Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Monitorin ja Welandin pitkään jatkuneen yhteistyön tuloksena on syntynyt monta helmeä

Referenssi

Ideoiden jalostamisen suhteen Monitorilla ja Welandilla on pitkä ja värikäs historian. Yhteisen taipaleen aikana, Welandin liiketoimintatarpeita varten on kehitetty useita eri toimintoja. Yhteistyö pohjautuu asiakaslähtöisyyteen ja sen avulla varmistetaan, että tuloksista hyötyvät kaikkia MONITOR G5:n käyttäjät

Weland-konserni koostuu noin 60 yrityksestä ympäri Ruotsia. Perheomistuksessa olevaan Weland perustettiin vuonna 1947. Heillä on yli 70 vuoden kokemus henkilökohtaisen palvelun tarjoamisesta asiakkaalle. 70 vuoden aikana yrityksen tavoite on pysynyt samana. He pyrkivät olemaan joustava yritys, joka palvelee jokaista asiakasta ensiluokkaisesti. Weland tuottaa asiakkaille erilaisia portaita, kaiteita ja ramppeja pyörätuoleja varten. Weland on myös erikoistunut painehitsattujen ritilöiden valmistukseen. Weland hyödyntää MONITORia operatiivisen toiminnan johtamiseen noin 25 tuotantolaitoksessa.

Mistä löytyisi yhteinen järjestelmä koko konsernille?

Weland-konsernin jokainen yritys hyödyntää MONITORIa operatiivisessa toiminnan johtamisessa. Welandilla on omat asiatuntijat, jotka auttavat koko konsernia MONITORIIN liittyvissä kysymyksissä. MONITOR-asiantuntijat Håkan Andersson ja Fredrik Palm näkevät sama järjestelmän käyttämisen positiivisena asiana. Håkan Andersson kertoi haastattelussa, että suurin etu saman järjestelmän käyttämisessä on se, että kaikki tekevät asioita samalla tavalla. Esimerkkinä voisi pitää tilausten rekisteröintiä. Tämän avulla konsernin väliset tilaukset hoidetaan standardien mukaisesti, eikä jokaisella ole tähän omaa tapaa.

Welandin talousosastot hehkuttavat MONITORIN hyötyä erityisesti saman tililuettelon ja kirjanpitomenetelmien hyödyntämisessä.

"Vaikka jotkut konsernimme yritykset ovat erilaisia rakenteeltaan, ovat taloudelliset peruspilarimme samat jokaisessa yrityksessämme. Poissaolotilanteissa olemme vähemmän haavoittuvia, kun toisen henkilön on helppo tarkistaa taloustiedot. MONITOR on loistava järjestelmä, joka tarjoaa meille arvokasta liiketoimintatietoa. Laskelmien ja kaavioiden tekeminen tapahtuu myös todella tehokkaasti. "

Weland AB käyttää paljon Aktiviteetit-toimintoa: kaikki tilausta koskevat tiedot kerätään samaan paikkaan järjestelmässä. Tämä helpottaa sitä, jos työtehtäviä on jaettava uudelleen eri ihmisten välillä.

Welandilla hyödynnetään paljon Aktiviteetit-toimintoa: tilausta koskevat tiedot kerätään samaan paikkaan järjestelmässä. Jos työtehtäviä tulee jakaa uudelleen eri ihmisille, se on helppoa kun kaikki tiedot löytyvät samasta paikasta.

”Käytämme Aktiviteetit-toimintoa koko ajan suunnittelutarkoituksiin ja seuraamme prosessivirran jokaista vaihetta myynnistä valmistukseen. Voimme helposti nähdä asiakkaat, jotka eivät ole esimerkiksi hyväksyneet tilausta, ja seurata valmistuspäivämääriä ”, Andersson sanoo.

Yhteinen taival Monitorin kanssa

Vuosien varrella Weland on käsitellyt yksinkertaisia tukikysymyksiä itsenäisesti. Håkan Anderssonin mukaan MONITORin tukitiimi on kasvanut yhtenäiseksi ja vahvaksi.

"Meillä on aina ollut hyvä dialogi tuki-, myynti- ja kehitystiimien kanssa. Monet vuosien varrella ehdotetuista kehitysideoista ovat nyt osa MONITOR G5 -järjestelmää. Poolisuunnittelu on näistä vain yksi esimerkki."

Monitorin asiakaskohtainen räätälöinti on osoittautunut Welandille arvokkaaksi. MONITOR tuotti Welandille korkeavarasto/ integroitu hissiautomaation (ebg. Vertical Storage Lift Integration).  Nykyään toiminto on myös käytössä kaikilla MONITORIN asiakkailla.

"Vakiojärjestelmä ei tietystikään voi tarjota kaikkea kaikille, mutta kun löydämme tällaisia helmiä, haluamme niiden olevan vakiotoimintoja. MONITOR kuuntelee tarpeita ja kehittää järjestelmäänsä aina asiakaslähtöisesti. Järjestelmätoimittaja, joka kehittää käyttämäämme ERP-järjestelmää positiivisella ja avoimella vuoropuhelulla, on suuri vahvuus verrattuna siihen, että meidän pitäisi palkata ulkopuolinen konsultti, joka rakentaisi kaiken erilaisten vaatimusten perusteella."

"MONITOR kuuntelee tarpeitamme asiakaslähtöisesti ja kehittää toiminnanohjausjärjestelmää ehdottamiemme hyvien ideoiden ja pyyntöjen mukaisesti."

Uskalla luottaa järjestelmään

Weland-konsernin yrityksiä johdetaan tiedolla. Syötetyn ja raportoidun tiedon avulla konsernin yrityksiä pidetään pystyssä. Tiedolla johtaminen vaatii rohkeutta luottaa järjestelmään. Tämä tapa vaatii sitoutumista kaikilta osallisilta. Kaikkien pitää käyttää MONITORia täysmääräisesti, eli kaikki data tulee kirjata järjestelmään. Tämä lähestymistapa vaatii syvää luottamusta, että järjestelmään on kirjattu kaikki data, eikä sieltä puutu oleellisia tietoja.

”Suunnittelijat ottavat haltuunsa työn, kun he alkavat piirtää. Tämä kertoo myyntihenkilöstölle, että työ on käynnissä, jolloin he voivat sitten ilmoittaa asiasta asiakkailleen. Kun tämä koko tapahtumaketju otetaan huomioon, on selvää, että siitä hyödytään, kun järjestelmään voidaan luottaa.”

Prioriteettisuunnittelun parissa työskentely on erityisen tärkeää. Sikis jokainen Welandin esimies toimii aktiivisesti sen parissa MONITORissa, jossa kapasiteettia päivitetään koko ajan. Tämä takaa Toimitusajan Tarkistus (TAT) -toiminnon toiminnan.

 

"Jos joku henkilö puuttuu tai kone rikkoutuu, kapasiteetti laskee, joten me yksinkertaisesti syötämme tiedot MONITORiin varmistaaksemme TAT:n päivittymisen. Toimitusajan tarkistus on myös toiminto, joka on todella kokenut parannuksia G5:n myötä, ja se on nyt paljon, paljon nopeampi”, Andersson lisää.

TAT kertoo tarkan ajankohdan, milloin toimitus voidaan tehdä, kun Monitorissa luodaan uusi valmistustilaus.

"Jos kaikkia materiaaleja on varastossa, voin luoda tilauksen, ja 10 minuuttia myöhemmin kaikki on kerätty ja valmiina koottavaksi."

Tuotekonfiguraattorille lämmin suositus

Håkan Andersson suosittelee vahvasti tuotekonfiguraattoria. Tuotekonfiguraattori mahdollistaa tuotteen toimittamisen yhdessä päivässä kolmen viikon sijaan.

Håkan Andersson erityisesti suosittelee tuotekonfiguraattoin käyttöönottoa. Se mahdollistaa tuotteen toimittamisen lyhyessä ajassa.

Welandin valmistamat pyörätuolirampit ovat loistava esimerkki tästä. Asiakkaan ei tarvitse tilata räätälöityä tuotetta, vaan voi valita Welandin tarjoamista vakiomitoista. Parametrit voidaan sitten syöttää konfiguraattoriin kokoonpanoina eri pituuksille, leveyksille, kaltevuuksille jne. Myyntihenkilöstön tarvitsee enää rakentaa tuote, tarkistaa hinta ja toimitusaika. Tämän jälkeen asiakkaalle on helppo  tehdä tarjous.

"Voit nähdä koko tuotantoketjun" kerralla sen sijaan, että sinun tarvitsee mennä suunnitteluosaston kautta, jonka on toimitettava suunnitelmapiirustus ennen kuin tarjouksen voisi lähettää", Andersson sanoo.

MONITOR G5:llä potentiaalia

Håkan Andersson näkee G5:llä olevan askeleen edellä edelliseen MONITOR-sukupolveen verrattuna.

”Rima on nostettu. On enemmän toiminnallisuuksia, jotka mahdollistavat, että tiettyjä vanhoja järjestelmän ulkopuolella olevia toimintatapoja voidaan vähentää. Useat räätälöinnit, jotka ovat olleet uniikkeja Welandille, ovat päivityksen myötä päätyneet olemaan osa järjestelmää". Kaiken kaikkiaan konsernissa on nyt helpompaa ottaa hyöty irti MONITORista. G5:ssä on enemmän joustavuutta, mikä tarkoittaa, järjestelmän käyttö on laajempaa ”, hän sanoo.

"On myös hienoa nähdä, että monista Welandin ja MONITORin vuosien varrella kehittämistä toiminnoista on nyt tullut MONITOR G5:n vakiotoimintoja."

Suosittelija:

"MONITOR kuuntelee tarpeitamme asiakaslähtöisesti ja kehittää toiminnanohjausjärjestelmää ehdottamiemme hyvien ideoiden ja pyyntöjen mukaisesti."

Håkan Andersson, Welandin MONITOR- asiantuntija

Pinterest
Referenssin infoboxi
Monitor ERP System Finland AB logo

Tiedot

Tilaaja: Weland

Lisätietoja

Yritysprofiili Monitor ERP System Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Monitor ERP System Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monitor ERP System Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Monitor ERP System Finland - Muita referenssejä

Monitor ERP System Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia