Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten herätetään oppikirjojen sivut eloon lisätyn todellisuuden avulla?

Referenssi

Lähtökohta

Sanoma Pro otti yhteyttä Kisko Labsiin vuonna 2018 etsien ohjelmistokehityksen kumppania viemään jo olemassa olevaa Arttu-sovellusta eteenpäin. Tavoitteeksi asetettiin uuden sovellusversion rakentaminen, jonka kehittäminen tulevaisuudessa olisi helppoa ja kustannustehokasta. Alkuperäinen sovellusversio ei enää palvellut Sanoma Pron käyttötarpeita sisällön määrän ja skaalautuvuuden osin.

Sanoma Pron Arttu-sovellus on oppimisympäristössä käytössä oleva lisätyn todellisuuden mobiilisovellus. Sovelluksen avulla oppikirjojen hahmot heräävät eloon luoden uudenlaisia oppimismahdollisuuksia lapsille ja nuorille. 

Ratkaisu

Uudet versiot Artusta luotiin erillisinä natiivisovelluksina sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmille. Sovelluksessa säilytettiin samat toiminnallisuudet kuin ensimmäisessä versiossa. Eri toiminnallisuuksien avulla oppilas voi avata tehtäviin liittyviä ääni-, video- ja web-sisältöjä skannaamalla oppikirjan sivuja puhelimen kameralla. Uuden sovelluksen teossa hyödynnettiin myös ensimmäisessä versiossa käytettyä taustajärjestelmää. Taustajärjestelmästä tuotiin sovellukseen olennaista sisältöä, kuten kirjan sivujen tunnistetiedot lisättyä todellisuutta varten.

Rakentamalla sovellus natiivina saavutettiin seuraavia hyötyjä:  

  • Käyttäjälle tutumpi käyttökokemus
  • Parempi audion- ja videonhallinta
  • Sisällön määrän kasvattaminen
  • Kokonaisuudessaan tehokkaampi ja nopeampi sovellus

Uudistuksen myötä päästiin tavoitteeseen, jossa sovellus päivittyi sille tasolle, että sen kehittäminen tulevaisuudessa on helppoa ja kustannustehokasta. Sovelluksen uusi versio julkaistiin vuonna 2018.

SanomaPro Arttu-sovellus mockups

SanomaPro Arttu-sovellus oppikirjat

Syksyllä 2019 Sanoma Pro halusi sisällyttää graafista 3D-sisältöä sovellukseen. Kisko Labs teki tutkimustyötä sen osin, mitä tämä vaatisi sovellukselta. Lopulta sovellukseen luotiin 3D-pohjainen sisältö Unity-pelimoottorin avulla, sillä se oli yhteensopiva jo aiemmin sovelluksessa käytetyn lisätyn todellisuuden ohjelmiston Vuforian kanssa. 

  • Unity integroitiin Arttu-sovellukseen loppuvuodesta 2019
  • 3D-sisältöä esiteltiin valtakunnallisilla opetusalan Educa-messuilla alkuvuodesta 2020
  • Kevään 2020 aikana jatkettiin Unityn syvempää integroimista Arttu-sovellukseen

Integroinnin myötä tuloksena oli sovellus, jossa mobiililaitteet pystyvät lataamaan ja pyörittämään 3D-sisältöä sujuvasti skaalautuen eri laitteiden suorituskykyyn. Päivitetty versio sovelluksesta 3D-sisällöllä julkaistiin kesällä 2020.

Lopputulos

Arttu-sovellus toimii sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmillä herättäen eloon oppikirjojen materiaalit lisätyn todellisuuden ja 3D-grafiikan avulla. Sanoma Pro toimii edelläkävijänä digitaalisten oppimissisältöjen tuottamisessa testaamalla aivan uudenlaista teknologiaa. Sovellus on maksuton ja se on käytössä suomalaisissa ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa ja ammattikouluissa. Lista oppimateriaaleista, joihin Arttu-sovellus on saatavilla, löytyy Sanoma Pron sivuilta.

Kisko Labs vastasi sovelluksen teknologisesta toteutuksesta sekä yhdessä Sanoma Pron kanssa Arttu-hahmon konseptoinnista.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Kisko Labs Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Sanoma Pro
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Ville Ikonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Kisko Labs kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Lisätty todellisuus ja VR
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Koulutusala

Teknologia

Android
iOS
Unity

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Kisko Labs kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kisko Labs - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Kisko Labs - Muita referenssejä

Kisko Labs - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia