Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mobiilipelaamisen suuntaukset vuonna 2023

BloggausMobiilipelit ovat koukuttaneet vuosien ajan mukaansatempaavalla otteellaan. Vaikka pelejä on paitsi mukava pelata, niistä myös oppii valtavasti. Reagointikyky, kielitaito ja erilaiset kognitiiviset taidot kehittyvät kaikenikäisillä.

Vuonna 2023 ollaan lanseeraamassa paljon uusia mobiilipelejä – niin isommilta, kuin pienemmiltäkin pelinkehittäjiltä. Osa peleistä on vanhojen päivitystä ja osa taas ennennäkemätöntä sulavuutta mobiilipelien maailmassa.

Mitkä pelit kannattaa tietää ennen kuin vuosi vaihtuu vuoteen 2023? Otetaan siitä selvää.

Pokemon Sleep

 • Julkaisija: Niantic
 • Genre: Lisätty todellisuus
 • Alusta: Android and iOS

Maailmanlaajuisen menestyksen Pokemon Go:n taustalla olevat tekijät ovat julkaisemassa uuden pelinsä, joka muuttaa nukkumisen viihteeksi eli täysin uudelle tasolle. Pelin ideana on seurata käyttäjänsä nukkumisaikaa.

Sovelluksessa hyödynnetään erikseen ostettavaa Poké Ball Plus -lisälaitteen kiihtyvyysmittaria, joka välittää tiedot mobiililaitteeseen Pokemon Sleep-sovellukseen. Enempää yksityiskohtia ei pelistä ole vielä paljastettu, mutta traileri on katsottavissa jo esimerkiksi Youtubessa.

Pelin oli määrä valmistua jo vuonna 2020, mikä on viivästynytkin todella paljon alkuperäisestä aikataulusta. Jäämme kuitenkin innolla odottamaan, sillä näin ainutlaatuista peliteknologiaa ei ole ennen nähty. Siksi se tekeekin siitä yhden vuoden odotetuimmista peleistä.

Roco Kingdom

 • Julkaisija: Tencent Games
 • Genre: roolipeli
 • Alusta: Android & iOS

Tässä pelissä on paljon yhteläisyyksiä Pokemonien kanssa. Viimeisimmän teidon mukaan ollaan Roco Kingdomia kehittämässä mobiililaitteille pikaista vauhtia. Se perustuu Roco Kingdom -universumiin sekä sen hauskoihin hahmoihin.

Peli on alunperin julkaistu vuonna 2010 ja tapahtumat sijoittuvat samannimiseen maailmaan Roco Kingdomiin. Paikassa asustaa heimo, jota kutsutaan “Roko”-nimityksellä. Heimo asuu omassa maailmassaan lemmikkieläintensä kanssa.

Peli ei kuitenkaan ole mikään lemmikinhoitopeli, vaan pelaaja ottaa itselleen hahmon heimosta ja taistelee lemmikillään toisien heimolaisten lemmikkejä vastaan. Lisäksi kuningaskunta pikku hiljaa avautuu ja taikuudet alkavat toimimaan. 

The Ragnarok

 • Julkaisija: NetEase Games
 • Genre: Online monipeli-roolipeli
 • Alusta: Cross-Platform

Pelinkehittäjä NetEase kehittä uutta peliä, jonka alustava nimi on Project Rangnarok. Tämä on kiva yllätys suomalaisille, sillä se on saanut inspiraationsa pohjoisista mytologioista. 

Sillä ei ihan vielä ole tiedossa julkaisupäivää, mutta sille on paljo odotuksia. Se julkaistaan nimittäin niin PC-versiona, mobiilipelinä, kuin konsolilla pelattavana versionakin. 

Kyseessä on AAA-peli ja se tarkoittaa määrittämätöntä luokitusta eli englanniksi todeten “an informal classification used to categorise games produced and distributed by a mid-sized or major publisher”. Pelin julkaisija on tunnettu pelinkehittäjänä, joten jäämme jännityksellä odottamaan, millainen seikkailu meitä odottaa.

King of Hunters

 • Julkaisija: NetEase Games
 • Genre: Online taistelupeli
 • Alusta: Android and iOS

Tämän pelin oli tarkoitus kohdata päivänvalo vuonna 2018. Saimme kuitenkin ainoastaan useita beta-versioita, joiden jälkeen lopullisen version julkaisupäivästä ei ollutkaan enää tietoa. Toisin kuin live kasino, josta valmiita ja monipuolisia pelejä ei puutu.

Tässä pelissä jännitystä ei puutu, kun pelaajat seikkailevat interaktiivisessa taistelumaailmassa, jossa heidän on kerättävä ja varustettava itsensä sotilaallisesti aseilla ja muilla oheisesineillä sekä luoda uraa valloittaaksen maailman. 

Pelin traileria on odotettu saapuvaksi Twitteriin kuin kuuta nousevaa ja julkaisupäivän odotetaankin olevan vuonna 2023. 

Mitä siis voimme odottaa?

Vuoden 2023 mobiilipeleiltä voimme odottaa monipuolisuutta sekä huimaa kehityksen harppausta edellisvuosiin verrattuna. Peliala kasvaa kasvamistaan ja siksi uuseja pelejä kasvaa kuin sieniä sateella.

Osa peleistä ovat sellaisia, joita tehdään nopeasti ja halvalla. Monet isot peliyhtiöt ovat kuitenkin sijoittaneet tiettyjen pelien kehittämiseen jopa miljoonia. Monesti aluksi kokeillaan paljon erilaisia pelejä ja katsotaan, mikä lähtee trendaamaan parhaiten.

Julkaisija: Techmex Oy

Pinterest
Techmex Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili

Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Techmex - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Techmex - Muita referenssejä

Techmex - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia