Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mitä on treidaaminen ja kannattaako se?

BloggausPäiväkauppa eli treidaaminen voi jo olla sinulle tuttu termi, mutta kaikille se ei sanana vielä yksistään aukea. Monesti jos on yhtään perehtynyt sijoittamiseen tai kaupankäyntiin ylipäätään, aukeaa se jo terminä paremmin.

Useimmin osakemarkkinoiden tai kaupankäynnin sanastoista ei ole käännetty varsinaisia suomenkielisiä käännöksiä, sillä ne menettäisivät merkitystään ja olisi yhä vaikeampaa ymmärtää termistöä kansainvälisillä markkinoilla.

Kun puhutaan treidaamisesta, puhutaan englanninkielisestä sanasta “trading”, jolla tarkoitetaan päiväkauppaa. Se on kaupankäyntiä siinä missä muukin, mutta se on rahoitusvälineiden ostoa ja myyntiä voiton saamiseksi saman päivän aikana.

Kuinka treidaaminen aloitetaan?

Olet ehkä kuullut osakkeista. Mutta on tuhansia rahoitusmarkkinoita, joilla voit käydä kauppaa, ja erilaisia ​​tuotteita, joilla voit käydä kauppaa treidaamisen avulla. Mitä kannattaa treidata ja milloinkin – se vaatii usein pitkää pinnaa, kärsivällisyyttä, osaamista ja lisäksi myös hyvää tuuria.

Treidaaminen eli päiväkauppa on ilmiönä paljon suositumpaa nykypäivänä, mitä se on aikaisemmin ollut. Sijoittajat ympäri maailmaa ottavat sen parissa suuria riskejä.

Ideana on saada mahdollisimman suurta hyötyä niin laskevista, kuin nousevistakin markkinoista, jolloin päivittäin tehdään runsaasti erilaisia kauppoja voiton toivossa. Yleensä taustalla on niin teknistä analyysia, paitsi myön tuuria ja kokemuksen luomaa jämäkkyyttä, jolloin ikään kuin luotetaan prosessiin.

Korkeariskinen ala

Se ei pelaa joka pelkää, sanotaan. Treidaamisessa on osaltaan juurikin tämä ajattelutapa, sillä siinä voidaan mennä yhden päivän aikana syteen tai saveen.

Vielä kymmenenkin vuotta sitten oli treidaaminen vielä suhteellisen harvinaista Suomessa, tai ainakin niin, että sitä oltaisiin tehty työksi. Kuitenkin treidaamisesta on saatu tietoa ja nähty esimerkkejä vuosien aikana ja nykyään erilaiset sijoitusaiheiset ryhmät sekä keskustelupalstat kirjoittavat siitä innostavaan sävyyn.

Vaikka kyseessä on varsin kutkuttava ja jo suomessakin hyväksytyksi tullut kaupankäynnin ilmiö, on hyvä pitää mielessä siitä koituvat suuret riskit. Hommassa on pakko pitää pää kylmänä ja olla kiinnostunut sekä ottaa selvää päivittäin muuttuvista osakemarkkinoista sekä sen lisäksi olisi hyvä tajuta myös analysoinnista.

Treidaajan työpäivä?

Yleensä treidaajan työpäivä alkaa jo kauan ennen sen päiväisten pörssien avautumista. Päivä on hyvinkin ajallisesti rajattu, sillä tietyt asiat tapahtuvat maailmalla aina tiettyyn kellonaikaan.

Se alkaa finanssimarkkinoiden avautumisesta ja tähän lukeutuu esimerkiksi osakepörssi. Työpäivä taas päättyy viimeistään markkinoiden sulkeutumiseen, jolloin luonnollisestikaan sinä päivänä ei pysty enää treidaamaan, vaan täytyy odottaa seuraavaan päivään.

Useat pankit ovat palkanneet ammatikseen treidaajia ja heidän työpäivänsä alkaa yleensä aina aamupalaverilla viiimeistään 6-7 aikaan. Samalla katsotaan markkinoiden tilanne, saatetaan vilkaista firman myyntiosaston tilastoja ja kuunnella myös tutkimuspuolen raportteja.

Ideoita jaetaan päivän tärkeimpiin tapahtumiin viitaten sekä myös tuleviin tapahtumiin. Samalla kuunnellaan ajatuksia sekä vinkkejä muilta treidaajilta. Pankin alaisuudessa kaikki treidaajat kun ovat luonnollisestikin samalla puolella koittaen parantaa pankin tilannetta mahdollisimman hyväksi.

Paljonko treidaajat tienaavat?

Treidaajana toimiminen voi olla tuottoisaa ja jännittävää. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että kyseessä on todella suuririskinen ura. Mitä taitoja treidaajat sitten tarvitsevat ja kannattaako se?

Treidausalan ammattilaiset ovat joko yksityishenkilöitä tai ammattilaisia, jotka käyvät kauppaa jonkin yhtiön puolesta. Osakekauppiaat ovat tärkeitä markkinoiden kannalta, sillä ne lisäävät likviditeettiä. Ne pitävät  kaupankäynnin vilkkaana.

Erään tutkimuksen mukaan alalla 4 – 8 vuotta viihtyneet treidaajat tienaavat noin 250 tuhannesta eurosta noin 3 miljoonaan euroon saakka vuodessa. Yli 10 vuotta työskennelleen treidaajan palkka voi nousta parhaimmillaan 10 miljoonaan vuodessa.

Alalla vaaditaan kovaa psyykettä

Kovat tienestit eivät ole automaatio. Kyseessä on todella psyykkisesti raastava ja tietotaitoa vaativa ala. Se, että tienaat 10 000 euroa päivän aikana on mahtavaa. Samalla täytyy kuitenkin kestää se, että saman summan voi hävitä päivän aikana moninkertaisestikin.

Kannattaa siis aloittaa alaan tutustuminen keräämällä ensin tietoa ja kokeilla erittäin pienillä summilla. Pikku hiljaa tieto sekä itsevarmuus alalla kasvaa ja jos mahdollista, voi treidaamisen aloittaa vaikka sivutyönä.

Pinterest
EMTIR MARKETING OÜ

Lisätietoja

Yritysprofiili EMTIR MARKETING OÜ kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin EMTIR MARKETING OÜ kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EMTIR MARKETING OÜ - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EMTIR MARKETING OÜ - Muita referenssejä

EMTIR MARKETING OÜ - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia