logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

MTV:n sisällönhallinnan uudistaminen

ReferenssiMTV.fi on yksi Suomen suosituimmista verkkopalveluista. Sillä on yli kaksi miljoonaa viikottaista kävijää. Palvelu tarjoaa laajan valikoiman sisältöä uutisista ruokaohjeisiin. Sisältöä tuottaa iso joukko MTV:n omaa sekä ulkopuolista henkilöstöä. MTV:llä oli tarve uudistaa tämä internet-liiketoimintansa keskeinen alusta. Tavoite oli siirtää sivustot ja sisällöt vanhasta sisällönhallintajärjestelmästä uudelle alustalle sekä luoda tukeva pohja jatkokehittämiselle. Keskeisiä vaatimuksia uudelle alustalle olivat:

1. Sisällöntuotannon ja toimituksellisen työnkulun tukeminen
2. Tehokas monikanavajulkaiseminen, joka mahdollistaa myös uusien julkaisukanavien mukaan tuomisen helposti.
3.Videosisällön helppo integrointi sisäisistä ja ulkoisista lähteistä sekä yhdistely muihin sisältötyyppeihin.
4. Ulkoisten sisältölähteiden helppo ja joustava hyödynnettävyys
5. Sisällön julkaisu ulkoisille käyttäjille, kuten esim. uutissovellukset.
6. Sivustojen rakentamisen yksinkertaistaminen ja tehostaminen
7. Tukea mainoksiin perustuvaa ansaintalogiikkaa

Koska sisältöä tuotetaan suuria määriä kellon ympäri ja vuoden jokaisena päivänä, työkalujen käytön sujuvuus ja helppous olivat keskeisiä vaatimuksia.

Ratkaisu

MTV oli valinnut Coremedian uudeksi sisällönhallintatyökaluksi (WCM) sekä Nitorin ja Talent Basen johtaman projektitiimin vastuulla oli toteuttaa sen avulla liiketoiminnan vaatimukset täyttävä ratkaisu.

Projektissa toteutettiin uuden sukupolven sisällönhallinnan alusta, joka tehostaa sivuston sisällöntuotantoa ja -jakelua. Projektikokonaisuuteen kuului vaatimusten kerääminen, käyttäjäroolien ja työnkulkujen kuvaaminen sekä järjestelmäarkkitehtuurin ja sitä tukevan teknisen infrastruktuurin suunnittelu ja toteutus. Lisäksi projektissa suunniteltiin ja toteutettiin sisältömigraatio vanhasta järjestelmästä uuteen sisältökokonaisuus kerrallaan.

Tuotantokäyttöön ensimmäinen sisältökokonaisuus (studio55.fi) ja uusi tekninen alusta lanseerattiin elokuussa 2013. Seuraava kokonaisuus (mtv.fi/uutiset) julkaistiin 4.11.2013 osana MTV:n historiallisen suurta brändiuudistusta.

Projektissa toteutettu sisällönhallinnan alusta integroituu MTV:n muihin järjestelmiin, joilla esimerkiksi hallitaan videoita ja livelähetyksiä. Lisäksi järjestelmä on integroitu olemassa oleviin mobiilipalveluihin ja muihin sivustoa tukeviin taustajärjestelmiin.

Nitor yhteistyökumppaneineen vastasi kokonaisuuden toimittamisesta.

Ratkaisu on toteutettu JavaEE -teknologioiden varaan. Sisällönhallinan toiminnallisuudet on rakennettu Coremedia CMS 7:n päälle. Keskeisin sovelluskehys on Spring Framework ja muita yleisesti käytettyjä teknologioita ovat JavaScript, HTML5 ja CSS3. Toteutuksessa hyödynnetään HAML/SASS-pohjaista prototyyppiä, jonka avulla käyttöliittymän vaatimukset kuvataan suoraan toteutuksessa hyödynnettäväksi HTML:ksi ja näin lyhennetään vaatimuksista valmiiseen toteutukseen kuluvaa aikaa.

Tulokset

Projektin ensimmäinen vaihe, jossa julkaistiin studio55.fi palvelu sekä uusi tekninen alusta, valmistui aikataulussaan ja budjetissaan elokuussa 2013. Seuraava tavoite oli siirtää uutispalvelu uudelle alustalle. MTV:n brändiuudistus asetti työlle kiinteän aikataulun. Myös tämä vaihe valmistui sovitussa aikataulussa ja budjetissa.

Uutisten jälkeen siirrettiin vaiheittan myös kaikki muut MTV.fi:n verkkopalvelun osiot uudelle alustalle. Näihin luettiin mm. MTV urheilu, viihde, lifestyle sekä mobiilikäyttöön tarkoitettu m.mtv.fi -palvelu.

Uuden alustan käyttöönotto sujui kitkatta. Uutiset-osion julkaisua seuraavan päivän aikana korjattiin kaksi vähäistä virhettä sekä tunnistettiin yksi muutostarve, joka toteutettiin seuraavana päivänä. Uutistoimituksen sisällöntuottajia koulutettiin uuteen työkaluun ennen julkaisua. Koulutuksen sekä prosessien ja työkalun optimoinnin ansiosta loppukäyttäjien tarvitsema tuki käyttöönoton jälkeen on ollut vähäistä.

Alustan sekä verkkopalveluiden jatkokehittäminen on huomattavasti aikaisempaa nopeampaa ja helpompaa. Sivujen rakentaminen perustuu uudelleenkäytettäviin ja konfiguroitaviin komponentteihin. Näin ollen esimerkiksi sivun asettelun muuttaminen onnistuu täysin ilman koodausta.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Nitor

Tiedot

Tilaaja: MTV Oy
Ajankohta: 2003 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Nitor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Media

Teknologia

Julkaisujärjestelmä CMS
Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Digitalisaatio
mobiilikäyttö

Siirry yrityksen profiiliin Nitor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nitor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Nitor - Muita referenssejä

Nitor - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Nitor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuinka nopeasti kirjoitat älypuhelimella - tee kirjoitustesti ja osallistu Aalto-yliopiston tutkimukseen
Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia