Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Moderni pilvi meets finanssimaailma

BloggausSyyskuun alussa julkaistun Gartnerin Cloud Infrastructure and Platform Services -tutkimuksen* mukaan Amazonin AWS (Amazon Web Services) on maailman johtava pilvipalveluiden tarjoaja. Heti perässä tulevat Microsoft (Azure) ja Google (Google Cloud Platform).

Me Profit Softwaressa laajennamme osaamistamme jatkuvasti kaikkien kolmen palveluntarjoajan osalta, mutta tämä tarina ja nämä kokemukset liittyvät AWS:ään ja erityisesti sen tarjoamiin serverless-palveluihin. Tarinan keskiössä ovat pilvipalveluiden hyödyt, hyppysellinen finanssialaa ja kokeneet kehittäjämme Porista.

Finanssiala ottaa maltillisia askeleita kohti pilvipalveluita

Aleksi Grym (digitalisaatiosta vastaava johtaja Suomen Pankissa) pohti viime vuonna blogissaan pilvipalveluiden käyttöä finanssialalla**. Grymin arvion mukaan käyttö on Suomessa vielä rajallista, eikä palveluita hyödynnetä pankkien ydintoiminnoissa, vaan lähinnä tukitoiminnoissa. Profit Softwaren kehittäjät Niko Erkintalo ja Jani Ojanen ovat Grymin kanssa samoilla linjoilla. Viimeisimmässä projektissaan molemmat pääsivät hyödyntämään AWS:ää ja näkevät sen käytössä paljon etuja.

Pilven ylivoimaisuus, vielä korostetummin serverless-palveluiden osalta, on skaalautuvuudessa. Käytännössä se tarkoittaa, että esimerkiksi laitevikoihin ja käyttäjämäärien muutoksiin reagoidaan automaattisesti itse palvelun toimesta, eivätkä muutokset ole parhaimmassa tapauksessa loppukäyttäjän havaittavissa. Palvelimettomuudessa on myös se hyöty, ettei tarvitse pystyttää palvelimia, hallinnoida sovellusasennuksia eikä päivittää käyttöjärjestelmiä.

-Etuna on lisäksi ympäristön toistettavuus mahdollisessa hätätilanteessa tai esimerkiksi ympäristöjen monistamisessa erilaisiin testikäyttöihin, sanoo Erkintalo.

-AWS:n puolella tämä on toteutettu CloudFormation-palvelun avulla, joka mahdollistaa sen, että kaikki rakennettua palvelua ja siihen liittyvää ”infraa” kuvaava tieto (=koodi) saadaan kaikkien kehittäjien saataville ja osaksi automatisoitua julkaisuprosessia, kertoo Ojanen.

Pilven osalta ei voi jättää mainitsematta jatkuvien kustannusten skaalautuvuutta eli maksetaan siitä, mitä käytetään. Myös infrastruktuurin hallinta on helpompaa, vaikka usein konesalit onkin ulkoistettu.

Developer experience vol 2.

Pilvipalvelut eivät välttämättä vaadi isoja muutoksia kehitystyössä. AWS:ssä voidaan toteuttaa sovelluksia serverless-palveluina (Lambdoina) ja samalla pitäytyä meille tutussa viitekehyksessä, esimerkiksi .NET Coressa.

Molemmat ovat sitä mieltä, että AWS:n työkalupakki on kohtuullisen laaja ja tietoa on saatavilla, joskus jopa liiankin paljon. Esimerkiksi CloudFormation on hyödyllinen, mutta sen oppiminen ja ymmärtäminen vaatii pitkäjänteisyyttä.

-AWS antaa vaihtoehtoja tekemiseen ja tarjoaa moninaisia palveluita sovellusten ja niiden vaatiman infrastruktuurin kehittämiseen. Kun kaikki palvelut on keskitetty saman kokonaisuuden alle, niin se sujuvoittaa tekemistä, toteaa Ojanen.

-Sanoisin, että kokonaisuudessaan mun personal experience on hyvä, tiivistää Erkintalo.

 

Kiinnostuitko Profit Softwaren tarjoamista palveluista? Ota yhteyttä sales@profitsoftware.com.

Tutustu aiempiin projekteihimme.

*) AWS Named as a Cloud Leader for the 10th Consecutive Year in Gartner’s Infrastructure & Platform Services Magic Quadrant

**) Pilvipalveluiden käyttö yleistyy finanssialalla (julkaistu 22.11.2019)

Pinterest
Evitec Solutions logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Evitec Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus
Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Amazon Web Services
Azure

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Evitec Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Evitec Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Evitec Solutions - Muita referenssejä

Evitec Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia