Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Monipaikkatyön tiedot yhdestä paikasta

BloggausVierailin jokin aika sitten yrityksessä, jossa koko henkilöstö työskenteli avotilassa. Ilveshaun tarjoamalle läpinäkyvyydelle ei ollut tarvetta, koska hiljainen tieto kulki tarpeeksi hyvin "huutelemalla työpisteestä toiseen". Kommentti jäi mieleeni pyörimään ja tuli ajankohtaiseksi Korona-pandemian johdosta.

Tiedonkulun haasteita ratkaisemassa

Korona-tilanteessa mainitsemani yrityksen työntekijät eivät enää voi samalla tavalla huudella työssä tarvittavia tietoja toisilleen. Hiljainen tieto ei välity samalla tavalla kuin ennen. Sama koskee nyt kaikkia yrityksiä, joiden henkilöstö on pysyvästi aikasempaa enemmän etätöissä.

 

Meitä Ilveksessä kiinnostaa poikkeustilan esiin nostamien tiedonkulun haasteiden ratkaiseminen. Olemme pohtineet mm. seuraavia kysymyksiä:

  • Miten työhuoneet, avotilat ja kotityöpisteet saataisiin näkyviin Ilveshakuun "virtuaalisiksi työpisteiksi"? Niissä vierailevat näkisivät heti mitä pisteessä (huone tai tiimi) tapahtuu. Itsensä johtaminen helpottuisi samalla.
  • Miten luottamuksen molemminpuolista vaalimista voidaan tukea sisäisten läpinäkyvyydellä entistäkin paremmin?
  • Miten tietotyön tuottavuutta voidaan lisätä tiedonkulun pullonkauloja ja hukkaa poistamalla?
  • Miltä uusi poikkeustilanteen jälkeinen resilientimpi tapa tehdä työtä näyttää?

Ihminen tietotyön keskiössä

Juna lähti liikkeelle muutama viikko sitten. Ensimmäinen mvp-versio uudesta lisäpalvelustamme on tulossa koekäyttöön asiakkaillemme. Se sai työnimen: Puhelinluettelo 2.0.

Lopullinen palvelun nimi määräytyy myöhemmin, kun näemme minkälaiseksi palvelu muotoutuu yhdessä asiakkaidemme kanssa. Työnimestäkin voi jo päätellä, että palvelun keskiössä on ihminen ja häneen liittyvät aktiviteetit, jotka tuomme yhteen paikkaan.

Jos työyhteisösi tiedonkulun nopea kehittäminen kiinnostaa, niin olet erittäin tervetullut osallistumaan uuden ajan virtuaalisen työpisteen kehittämiseen.

Voit lukea lisää ajatuksiamme monipaikkatyöstä ja tuottavuuden kehittämisestä sekä Ilveshaun riskittömästä kokeilusta täältä.

Uskomme, että paluuta vanhaan ei tule. Pysyvästi lisääntynyt etätyö edellyttää tehostettua tiedonkulkua myös poikkeustilan jälkeen sekä työpaikalla että etänä.

Läpinäkyvyys on luottamusta

Monipaikkatyön tiedonkulun haasteet ja mahdollisuudet liittyvät muun muassa työyhteisön sisäiseen luottamukseen ja yhteenkuuluvuuden tunteeseen.

Läpinäkyvyyttä tarvitaan nyt lisää kaikilla tietotyön osa-alueilla, kuten johtamisessa, esimiestyössä, kaikessa päätöksenteossa, resursoinnissa, useissa eri asiantuntijatyötehtävissä ja projektinhallinnassa.

Ihmiset ovat nyt hajautuneiden organisaatioiden keskiössä.

Kaikilla työntekijöillä on luonnollinen tarve olla tärkeä osa työyhteisöään ja yhteisten päämäärien tavoittelua. Samaan aikaan johdolla on tarve ohjata organisaatiota vaikuttavasti ja luottamusta vaalien.

Työyhteisösi tietojen läpinäkyvyys syventää luottamusta henkilöstön ja johdon välillä. Se on tärkeä onnistumisen rakennusaine uudessa tilanteessa. Lue aiheesta lisää täältä.

Mitä seuraavaksi?

Luonnollisesti olen pian yhteydessä alussa mainitsemaani eturivin asiantuntijayritykseen. Toiveissani on, että pääsen pian kertomaan miten tieto saatiin kulkemaan mainitsemassani yrityksessä tietotyön 3.0-todellisuudessa.

Toivotan voimia poikkeustilan loppuvaiheen ja uuteen normaaliin siirtymisen haasteisiin. Autamme mielellämme tiedonkulkunne haasteiden ratkaisemisessa.

Heikki Ilvessalo

040 547 1501 

Pinterest
Ilves Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Ilves Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Projektinhallinta
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Integraatiot
Sisällönhallinta
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Kiinteistöala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Virtuaalityö
Etätyö
Tiedon läpinäkyvyys
luottamus
Enterprise search
Insight Engine
Monipaikkatyö
Yksipaikkatiedolle

Siirry yrityksen profiiliin Ilves Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ilves Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Ilves Solutions - Muita referenssejä

Ilves Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia