Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Movesense mittaa lähes kaikkea mikä liikkuu

ReferenssiSuunnon ohjelmoitavan Movesense-anturin idea on avoimissa rajapinnoissa ja saatavilla olevassa kehitysympäristössä, joten myös sensorin päähän voi tehdä omaa koodia. Yksi Movesense-teknologiaa hyödyntävistä uutuuksista on Atomicin laskettelumono, Hawks Ultra Connected Ski Boot, jonka kehittämisessä rakettitieteilijät ovat olleet mukana alkumetreiltä asti.Suunnon kehittämä Movesense-anturi mittaa muun muassa nopeutta, kiihtyvyyttä ja sykettä. Anturi voidaan kiinnittää perinteisten sykevöiden ja rannekkeiden lisäksi vaikkapa urheilupaitaan tai laskettelumonoon – eivätkä käyttötarkoitukset rajoitu pelkästään urheiluun, sillä liikeanturia kaupataan alalle kuin alalle.

“Movesense on valmis laite, josta eri firmojen kehittäjät pääsevät helposti ja nopeasti tekemään sovellusta suoraan haluamaansa käyttötarpeeseen, olipa se sitten tuote, tutkimushanke tai jokin muu projekti”, kuvailee
Terho Lahtinen Suunnon uusien liiketoimintojen tiimistä.

Movesensen koodi pohjautuu Spartan-kelloihin, joiden alustojen parissa Rakettitieteen konsultitkin ovat työskennelleet. Movesense sai alkunsa, kun Suunnolla tehtiin prototyyppiä omaan tuoteprojektiin. Kehittäjät lisäsivät olemassaolevaan tuotteeseen laajan liikemittauskyvyn, ja sitä alettiin kokeilla erilaisiin urheilulajeihin.

“Huomasimme omista prototyypeistämme pian, että Movesense-anturia voisi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen, kuin itse ehtisimme tai haluaisimme sitä hyödyntää. Tuntui haaskaukselta pitää sellaista herkkupalaa pelkästään itsellä”, Lahtinen toteaa.

Urheilusta työturvallisuuteen

Movesense julkaistiin pari vuotta sitten, ja nyt anturia myydään eteenpäin eri alojen toimijoille. Tähän mennessä Suunto on toimittanut maailmalle yli 800 Movesense Developer Kittiä, ja uusia firmoja tulee mukaan päivittäin.

Vaikka Suunto tunnetaankin urheilukelloistaan ja sukellustietokoneistaan, Movesenseä ei käytetä vain urheilusuoritusten mittaamiseen. Laite tekee kauppaansa firmoille, jotka haluavat kehittää esimerkiksi IoT-ratkaisujaan nopeasti ja kustannustehokkaasti. Kun tekniikka ja testaus ovat valmiina, kustomointi omiin tarpeisiin on edullista. Lahtinen vertaakin Movesenseä älypuhelimeen: jos puhelimeen tarvitsee uuden toiminnon, ei koko puhelinta tarvitse rakentaa itse, vaan pelkkä sovellus riittää.

Lahtisen mukaan Suunnollakaan ei tiedetä, mitä kaikkea maailmalla matkaavilla Movesense-antureilla tehdään. “Tiedossa olevista ideoista suunnilleen kolmannes liittyy urheiluun ja liikuntaan, esimerkiksi eri lajien tekniikkaharjoitteluun. Toinen kolmannes on terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä sovelluksia, kuten kuntoutuksen optimointiin, elämäntapojen seurantaan ja unen mittaukseen. Viimeinen kolmannes on IoT-konsepteja laidasta laitaan, esimerkiksi koneiden toiminnan seurantaa, työturvallisuutta, eläinten liikkumisen mittausta, liikkeen yhdistämistä pelimaailmaan, musiikin tuottamista liikkeestä ja paljon muuta.”

Älymono parantaa laskettelutekniikkaa

Reilut kymmenkunta Movesense-tuotetta on julkaistu, ja useita kymmeniä etenemässä kohti kaupallista saatavuutta. Yksi julkaistuista tuotteista on Atomicin laskettelumono, Hawks Ultra Connected Ski Boot (muita esimerkkejä Movesensen nettisivulta).

Rakettitieteilijät ovat olleet kehittämässä Atomicin monoon kustomoitua Movesenseä alusta alkaen: “Sovitimme Movesensen Atomicin raudalle ja lisäsimme älymonossa tarvittavan toiminnallisuuden”, projektissa mukana oleva rakettitieteilijä Jari Tulilahti kertoo.

“Vaikka Atomicin sensori ei olekaan täysin sama Movesense-nappula kuin vakiotuotteessa, se käyttää pitkälti samaa alustateknologiaa.”

Atomicin laskettelumono parantaa laskijan tekniikkaa, sillä monoon integroitu Movesense muun muassa arvioi laskettelijan tasapainoa, käännöksiä ja nopeutta sekä laskee matkoja ja korkeuseroja – ja tietenkin tuloksia voi vertailla muihin laskijoihin ja jakaa somessa.

www.movesense.com

Suosittelija:

“Rakettitieteellä on tarjolla propellihattuja ja spesifiä osaamista. Rivikoodareita sen sijaan saa saa mistä tahansa.”

Mikko Hiltunen, Softawre Lead

Pinterest
Referenssin infoboxi
Rakettitiede Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Suunto
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Marietta Johansson

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Teknologia

C
C++
Javascript
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Vuokratyövoima

Omat tagit

Baremetal Cortex-M
sulautetut järjestelmät
Akkukeston optimointi

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia