Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Näin tehostat resurssienhallintaa ja kasvatat laskutusastetta

BloggausHenkilöstö on palveluliiketoiminnan tärkein resurssi. Ilman henkilöstöä liiketoimintaa ei käytännössä ole ja laskutusta ei synny. Laskutuksen määrä kuitenkin riippuu vahvasti siitä, kuinka tehokkaasti resurssit saadaan hallittua ja resurssien aika käytettyä laskutettavaan tekemiseen.

Palvelu- ja projektiliiketoiminta on juuri niin tehokasta, kuin sen henkilöstöresurssit ovat. Henkilöstön käytettävissä olevat tunnit ratkaisevat, kuinka paljon laskutusta voidaan tehdä. Toisin kuin tuoteliiketoiminnassa, jossa myyntiä voidaan kasvattaa esimerkiksi uusilla ominaisuuksilla, palveluliiketoiminnassa laskutusta voidaan kasvattaa vain käytettävissä olevien tuntien puitteissa.

Ajankäyttö - mihin henkilöstön aika kuluu?

Vaikka yritys pystyisi seuraamaan laite-, kone- ja ajoneuvoresursseja, palveluliiketoiminnan kannalta ehdottomasti tärkeämpää on henkilöresurssien seuraaminen. Erityisen tärkeää on seurata henkilöstöresurssien ajankäyttöä - mihin henkilöstön aika kuluu?

Työajanseurannassa on tärkeää keskittyä seuraamaan, mihin työtehtäviin henkilöstöllä kuluu aikaa ja kuinka paljon aikaa kuluu ei-laskutettavaan työhön. Työtehtävien seuranta antaa parhaan näkymän ajan ja tehokkuuden seurantaan sekä mahdollistaa toiminnan tehostamista ohjaamalla työntekijöiden aikaa ei-tuottavasta työstä tuottavaan työhön.

Työtehtävien vaihtoväli - kuinka tehokkaasti uusi tehtävä ohjataan työntekijälle?

Kun yksi työtehtävä on saatu päätökseen, tehokkuuden kannalta on tärkeää, että työntekijä tietää heti, mitä hän tekee seuraavaksi. Hukka-ajan minimointi edellyttää yritykseltä työkaluja työtehtävien vaihtovälin tehostamiseen. Yrityksellä tulee olla käytössään myös työkalut seurata, kenelle uudet tehtävät voidaan ohjata - kenellä on aikaa ja resursseja tai kenen edellinen tehtävä on pian loppumassa? Mitä helpommin ja tehokkaammin työtehtävät saadaan ohjattua vapaille resursseille, sitä nopeammin ne saadaan siirrettyä laskutettavaksi ja henkilöresurssien työaika käytettyä tuottavaan työhön. Palveluliiketoiminnassa nopeat työtehtävien vaihtovälit kulkevat käsi kädessä tehokkuuden kanssa.

Lue koko artikkeli blogissamme.

Pinterest
Hillava Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Hillava kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Siirry yrityksen profiiliin Hillava kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hillava - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Hillava - Muita referenssejä

Hillava - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia