Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Motoralin uusi verkkokauppa houkuttelee asiakkaita

ReferenssiMotoral on suomalainen tukkukauppa, jonka tuotteita ovat mm. autojen varaosat, tarvikkeet, erikoisvanteet, automaalit ja juoma-automaatit. Motoral halusi uudistaa huoltoasema-asiakkaillensa suunnatun B-to-B -verkkokauppansa tämän päivän tarpeiden mukaiseksi. Konseptoimme ja toteutimme yhdessä Motoralin kanssa uuden, nykyaikaisen ja houkuttelevan verkkokaupan, joka palvelee asiakkaita entistä paremmin sekä tehostaa ja kasvattaa Motoralin myyntiä.


Motoralin myynti huoltoasema-asiakkaille tapahtui aiemmin pääosin puhelimella, sähköpostilla ja aluemyyntipäälliköiden henkilökohtaisilla käynneillä. Vanhanaikainen, vaikeakäyttöinen ja tuotetiedoiltaan rajoittunut verkkokauppa ei houkutellut käyttäjiä, ja sitä käytti vain kourallinen asiakkaita. Lähdimme yhdessä Motoralin kanssa konseptoimaan ja toteuttamaan uutta verkkokauppaa.

Yli 20 000 tuotetta ja paljon muuta sisältöä paremmin saataville

Konseptoinnissa verkkokaupasta luotiin rikkaaseen tuotetietoon sekä ajankohtaiseen ja hyödylliseen sisältöön nojaava palvelukanava. Motoralin verkkokaupassa on yli 20 000 nimikettä. Kattavan tuotevalikoiman ja tuotetiedon lisäksi käyttäjille haluttiin tarjota myös liiketoimintaa ja tuotteita tukevia sisältöjä kuten esimerkiksi kampanjoita, tuoteartikkeleita, videoita, tapahtumakalenteri ja brändisivuja.

”Konseptoinnissa verkkokaupasta luotiin rikkaaseen tuotetietoon sekä ajankohtaiseen ja hyödylliseen sisältöön nojaava palvelukanava.”

Tilaaminen helpommaksi ja nopeammaksi

Helppo ja nopea tilaaminen korostuu B-to-B-kaupassa, ja verkkokauppaan luotiin useita niitä tukevia toiminnallisuuksia, kuten oma valikoima, pikatilaus ja tilauksen tai sen tuotteiden uudelleen tilaaminen. Asiakkaille suunniteltiin palveluun myös uusi, oma asiakaskohtainen näkymä eli esimerkiksi mahdollisuus tarkemmin seurata omia tilauksiaan ja toimituksiaan.

Konseptin pohjalta tehty prototyyppi vietiin käytännön testiin asiakkaille huoltoasemilla. Käyttäjien haastattelut ja testihavainnot tukivat hyvin jo tehtyä konseptia, mutta esimerkiksi tilauksia nopeuttava viivakoodinlukija lisättiin asiakkaiden palautteen perusteella.

Hyvä käyttökokemus lisää myyntiä

Toteutimme verkkokaupan suunnitellun konseptin pohjalta EPiServer Commerce-teknologialla. Uusi verkkokauppa on nykyaikainen ja houkutteleva. Se tarjoaa asiakkaille helpon ja nopean tavan tehdä tuotetilaukset. Asiakkaat saavat nopeammin ja tarkempia tuotetietoja sekä muuta hyödyllistä ja kiinnostavaa sisältöä. Asiakkaan omat tilaukset ja toimitukset löytyvät kätevästi samasta palvelusta.

Uusi verkkokauppa on responsiivinen ja käytettävissä kaikilla päätelaitteilla. Helppo tilaustapa ja hyvä käyttökokemus tukevat myös Motoralin liiketoiminnallisia tavoitteita kuten asiointitiheyden, kokonaismyynnin ja keskiostoksen kasvua. Koko myyntiprosessi suoraviivaistuu ja tehostuu, ja myynnin kohdentamista ja toimenpiteitä on helpompi suunnitella.

”Verkkokaupan uudistaminen oli meille merkittävä askel ja osa uudenlaista toimintatapaa ja myyntimallia. Halusimme siksi alusta saakka ottaa myös asiakkaamme mukaan sen kehittämiseen, ja rakentaa verkkokaupasta mahdollisimman houkuttelevan asiointikanavan. Yhteistyömme Solitan kanssa sujui hyvin. Verkkokauppa on otettu hyvin vastaan, ja kehitämme sitä jatkuvasti uusien tarpeiden ja palautteen pohjalta”, sanoo toimitusjohtaja
Pasi Berggren Motoralilta.

Tulokset:

  • B-to-B –verkkokauppa Motoralin huoltoasema-asiakkaille
  • yli 20 000 tuotenimikettä
  • kattavat tuotetiedot
  • mahdollistaa uudet sisällöt kuten kampanjat ja artikkelit verkossa
  • helppo ja nopea asiointikanava
  • oma valikoima, pikatilaus ym. tilausta nopeuttavia toiminnallisuuksia
  • asiakkaan omat tilaukset ja toimitukset ajantasaisesti nähtävissä
  • käytettävissä kaikilla päätelaitteilla
  • tehostaa Motoralin myyntiä

Suosittelija:

Yhteistyömme Solitan kanssa sujui hyvin.

Pasi Berggren, Toimitusjohtaja, Motoral

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solita Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Motoral

Lisätietoja

Yritysprofiili Solita kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Verkkokaupparatkaisut
Mobiilikehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Microsoft
Episerver

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

B2B verkkokauppa
Digitaalinen käyttökokemus
inRiver PIM

Siirry yrityksen profiiliin Solita kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solita - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solita - Muita referenssejä

Solita - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia