Moderni digitaalinen myyntikanava haastaa perinteisen ERP:in

BloggausSilloin, kun yritys haluaa toimia aidosti monikanavaisesti, on tänä päivänä muitakin vaihtoehtoja kuin rakentaa toiminta ERP:in päälle. Mitä enemmän kanavia; myymälä, verkkokauppa, asiakaspalvelu, puhelinmyynti, sähköposti, pop-up-myymälä, outlet, jne., sitä suuremmaksi kasvaa tarve toimia ja kehittää kanavia joustavammin kuin perinteinen ERP mahdollistaa. Jos yhtälöön vielä lisätään eri varastot, joista asiakkaille tavaraa toimitetaan, syntyy kokonaisuudesta helposti erittäin haastava yhtälö.


Entäpä jos asiaa ajatellaankin toisin. Kehittyneet sähköisen kaupan ja verkkokaupan ratkaisut ovat laajentuneet moderneiksi digitaalisiksi myyntikanaviksi, joissa kokonaisuus on modulaarinen ja joustavien rajapintojen avulla laajennettavissa kattamaan koko liiketoiminnan tarpeet. Samanaikaisesti lukuisat palveluntarjoajat kehittävät pilvipohjaisia ratkaisuja, joihin integroitumalla monet liiketoimintatarpeet voidaan täyttää ilman mittavia investointeja, usein transaktiopohjaiseen hinnoitteluun perustuen. Esimerkkeinä vaikkapa logistiikan, maksamisen ja taloushallinnon palvelut.

Monikanavaisessa ympäristössä keskeistä on, että toiminnan ydin, masterdata, on kunnossa ja helposti käytettävissä siellä, missä tietoa tarvitaan. Kun kaikissa kanavissa on ajantasainen tieto tuotteista, hinnoista, varastosaldoista, asiakastiedoista, kampanjoista ja tilauksista, korreloituu se suoraan myös erinomaisena ja saumattomana asiakaskokemuksena palvelun käyttäjälle. Tähän päästään helpoimmin, kun masterdataa hyödyntävät ydintoiminnot on toteutettu samalla ratkaisulla, verkkokauppa, kassajärjestelmä, varastonhallinta, asiakaspalvelu, jne.

What? Syntyykö tässä uusi ERP:in kaltainen monoliitti, joka on kallis ja kankea? Ei synny. Kun ratkaisu on modulaarinen ja jossa sopivassa suhteessa on hyödynnetty avointa lähdekoodia, pilvipalveluita, mikropalveluita, API-rajapintoja ja muita moderneja komponentteja, on ratkaisu sekä kustannustehokas että sen edelleen kehittäminen nopeaa.

Ratkaisujen jatkokehittäminen on tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpää, kun asiakaskäyttäytyminen muuttuu ja teknologia avaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia kehittää yritysten liiketoimintaa. Esimerkiksi tekoäly kehittyy huimaa vauhtia ja luo edellytyksiä täysin uusille konsepteille. Nyt on oikea hetki huolehtia siitä, että yrityksen kaupankäyntialusta on kunnossa.

Pinterest
Bloggauksen infoboxi
Teamit Group Oy

Lisätietoja

Teamit Group Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

B2C-verkkokauppa
B2B-verkkokauppa
digipalvelut
Monikavaisuus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Teamit Group Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Teamit Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Teamit Group - Muita referenssejä

Teamit Group - Muita julkaisuja

Siirry Teamit Group Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Suurimmat teknologiakentän yrityskaupat kautta aikojen
Tällainen on tulevaisuuden projektipäällikkö - ketterät menetelmät muuttivat projektinhallintaa
Tiedon hakemisen lyhyt historia - Digitaaliset alustat jäsentävät nyt maailman tietoa uudelleen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia