Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Näin tehostat resurssienhallintaa ja kasvatat laskutusastetta

Bloggaus

Henkilöstö on palvaluliiketoiminnan tärkein resurssi. Ilman henkilöstöä liiketoimintaa ei käytännössä ole ja laskutusta ei synny. Laskutuksen määrä kuitenkin riippuu vahvasti siitä, kuinka tehokkaasti resurssit saadaan hallittua ja resurssien aika käytettyä laskutettavaan tekemiseen.

Palvelu- ja projektiliiketoiminta on juuri niin tehokasta, kuin sen henkilöstöresurssit ovat. Henkilöstön käytettävissä olevat tunnit ratkaisevat, kuinka paljon laskutusta voidaan tehdä. Toisin kuin tuoteliiketoiminnassa, jossa myyntiä voidaan kasvattaa esimerkiksi uusilla ominaisuuksilla, palveluliiketoiminnassa laskutusta voidaan kasvattaa vain käytettävissä olevien tuntien puitteissa.


Ajankäyttö - mihin henkilöstön aika kuluu?


Vaikka yritys pystyisi seuraamaan laite-, kone- ja ajoneuvoresursseja, palveluliiketoiminnan kannalta ehdottomasti tärkeämpää on henkilöresurssien seuraaminen. Erityisen tärkeää on seurata henkilöstöresurssien ajankäyttöä - mihin henkilöstön aika kuluu?

Työajanseurannassa on tärkeää keskittyä seuraamaan, mihin työtehtäviin henkilöstöllä kuluu aikaa ja kuinka paljon aikaa kuluu ei-laskutettavaan työhön. Työtehtävien seuranta antaa parhaan näkymän ajan ja tehokkuuden seurantaan sekä mahdollistaa toiminnan tehostamista ohjaamalla työntekijöiden aikaa ei-tuottavasta työstä tuottavaan työhön.


Työtehtävien vaihtoväli - kuinka tehokkaasti uusi tehtävä ohjataan työntekijälle?

Kun yksi työtehtävä on saatu päätökseen, tehokkuuden kannalta on tärkeää, että työntekijä tietää heti, mitä hän tekee seuraavaksi. Hukka-ajan minimointi edellyttää yritykseltä työkaluja työtehtävien vaihtovälin tehostamiseen. Yrityksellä tulee olla käytössään myös työkalut seurata, kenelle uudet tehtävät voidaan ohjata - kenellä on aikaa ja resursseja tai kenen edellinen tehtävä on pian loppumassa? Mitä helpommin ja tehokkaammin työtehtävät saadaan ohjattua vapaille resursseille, sitä nopeammin ne saadaan siirrettyä laskutettavaksi ja henkilöresurssien työaika käytettyä tuottavaan työhön. Palveluliiketoiminnassa nopeat työtehtävien vaihtovälit kulkevat käsi kädessä tehokkuuden kanssa.

Lue koko artikkeli blogissamme.

Pinterest
Aitio Finland Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Aitio Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Omat tagit

työajankirjaus
resurssienhallinta
töidenhallinta
laskutusaste

Siirry yrityksen profiiliin Aitio Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aitio Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Aitio Finland - Muita referenssejä

Aitio Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia