Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Näin ratkaistiin yksi keskeisimmistä lääkehoidon ongelmista

ReferenssiLääkehoidon suurin yksittäinen ongelma on se, että ihmiset eivät ota lääkkeitään lääkärin ohjeita noudattaen. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan jopa 50 prosenttia eli keskimäärin joka toinen lääkeannos otetaan väärin. Suunnittelimme Protaconin kanssa Evondos® -lääkeannostelun palvelujärjestelmän, jossa virheiden määrä saatiin radikaalisti pienemmäksi. Olemme päässeet 99,5 prosenttiin oikein otettujen lääkkeiden määrässä.

Tähän mennessä järjestelmästä on jaettu reilut 30 000 lääkeannosta yli 150 potilaalle. Protaconin avulla on siis ratkaistu yksi keskeisimmistä lääkehoidon ongelmista, ”lääkemyöntyvyysongelma” (englanniksi: Medical Adherance). Saimme finaaliin yltäneestä järjestelmästämme kiitosta myös EU:n laajuisessa eHealth-kilpailussa, jossa haettiin parhaita terveydenhuoltoalaa parantavia innovaatioita. Evondos®-palvelu sisältää korkean tason robotiikkaa, mutta tärkeintä on kuitenkin lääkejakelussa mukana olevat ihmiset.

Olimme suunnitteluvaiheessa kotisairaanhoitokentällä useita päiviä saadaksemme käyttäjäkokemuksia. Evondos® -palvelussa hyödynnetään apteekkien käyttämää lääkkeiden koneellista annosjakelua. Evondos®-lääkeautomaatti kertoo käyttäjälle puheella, valo- ja äänimerkein, tai tarvittaessa puhelinsoitolla, milloin automaattisesti pusseihin laitetut lääkkeet pitää ottaa. Asiakkaat ovatkin kiitelleet tuotteen helppokäyttöisyyttä ja merkitystä arjen helpottajana. Perheet ovat kokeneet olonsa turvallisemmaksi ja potilaat voivat konkreettisesti paremmin.

Palvelujärjestelmä tuo myös merkittävää kustannussäästöä. Parhaassa tapauksessa potilaskäyntejä vaaditaan jopa 90 prosenttia vähemmän. Suora kustannussäästö vaihtelee 500–3000 euron välillä potilasta kohti kuukaudessa. Noin 50 000 asukkaan kunnissa säästö voi olla vuositasolla yli miljoona euroa.

Valitsimme Protaconin yhteistyökumppaniksemme, koska heillä oli kokemusta ja pitkäaikaista näyttöä terveydenhuoltoalan vaativista kehittämisprojekteista. Evondos®-järjestelmä on saatettu markkinoille terveydenhuollon teknisenä laitteistona (englanniksi: ”Medical Device”), joita laki säätelee paljon tarkemmin kuin muita järjestelmiä. Se on vaatinut Protaconilta ja koko tiimiltä järjestelmällisyyttä, hyvää dokumentointia, jäljitettävyyttä sekä alan standardien ja muiden säädösten tarkkaa seuraamista. Protaconin tiimi on osoittautunut tässä todella ammattitaitoiseksi ja miellyttäväksi kumppaniksi.

Järjestelmä on jo herättänyt kovasti kansainvälistä kiinnostusta. Ensimmäiset kansainväliset kaupat teimme kahden kunnan kanssa Norjaan.

Suosittelija:

Valitsimme Protaconin yhteistyökumppaniksemme, koska heillä oli kokemusta ja pitkäaikaista näyttöä terveydenhuoltoalan vaativista kehittämisprojekteista.

Jyrki Niinistö, Toimitusjohtaja, Evondos Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Protacon Solutions Oy

Tiedot

Tilaaja: Evondos Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Protacon Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Supply chain management SCM
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
IoT
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS
Webkehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Prosessiteollisuus
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Protacon Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Protacon Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Protacon Solutions - Muita referenssejä

Protacon Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko
Hienoimmat nettisivut

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia