdessä.

Erittäin hyvää ja kaunista kesää meille kaikille!

Pinterest
G-Works logo

Lisätietoja

Yritysprofiili G-Works kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Siirry yrityksen profiiliin G-Works kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

G-Works - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

G-Works - Muita referenssejä

G-Works - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia