Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Moderni pilvipohjainen data-alusta BI täsmäratkaisun arkkitehtuurina

BloggausTiedolla johtamiseen (Business Intelligence, BI) ja raportointiin liittyvät hankkeet ovat tähän asti jakautuneet vahvasti kahteen leiriin – nopeasti tehtyihin täsmäratkaisuihin sekä systemaattisesti suunniteltuihin ja toteutettuihin yritystasoisiin kokonaisuuksiin. Perinteisesti näiden kahden erot ovat selkeimmin nähtävissä hyödynnetyissä työkaluissa ja toteutuneessa läpimenoajassa.

Täsmäratkaisut on yleensä toteutettu ketterillä 2. sukupolven BI työkaluilla kuten QlikTableau ja Power BI, jotka mahdollistavat datan latauksen, mallinnuksen sekä käyttöliittymän rakentamisen samaa työkalua käyttäen. Tätä työskentelymallia on hyödynnetty pääasiassa seuraavin perustein:

  • ratkaisu saadaan toimitettua nopeasti yksinkertaisella arkkitehtuurilla
  • ratkaisun edellyttämät lisenssihankinnat ovat täysimittaista DW-arkkitehtuuria edullisemmat.

Yksinomaan 2. sukupolven työkaluilla toteutetut ratkaisut ovat mahdollistaneet datan hyödyntämisen liiketoiminnassa ketterämmin, mutta kääntöpuolena on usein ollut datan uudelleenkäytettävyyden puuttuminen. Data on jumissa raportointityökalussa.

ONKO TILANNE KUITENKAAN ENÄÄ SAMA NYKYISENÄ PILVIAIKANA?

Moderniin pilvipohjaiseen data-alustaan ei liity perustamiskustannuksia tai suoria lisenssihankintoja. Maailma, jossa tietty arkkitehtuuri soveltuu vain suurten yritysten ratkaisun pohjaksi kalliin lisenssikustannuksensa takia ei ole enää tätä päivää.

Nyt pilvipohjainen data-alusta arkkitehtuuri voi näyttää esimerkiksi tältä:

Kun kaikki data-alustan kustannukset määräytyvät kulutuksen mukaan, samat arkkitehtuurit ovat niin paikallisten pk-yritysten kuin globaalien toimijoiden saatavilla. Pilvipohjaiset data-altaat, tietovarastot ja koneoppimisratkaisut saadaan käyttöön muutamissa tunneissa.

Pilvi ja yrityksen paikalliset järjestelmät saadaan juttelemaan keskenään parhaimmillaan yhden kommunikaatioväylän (gateway) asennuksella yrityksen verkkoon. Näin yrityksen datasta muodostuu uudenlaista pääomaa, jota voidaan hyödyntää raportoinnissa, analytiikassa, sidosryhmäviestinnässä ja aitona osana yrityksen johtamiskulttuuria.

Kun tämä ketteryys yhdistetään vahvaan kehitys- ja arkkitehtuuriosaamiseen, jossa asiat on mietitty valmiiksi, syyt olla käyttämättä modernia data-alusta-arkkitehtuuria nopeissa täsmäratkaisuissa alkavat käydä vähiin.

Haluatko kuulla lisää?

Lue, kuinka parempi ymmärrys liiketoiminnan luvuista on tukee R-kioskin menestystä tai ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

Pinterest
Attido Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Attido kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Qlik
Tableau
Power BI
tiedolla johtaminen
BI
Business Intelligence
Analytiikka
data arkkitehtuuri
Data platform

Siirry yrityksen profiiliin Attido kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Attido - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Attido - Muita referenssejä

Attido - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia