Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Modernien tietojärjestelmäintegraatioiden tunnusmerkit

BloggausTämä kirjoitus on toinen osa blogisarjaa, jossa käsittelen moderneihin tietojärjestelmäintegraatioihin liittyviä ominaisuuksia, hyötyjä ja teknologioita. Ensimmäisessä osassa keskityttiin “legacy”-integraatioihin: Mitä ne ovat ja miten ne saattavat potkia vastaan pahimmalla mahdollisella hetkellä.

Tämä osa keskittyy lecacyn vastakohtaan: Mitä hyötyä moderneilla tavoilla tehdyt integraatiot tuovat? Kannattaako modernia tavoitella, jos homma pyörii legacynkin voimalla? Kolmannessa osassa syvennytään teknologioihin, jotka helpottavat ja mahdollistavat modernit integraatioratkaisut.

Modernin integraation määritelmä

 

Blogisarjan ensimmäisessä osassa kuvasin klassista legacy-integraatiota seuraavan esimerkin avulla:

 

On-premise palvelimella sijaitseva skripti, joka Windows Task Schedulerilla ajastettuna siirtää CSV-tiedostoja kerran yössä kumppanin FTP-palvelimelle.

Jutun lopussa annoin pohdittavaksi kuvauksen modernista integraatiosta:

 

On-premise palvelimella sijaitseva skripti, joka Windows Task Schedulerilla ajastettuna siirtää CSV-tiedostoja kerran yössä kumppanin FTP-palvelimelle.

Väitin, että kyseessä ei ole copy-paste -virhe ja seison yhä väitteen takana: skriptillä toteutettu ja on-premise palvelimella pyörivä FTP:tä hyödyntävä ajastettu integraatio ei tarkoita, että kyseessä on legacy-integraatio. Kyseessä voi olla moderni integraatio.

 

Kuten ensimmäisen artikkelin harjoituksesta kävi ilmi, toimivassa ja modernissa integraatiossa tärkeintä eivät ole teknologiat, joilla integraatio on toteutettu. Tuoreet teknologiat auttavat saavuttamaan modernin integraation, mutta eivät ole ehto sille. Määrittelenkin modernin integraation seuraavasti:

 

Moderni integraatio on tiedossa oleva tietoturvallinen integraatio, jonka tarkoitus ja muutoshistoria ovat selkeästi nähtävillä. Moderni integraatio noudattaa organisaation integraatioarkkitehtuuria ja toimii pääasiassa hyvin, osaten kuitenkin virheen hetkellä hallitusti muistuttaa itsestään. Moderni integraatio ajetaan tarvittaessa ja se mahdollistaa muutoksen, uudelleenkäytettävyyden ja yhteistyön.

 

Lähdetään pilkkomaan määritelmää osiin.

Lue koko blogikirjoitus verkkosivuiltamme: Modernien tietojärjestelmäintegraatioiden tunnusmerkit - Adafy

Pinterest
Adafy Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Adafy kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

integraatioratkaisut
adafy

Siirry yrityksen profiiliin Adafy kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Adafy - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Adafy - Muita referenssejä

Adafy - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia