logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Mutkatonta kotiruokaa sydämellä – näin Resta Nomia pyörittää yrittäjän arkea

ReferenssiVuonna 2008 perustettu Resta Nomia on pitopalveluyritys, joka tarjoilee myös lounasta. Omistajapariskunta hoitaa kaksin kaiken tilauksista ja kokkaamisesta asiakaspalveluun. Myös työvälineiden pitää pysyä mukana kiireisen arjen pyörittämisessä.

Noin kymmenen kilometrin päässä Lahden keskustasta, Villähteen alueella sijaitsee lounaspaikka ja pitopalveluyritys Resta Nomia. Lounasta tarjoillaan maanantaista perjantaihin ja tämän lisäksi asiakkaat voivat tilata pitopalveluita erilaisiin tarpeisiin.

”Suunnittelemme ja teemme ruokatarjoilut juhliin kuin juhliin, koko ihmisen elinkaaren ajan ristiäisistä hautajaisiin. Lounaslistamme päivittyvät joka viikko päiväkohtaisesti. Haluamme tarjota monipuolista ja terveellistä ruokaa”, tiivistävät omistajat Merja ja Seppo Urpilainen.

Alun perin Resta Nomia kantoi nimeä rakennusalan yritykselle, jonka Urpilainen oli perustanut. Pikkuhiljaa vaimon intohimo ja ammatti ruoka-alalla vei kuitenkin mukanaan. 5 vuotta sitten rakennusfirma sai viimein jäädä, kun pariskunta päätti yhdistää voimansa. Asiaa auttoi, että vaimo on ollut alalla yrittäjänä jo lähes 20 vuotta.

”Minulla on tällainen geenivirhe, että yrittäjäksi oli päästävä. Ruoka-alasta minulla ei ollut kokemusta, mutta onneksi minulla on ollut maailman paras opettaja tähän hommaan”, virnistää Urpilainen.

Pääsääntöisesti pariskunta pyörittää yritystään kaksin. Lisävoimia tarvitaan satunnaisesti, etenkin jos on isompia tilauksia käsittelyssä. Kaikki lounas- ja pitopalvelutarjoilut tehdään alusta loppuun itse omassa keittiössä 40 paikkaisen ravintolan yhteydessä tai asiakkaan valitsemissa tiloissa.

”Yleensä asiakas valitsee perusrungon menuusta, jota lähdemme sitten työstämään yhdessä toiveiden mukaisesti. Nykyään on enemmän erikoisruokavalioita kuin ennen, mutta tehtävämme on toteuttaa kaikki asiakkaan toiveet ja tarpeet.”

Netistä ruokapöytään

Havainto, jonka Urpilainen on tehnyt vuosien varrella erikoisruokavalioiden lisääntymisen lisäksi, on se, että kilpailuttaminen on lisääntynyt. Asiakkaat ovat yhä enemmän euromääräisen summan perässä.

”On valitettavaa, joskin ymmärrettävää, että eurot merkkaavat paljon. Netti mahdollistaa kilpailuttamisen, joka ei aina ole tervettä. Asia on hyvä tiedostaa ja sitten tehdä vaan parhaansa. Yritämme painottaa asiakaslähtöistä palvelua ja ammattitaidolla tehtyä, konstailematonta kotiruokaa”, kertoo Urpilainen.

Asiakkaat käyvät lounastamassa ja tilaavat pitopalveluita noin 20 kilometrin säteellä Resta Nomian sijainnista, mutta välillä tilauksia tulee kauempaakin. Yrityksellä on käytössään omat Facebook-sivut, johon päivitetään joka ilta seuraavan päivän menu. Asiakkaat ovat löytäneet käytännön hyvin ja sitä kautta paikalle saapuukin valtaosa lounastajista. Myös yrityksen kotisivut ja puskaradio toimivat, mikä on alalle tyypillistä.

Resta Nomia käyttää työvälineinään palvelulaitteita. Tällä hetkellä käytössä on upouusi läppäri, kaksi puhelinta ja kuulokkeet. Laitteiden avulla pariskunta hoitaa tulevat tilaukset ja muut yhteydenotot työnteon lomassa.

”On erittäin hyvä asia, että huolto ja vakuutus kuuluvat pakettiin. Käyttökatkot vahingon sattuessa ovat minimaalisia, koska rikkoutuneen laitteen tilalle saa käyttöön lainalaitteen huollon ajaksi”, pohtii Urpilainen.

”Tällä alalla sattuu ja tapahtuu. Kollegoilta olen kuullut tarinoita, joissa puhelin on tippunut rintataskusta milloin rasvakeittimeen ja milloin lämpöhauteeseen. Kaiken kaikkiaan palvelulaitteet helpottavat meidän hektisen arjen pyörittämistä ja työskentelyä”.

Haaste
Pienessä yrityksessä kaikilla on oltava toimivat työvälineet.

Ratkaisu

Palvelulaitteissa vahingon sattuessa saa käyttöön lainalaitteen, joten käyttökatkoja ei synny.

Hyödyt
Toimivat laitteet takaavat arjen sujuvuuden, eikä vahingoista tarvitse stressata.

Palvelulaitteen kuukausihintaan kuuluvat huollot, vakuutus sekä tietoturvallinen kierrätys. Lue lisää.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Telia

Tiedot

Tilaaja: Resta Nomia

Lisätietoja

Telia:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

palvelulaite
Huoltopalvelut
työvälineet
Telia
Yrittäjyys
yrittäjä
pienyrittäjä
toimivat työvälineet

Erikoisosaaminen

It-omaisuuden hallinta

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Telia kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Siirry Telia kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia