Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten it-ympäristön ylläpito ja kehittäminen olisi fiksua hoitaa?

BloggausMedioissa näkee usein kirjoituksia, joissa puhutaan “PK-yrityksen unelmainfrasta” ja tekstin seassa vilisee termit, kuten Office 365, moderni työ, tietoturva ja milloin mikäkin. Harvemmin kuitenkaan puhutaan siitä puolesta, joka hoitaa tuota unelmainfraa. 

Ajatellaan tilanne, jossa yritys on lähtenyt nousukiitoon, henkilöstömäärä on noussut muutamista useaan kymmeneen tai jopa satoihin. Tässä tilanteessa alkaa olla hetki, jolloin it:tä ei enää pystytäkään hoitamaan muiden vastuiden ohella, vaikka tähän käytettäisiin usean henkilön osa-aikaista panostusta. 

Monesti yrityksen it-osasto on näissä tapauksissa ylityöllistetty, josta johtuen kehitys jää toissijaiseksi ja keskitytään ylläpitämään nykyistä ympäristöä. 

Yrityksen johto alkaa miettimään it-henkilön palkkaamista, jotta olemassa oleva tyhjiö voidaan täyttää ja henkilöstö pääsee keskittymään omaan toimenkuvaansa. Haussa olisi tietysti henkilö, joka osaa tämän, tuon ja nuokin asiat. Puhutaan siis it-yksisarvisesta. 

Kysymys kuuluukin, kannattaisiko lopettaa it-yksisarvisen etsiminen ja alkaa miettimään it- ulkoistusta? 

Kolikon molemmat puolet: 

Ulkoistuskumppanin ollessa oikea, samoilla tai jopa halvemmilla kustannuksilla päästään vähintäänkin samoihin asioihin, kuin omalla it-osastolla. Usein kumppanin valinnassa kannattaa kiinnittää huomio kuitenkin kustannusten sijaan myös omiin tarpeisin: 

Osaako tai haluaako kumppani oppia tuntemaan juuri teidän liiketoiminnan? 

 

Vaikka it on it:tä alasta riippumatta, on liiketoiminnalla usein erityistarpeita. Laivanrakennusfirma ei tee kovempaa tulosta jos ympäristö heitetään pilveen, mutta esimerkiksi moderneilla toimintatavoilla työnteko voi helpottua ja ihmisten työtaakka keventyä. Työntekijöiden viihtyvyydellä saadaan pienennettyä vaihtuvuutta samalla säilyttäen haluttu osaaminen talossa. 

 

Onko kumppani teille liian suuri? 

 

Kumppani voi olla myös liian suuri suhteessa teidän liiketoimintaanne. Mikäli it-ulkoistuskumppanilla on esimerkiksi reilusti enemmän työntekijöitä kuin teillä, voi kumppani tuntua kasvottomalta, kun jokaista haastetta ratkaisee eri henkilö. Tämä taas voi näkyä esimerkiksi pitkittyneissä ratkaisuajoissa.  
 
Lisäksi isommissa yrityksissä vaihtuvuus on usein suurempi, mikä voi merkitä sitä, ettei kumppanilta löydy niin helposti teidän ympäristöänne tuntevaa henkilöä. Samalla toimintatapojen muuttaminen on hankalampaa järkälemäisessä rahtilaivassa, toisin kuin ketterän pikavenekumppanin kanssa. 

 

Entäs kumppanin intressit? 

 

Tällä ehkä tarkoitan enemmänkin konesalia ja kumppanin halua tarjota parasta mahdollista palvelua. Mikäli kumppanilla ei ole omaa konesalia, on se hiukan väkisinkin toimittajariippumaton ja ajaa aina sinun etujasi.  
 
Kun kumppani ei ole sitonut konesaliin investointejaan, ei hänen tarvitse ajatella konesalilähtöisesti. Konesalilähtöinen ajattelu ei usein hyödynnä pilven potentiaalia ja valitettavan usein se voi jarruttaa teidän it:n kehitystä. 

 

Tarjoutuuko kumppani kehittämään ympäristöänne? 

 

Valitettavan usein käy niin, että kumppani ottaa ympäristön haltuun sellaisenaan ja keskitytään vain ympäristön ylläpitoon. Tämän kaltainen tilanne voi aiheuttaa sen, että ympäristössä on useammin tulipaloja, joita koitetaan parsia kasaan jeesusteipillä. 
  
Kumppanin pitäisikin siis myös ottaa kantaa ympäristön kehittämiseen ja tarjota teille mahdollisuutta hyödyntää uudempia ratkaisuita, jotka tukevat teidän liiketoimintaanne entistä paremmin. 

 

Mitä yksisarvisen etsintään tulee, niin ehkä pitäisikin siis it-yksisarvisen sijaan etsiä oikeaa kumppania, joka pystyy kaikkeen tuohon ja vähän enemmän. 

 

Mietittekö, miten teidän kannattaisi hoitaa oma IT-ympäristö? Me voimme auttaa arvioimaan, kuinka IT-asiat olisi järkevintä hoitaa teidän tapauksessanne. Ota yhteyttä

 

Tutustu CloudNown referensseihin täällä. Lue lisää it-infrapalveluista täällä.

Pinterest
CloudNow IT Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili CloudNow IT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
It-omaisuuden hallinta
Konesalipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Microsoft 365
microsoft 365 business
Microsoft Azure
Microsoft-teknologiat
Tietoturvalliset ratkaisut
IT-kartoitus
IT-ympäristön kartoitus
IT-kumppani
IT-kumppanuus
IT kokonaisulkoistus
IT-palveluiden ulkoistus
IT-ulkoistus
IT-ulkoistuspalvelut
ICT palveluiden kokonaisulkoistus
IT-palveluiden kokonaisulkoistus
pilviympäristö
Pilvipalvelimet
Pilvihallinta
pilvimigraatio

Siirry yrityksen profiiliin CloudNow IT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CloudNow IT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

CloudNow IT - Muita referenssejä

CloudNow IT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia