Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mitä on live shopping

Bloggaus

Olet saattanut kuulla live shoppingista, mutta mitä se on ja mistä se sai alkunsa?

Live shopping tai live shoppailu on yksinkertaisuudessaan uusi myynnin työkalu verkkokaupoille, joka tarjoaa vaihtoehtoisen tavan myydä ja markkinoida tuotteita.

Live shopping sai alkunsa Aasialaisilla markkinoilla, mutta se on alkanut saamaan huomiota myös Aasian ulkopuolella. Uutuudestaan huolimatta, live shoppailulle ollaan ennustettu suurta kasvua verkkokauppojen maailmassa.

Esimerkiksi. Yhdysvalloissa vuonna 2020 live shoppingin lasketaan tuottaneen 5.6 miljardia dollaria, ja Coresight tutkijat ennustivat tuottojen nousevan 35 miljardiin 2024 mennessä. Aasian markkinoilla kuitenkin nämä rajat ollaan jo rikottu moninkertaisesti. McKinseyn tekemän raportin mukaan live shoppingin tuotot tulevat nousemaan jopa 423 miljardiin dollariin vuoden 2022 aikana.

Live shopping alkoi kerätä huomiota jo 2015, mutta Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan leviämisessä meni muutamia vuosia. Muutamassa vuodessa alkoi jo kuitenkin syntyä menestystarinoita live shoppingin integroimisesta myyntiin.

Live shoppingin mahdollisuuksista puhuu myös se, että suurimmat sosiaaliset mediat, kuten Facebook, Instagram ja Tiktok ovat luomassa live shopping -toiminnallisuuksia palveluihinsa.

Live shoppingin menestys voidaan osittain selittää maailmanlaajuisella covid-19 pandemialla, joka pakotti kuluttajia välttämään kivijalkaliikkeissä käymistä. Kuitenkin monet tahtovat tehdä ostoksensa kasvotusten, joten live shopping tyyppinen myyminen sai tuulta alleen. Live shoppinginsta saatava ostotilanteen tunne on hyvin lähellä kivijalkaliikkeessä kasvotusten ostosten tekoa.

Joten mitä live shopping oikeasti tarkoittaa?

Live shopping on myynnin työkalu, jossa esim. Verkkokaupan omistaja, tai palkattu ammattilainen esittelevät ja myyvät tuotteitaan live lähetyksessä. Live lähetykset ovat nähtävillä joko verkkokauppojen kotisivuilla tai lähitulevaisuudessa sosiaalisten medioiden sivuilla. Live shopping tuo katsojalle samaa tunnetta, kuin kasvottain kauppojen tekeminen, mm. Chat toiminnoilla, joilla katsoja voi reealiaikaisesti keskustella myyjän kanssa tuotteista, tai mistä vaan.

Myyjille live shopping tarjoaa mahdollisuuden esitellä valikoimansa tuotteita monipuolisemmin, kuin pelkillä kuvilla ja esittelyteksteillä.  Monessa live shopping palvelussa on toiminto jolla myyjä voi korostaa sillä hetkellä esiteltävänä olevaa tuotetta, jotta tuotteen siirtäminen ostoskoriin on entistä helpompaa ja houkuttavampaa. 

Myynnin lisäksi live shopping palvelut antavat myyjille ja brändeille mahdollisuuden luoda läheisempää suhdetta asiakaskuntiinsa, antamalla asiakkaille mahdollisuuden keskustella myyjän kanssa reaaliajassa. 

Vahvan siteen luominen asiakaskunnan kanssa on aina hyvä asia, joka parantaa todistetusti konversiota ja pitkäaikaista asiakas lojaalisuutta.

Asiakkaille live shopping tarjoaa “in-person” ostokokemuksen, vaikka kotisohvalla.  Asiakkaat saavat myös paremman käsityksen tuotteista, jota live tapahtumassa esitellään, ja heillä on mahdollisuus kysyä lisäkysymyksiä tuotteeseen liittyen, tai vaan keskustella myyjän kanssa. Asiakkaat voivat saada varmuutta tuotteen valintaan, saadessaan siitä paremman käsityksen.

Live shoppingia voi käyttää myyntiin ja markkinointiin, mutta myös katsojien viihdyttämiseen. Mitä pidempään katsoja viihtyy live shopping tapahtumassa, sitä suuremmalla mahdollisuudella hän tulee tekemään ostopäätöksen esitettävistä tuotteista. 

Moni brändi on palkannut suosittuja sosiaalisen median vaikuttajia esittelemään tuotteitaan, saadakseen paljon katsojia, oman asiakaskuntansa ulkopuolelta. Jopa Kim Kardashian on ollut esittelemässä tuotteitaan live shopping tapahtumassa. Tapahtuman aikana hän auttoi kiinalaista Viyaa myymään satoja tuhansia kosmetiikkatuotteita salaman nopeasti.

Miksi sinun pitäisi olla kiinnostunut live shoppingista?

Olet sitten myyjä tai shoppailija, tulet hyvin mahdollisesti kuulemaan live shoppingista tulevina vuosina. Varsinkin jos myyjänä tai sosiaalisen median vaikuttajana olet suunnittelemassa uuden tuotteen julkaisua.

Analyysien mukaan live shopping on moninkertaistanut konversiot perinteisempään verkkokauppaan verratessa. Jotkut lähteet taas väittävät että konversiot ovat heikompia, kuin verkkokaupoissa, mutta tämä data on vielä epäluotettavaa, koska live shopping ei ole vielä löytänyt omaa paikkaansa läntisessä verkkomyynnissä.

Tarkempaa tietoa etsiessä pitää katsoa suurimpia verkkomyynnin markkinoita. Shopifyn live shoppingia käsittelevässä artikkelissa, kirjoittaja kertoo, että kiinalaisilla markkinoilla live shopping tapahtumissa konversio on voinut nousta jopa 40% tasolle.

Vaikka live shopping tapahtumien konversiot heittelehtivät puolelta toiselle, on tässä myynnin työkalussa paljon potentiaalia. Potentiaali piilee varsinkin nuoremmissa sukupolvissa, jotka kuluttavat aina vain enemmän aikaa verkossa, varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Shopifyn artikkelissa sanotaan myös että live shopping tapahtuman aikana ostettuja tuotteita palautetaan kauppaan 40% vähemmän, kuin perinteisessä verkkokaupassa. Suuri muutos johtuu live shoppingin suurimmasta edusta, eli mahdollisuudesta esitellä tuotetta monipuolisesti, ns. oikeassa elämässä.

Tuotteiden monipuolinen esittely on yksi live shoppingin vahvuuksista. Asiakkaalle on tärkeää saada tuotteesta hyvä kokonaiskuva, jonka live shopping mahdollistaa paljon paremmin kuin perinteiset verkkokaupat.

Kun katsojat esittävät tuotteesta kysymyksiä, voivat myyjän/esittäjän vastaukset tuotteesta johtaa ostopäätöksen tekemiseen muillekin kuin alkuperäiselle kysyjälle.

Live shopping tapahtumissa on monia tapoja esitellä tuotetta. Muotiliikkeet voivat esitellä vaatteitaan ja asusteita malleilla, kosmetiikkatuotteita myyvät henkilöt voivat meikata live yleisön edessä ja kertoa käyttämistään tuotteita. Vain myyjän mielikuvitus on rajana.

Live shoppingin suurin etu on kuitenkin sen voima tuoda liikkeitä ja heidän asiakaskuntiaan lähemmäksi toisiaan sallimalla läheisen kontaktin, keskustelun ja viihtymisen kautta. 

Hyvä esimerkki tästä yhteydestä voi nähdä edellä mainitun kiinalaisen vaikuttajan, Viyan johtamissa live shopping tapahtumissa. Viya on rakentanut itselleen vahvan ja uskollisen yleisön, ja sillä on jopa sitkeitä kannattajia, jotka kutsuvat itseään “Viyan naisiksi”.

Mikä on oikea alusta sinulle?

Live shopping alustaa tai työkalua valittaessa on monia vaihtoehtoja, moneen eri tarkoitukseen. Sosiaalisen median vaikuttajat yleisesti ohjautuvat sille alustalle, joilla heillä on eniten seurantaa, joka on mahdollista koska monet sosiaaliset mediat ovat alkaneet integroimaan live shopping toimintoja omiin palveluihinsa.

Niille jotka etsivät enemmän räätälöityjä palveluja, joissa on enemmän vapauksia, on ratkaisuna verkkokauppa-alustat, kuten Shopify tai Woocommerce. Näille alustoille on luotu monia live shopping integraatioita joista valita.

Yleisesti nämä integraatiot lisäävät käyttäjän verkkosivulle livelähetys ikkunan, josta katsojat voivat seurata tapahtumaa suoraan verkkosivulta, lataamatta lisäsovelluksia.

Tutustu Skillwellin kehittämään live shopping työkaluun: LIVELiin, Shopify App Storessa osoitteessa https://apps.shopify.com/livel-live-shopping 

LIVEL on markkinoiden helppokäyttöisin live shopping -sovellus Shopifyihin, kokeile Liveliä 14-päivän ajan ilmaiseksi nyt!

Pinterest
Skillwell Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Skillwell kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Kauppa

Teknologia

Amazon Web Services
Shopify

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

liveshopping
Skillwell
Shopify Development Company
Shopify Plus
Shopify
Amazon AWS
livel
livevideo
videoshopping
videoratkaisut
Markkinoinnin SaaS-ratkaisut

Siirry yrityksen profiiliin Skillwell kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Skillwell - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Skillwell - Muita referenssejä

Skillwell - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia