Myyntijohtaja, älä pelkää muutosta

Tapasin taannoin eräällä asiakkaallamme parisen vuotta sitten aloittaneen myyntijohtajan, jolle annettiin haastava tehtävä kääntää yrityksen laskusuhdanteeseen vajonnut myynti jälleen kohti kasvua. Täynnä optimismia ja positiivista asennetta oleva myyntijohtaja huomasi nopeasti, että myyntitiimin moraali oli alhaalla ja myyntihankkeet hävittiin harmittavan usein.

Aiemmin yritys oli elänyt tilanteessa, jossa kilpailua oli vähän ja ostajilla rajalliset mahdollisuudet vertailla tuotteita ja toimittajia. Kauppaa tuli lähes huomaamatta ja saman menon ajateltiin naiivisti jatkuvan loputtomiin, kunnes huomattiin, että vanhat eivät enää osta eikä uusista ole kukaan vuosiin kuullutkaan. "Onhan tämä aina ennenkin toiminut."

Kuulostaako tutulta?

Vain muutos on pysyvää


Maailma elää jatkuvassa murroksessa, ja kehityksen mukana pysyminen on elinehtona menestyksekkään liiketoiminnan harjoittamiselle. Työntekijöitä kannustetaan jatkuvaan kehittämiseen ja uuden oppimiseen, mutta samaa kannustaisin myös organisaatioiden tekevän. Ihanteellisessa tilanteessa yritys haastaa ja voittaa jatkuvasti itsensä, ennen kuin sen tekee joku muu.

Mainitsemassani tapaamisessa mietimme yhdessä, miten myyntitiimin motivaatiota voisi nostaa ja hankkeita voittaa isommalla prosentilla. Hieman itsellekin yllätyksenä tuli, miten yksinkertaisilla keinoilla saimme kovia tuloksia aikaan. Yritys oli aiemmin käyttänyt hyvinkin tyypillistä strategiaa myynnissä ja markkinoinnissa, joka karkeasti toimii periaatteella kaikille kaikkea. Ehdotin, että pohtisimme sitä, ketkä ovat yrityksen kannalta ne ideaaliset asiakkaat ja samalla tutkimaan, miltä segmentiltä on saatu parhaat tulokset. Jokaiselle jotakin on ei mitään kellekään.
Bloggaus Myyntijohtaja, älä pelkää muutosta
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Accountor Enterprise Solutions Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Markkinointi
Myynti
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Analytiikka
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Microsoft
Oracle
Asiantuntijapalvelut
IT
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
Microsoft Dynamics 365 microsoft power bi Power BI Analytiikka Asiakkuudenhallinta segmentointi myyntiorganisaatio myyntijohtaja kohderyhmät
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet