Miten lennossa muuttuvat työsuunnitelmat tulisi hallita?

Useimmissa yrityksissä seuraavan viikon työt on suunniteltu huolella: kaikki tietävät mitä töitä kenellekin on suunniteltu ja mitä kalustoa töihin tarvitaan. Mutta mitä tapahtuu sitten, kun arkeen tulee muutoksia? Jos joku sairastuu, työ siirtyy tai tulee uusi työ, joka pitää mahduttaa viikon aikatauluun?

Usein muutoksilla on tapana vaikuttaa useampaan kuin yhteen palikkaan ja pahimmillaan viikon työt on suunniteltava kokonaan lennosta uusiksi. Käsittelemme tämänkertaisessa blogiartikkelissamme sitä, millaisilla ratkaisuilla muuttuvat työsuunnitelmat on mahdollista hallita tehokkaasti sekä kuinka tehokkuudella voidaan lisätä asiakastyytyväisyyttä. 


Perinteiset haasteet suunnitelmien muutoksissa


Jos työsuunnitelmat on yrityksessä tulostettu paperille, on niihin hankala tehdä yksittäisiä muutoksia. Päivitettyjä tussitaulusuunnitelmiakin on vaikea jakaa työntekijöille aamupalaverin jälkeen. Myös työohjeet voivat muuttua viime hetkellä, jos työn sisältö muuttuu tai jokin työkohteen tieto pitää päivittää. Tietojen kirjaaja on voinut tehdä inhimillisen virheen ja järjestelmään on päätynyt väärää tietoa esim. työkohteeseen tai projektiin liittyen.

Perinteinen ratkaisu muutoksiin vastaamisessa on soittaa kaikki asianomaiset tahot läpi ja toivoa, että asiat on ymmärretty oikein. Työohjeisiin liittyvissä muutoksissa uusi tieto tulisi kuitenkin viestiä asianomaisille kirjallisena - nopeasti ja sujuvasti. Tällöin pelkkä puhelu ei riitä tarkkojen muutostietojen välittämiseen.


Mobiilit ratkaisut osana hallinnan tehostamista

Nykyään on tarjolla moderneja töiden- ja resurssienhallintaratkaisuja, toiminnanohjausjärjestelmiä, jotka mahdollistavat muutoksiin reagoimisen reaaliajassa. Laajat mobiiliominaisuudet sisältävällä toiminnanohjausjärjestelmällä muutosten viestintä työntekijöille on automaattista ja kännykässä oleva työlista päivittyy automaattisesti ajan tasalle. Järjestelmän avulla työnjohtajat pääsevät kiinni kunkin työntekijän nykyiseen työtilanteeseen nähdäkseen, miten uusi työnjako olisi järkevintä toteuttaa.

Mobiilikäyttöisen järjestelmän avulla myös dokumentit ja muut tietopäivitykset saadaan kaikille tiedoksi reaaliajassa ilman ylimääräistä hässäkkää ja puhelinrumbaa. Mobiilikäyttöisen järjestelmän avulla kerran päivitetty tieto on kirjallisena kaikkien asianomaisten saatavilla helposti ja nopeasti.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan sivuillamme.

Bloggauksen infoboxi
Bloggaus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Aitio Finland Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
muutoshallinta Mobiili ERP Töiden hallinta
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Aitio Finland Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Muita julkaisuja Aitio Finland Oy:lta

Siirry Aitio Finland Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia