Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Mitä tulee ottaa huomioon analytiikan ulkoistamisessa?

BloggausEdellisen kirjoitukseni jälkeen tuli toiveeksi, että tarkastelisin myös ulkoistamisen huonoja puolia. Itse miellän asian kuitenkin huomioon otettaviksi asioiksi, enkä niinkään huonoiksi puoliksi, sillä yritykset ja tarjoajat ovat kaikki erilaisia.

Tietoa on aina siirretty ja sitä tullaan aina siirtämään. Monia kuitenkin epäilyttää kriittisen tiedon luovutus ulkopuolisten käsiin, vaikka parhaimmillaan ulkoistettu asiantuntijuus on sijoitus yrityksen ydintoiminnan kehitykseen ja edistykseen. Tärkeää ja huomioon otettavaa siis on yrityksen ja palveluntarjoajan välinen luottamus. Jos yritys ei voi luottaa tarjoajaansa, ja antaa vain osan tiedoista käsiteltäväksi, työn teko hankaloittuu äärimmäisen paljon. Kannattaa siis tutustua eri yrityksiin hieman pintaa syvemmältä, ja kartoittaa millaisen tarjoajan kanssa haluaa jatkaa työskentelyä. Analytiikan teho perustuu jatkuvaan seurantaan ja mittaamiseen, ja tarjoajat painottavat pitkää asiakassuhdetta. Siksi jo palvelun tarjoajan valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa.

Ulkoistamisen muoto tulee aina valita tilannekohtaisesti sekä yrityksen tarpeen mukaan. Sellainen toimittaja, joka osaa soveltaa tarjontaansa tilannetta vastaavaksi, on myös kaikkein kiinnostunein yrityksestäsi ja valmis näkemään vaivaa. Tällainen toimittaja on myös yleensä kaikkein helposti lähestyttävin. Jo pelkästään Suomesta löytyy valtoisa määrä ulkoistamispalveluiden toimittajia. Yrityksellä on siis valinnan varaa, eikä heidän tarvitse suostua menemään yhteen muottiin.

Suuri vai pieni tarjoaja?

Molemmissa tarjoajissa on erilaiset hyvät puolensa. Suurien tarjoajien vahvuuksina on laaja ammattitaito monilta eri aloilta. He voivat myös käyttää laajemmin resurssejaan isompiin projekteihin. Suurien yrityksien tapauksessa tulee kuitenkin kysyä “miten minut huomioidaan”. Yritys on yksi monien asiakkaiden joukossa, jota pyritään kohtelemaan mahdollisimman hyvin, mutta se on silti vain yksi muiden joukossa. Palveluita ei välttämättä voida soveltaa yhtä vapaasti kuin pienten tarjoajien kohdalla. Ne eivät myöskään muista yritystä yhtä hyvin kuin pieni tarjoaja, joka tietää yksilöidysti kaikkien tapaukset ja nimet. Täten myös yhteydenotto ja tiedon liikkuvuus on tehokkaampaa pienissä yrityksissä.

Pienien yritysten heikkoutena on alussa mainitut resurssit ja ammattitaidon laajuus verrattuna suureen tarjoajaan. On väistämättä selvää, että yksi ihminen ei voi tietää yhtä paljon kuin sata saman tasoista henkilöä. Lisäksi pienillä yrityksillä ei välttämättä riitä yksinkertaisesti resurssit, jonkin yllättävän, valtavan projektin toteuttamiseen.

Karkeasti, jos joutuisi sanomaan niin isojen projektien kohdalla valitse suuri toimittaja ja pienemmissä projekteissa pieni toimittaja. Jos projektin sijasta kyseessä on jatkuva suhde, mieti mitä ominaisuuksia ulkoistamispalvelujen tarjoajissa arvostat kaikkein eniten.

Loppusanat

Kirjoituksen tarkituksena oli valaista ulkoistamisen huomioon otettavia asioita. Kaiken kaikkiaan esiin tuli muutamat asiat, jotka kannattaa pitää mielessä palvelun tarjoajia valitessa tai harkitessa ulkoistamista: luottamus, tarjonnan soveltaminen, sekä tarjoajien toivotut ominaisuudet. Kaikki ovat onnistuneen ulkoistamisen tärkeitä kulmakiviä eikä mistään kannata tinkiä. Ennen ulkoistamispäätöstä kehotankin kilpailuttamaan tarjoajat ja tutustumaan heihin pintaa syvemmältä.

Hyvää päivänjatkoa sinulle ja häikäisevää loppuviikkoa!

Pinterest
FINNDA™

Lisätietoja

Yritysprofiili FINNDA™ kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Big Data
Laadunvarmistus

Omat tagit

ulkoistaminen
Analytikan ulkoistaminen
data-analytiikka
Data-analyysi
Asiakaskyselyt

Siirry yrityksen profiiliin FINNDA™ kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

FINNDA™ - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

FINNDA™ - Muita referenssejä

FINNDA™ - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä
Traficomin selvitys: Nousevilla ICT-teknologioilla on iso vaikutus kestävään kehitykseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia