Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten IT-alan ammattilaisten vaje näkyy Suomessa?

BloggausVaikka Pohjoismaat ovat usein parhaiden teknologiayritysten sijoitusmaiden listoilla, eivät nämäkään maat voi välttyä teknologia-alan ammattilaisten puutteesta. Suomi käsittelee valitettavasti samoja haasteita kuin muut Pohjoismaat – mistä löytää oikeat kyvyt ja kuinka sovittaa oikeat taidot oikeisiin tehtäviin.

Talous- ja elinkeinoministeriön julkaiseman ohjelmistopalveluita koskevan raportin mukaan ammattitaitoisten työntekijöiden puute on vaarantanut alan kasvun, vaikka alan nousu ja kehitys ovat olleet merkittäviä viimeisen vuosikymmenen aikana. Suomalaistyritykset kohtaavat myös pätevän työvoiman puutetta paitsi IT-alalla, myös esimerkiksi terveydenhuolto- sekä autoteollisuusalan työvoima on ollut laskussa.

Tämän hetkinen haasteemme?

Opetusministeriö arvioi, että vuoteen 2035 mennessä tarvitaan yli 60 000 koulutettua työntekijää. Tämä tarkoittaa, että seuraavan 15 vuoden ajan tarvitsemme ammattitaitoisia työntekijöitä erilaisten yksityisten sekä julkisten ohjelmistoalan sujuvaan johtamiseen. Tätä on vaikea saavuttaa pelkällä kotimaisella työvoimalla väestön ikääntymisen sekä syntyvyyden laskun vuoksi.

Helsingin Sanomien mukaan Suomessa on suhteellisen paljon palkattuja insinöörejä mutta avoimet työpaikat pysyvät avoimena, sillä työntekijöiden ammattitaidot eivät vastaa haettua paikkaa. ”15-vuotta sitten valmistuneilla ihmisillä ei välttämättä ole taitoja, jotka vastaavat nykypäivän työympäristön tarpeita”, täsmentää Suomalaisten Insinöörien liitto. Lisäksi kaikista ITC-alan opiskelijoista vain noin 25% on erikoistunut ohjelmistokehitykseen ja noin 30% ammattikorkeakouluopiskelijoista on ulkomaalaisia, joista vain noin puolet päättää jäädä maahan valmistautumisensa jälkeen.

Suomessa on aina pyritty rakentamaan huipputeknologiaan sekä innovaatioihin perustuvaa kilpailukykyistä taloutta mutta tämä ei aina onnistu. Yhtenä haasteena on mahdolliset kieliesteet, joiden takia työnantajat saattavat olla haluttomia palkata ulkomaalaista henkilöstöä. Toisaalta IT-alan kasvava työmäärä sekä liikevaihdon kasvu, jota ohjaavat yritysten laajentaminen muihin maihin, nopea teknologinen kehittyminen ja digitalisaatio sekä uudet innovatiiviset palvelut, saattaa vaikuttaa edellä mainittuun haasteeseen positiivisesti.

TecBridge – tuo yhteen ammattitaidon sekä yritykset

Nykyään ammattilaisten löytäminen ei ole vain suomalaisten haasteena, vaan maailmanlaajuinen ja kilpailu huippuosaajista kiristyy. Työministeri Tuula Haatainen (SDP) mainitsee resurssien puutteesta seuraavaa: “Ammattitaito on saatavilla ulkomailta mutta pitkät ja jäykät lupamenettelyt sekä suuri hakemusten määrä, ovat tehneet kansainvälisen ammattitaidon rekrytoinnista todella vaivalloisen prosessin.”

Me Gateway Digitalilla olemme pyrkineet tekemään tämän prosessin hieman helpommaksi.

TecBridge on henkilöstöratkaisuihin erikoistunut brändimme, jonka kautta globaalit sekä skaalattavat online-tiimit ovat nopeasti ulottuvillasi. Vaikka olemme kotimainen yritys, meillä on valtava kansainvälinen verkosto, jonka johdosta pystymme tarjoamaan palvelujamme edullisesti ja nopeasti.

Ratkaisumme sisältävät esimerkiksi ohjelmistokehitysprojekteja sekä sourcingia sen eri muodoissa: On-site, Offsite, Hybrid sourcing sekä Software Factory Setup.

Pinterest
Gateway Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Gateway Digital kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Gateway Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gateway Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Gateway Digital - Muita referenssejä

Gateway Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia