Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

MITÄ ON D2C-VERKKOKAUPPA?

BloggausD2C (direct to consumer) -verkkokauppa on kasvussa. Viime aikojen tutkimukset osoittavat, että vaikka vain 4% milleniaaleista suosii D2C-brändejä enemmän kuin perinteistä vähittäiskauppaa, Gen Z:n osalta osuus kasvaa huikeasti 40-45%:iin.

Ostotottumusten digitaalinen muutos on saanut D2C-myynnin nousuun. Pandemian jälkeisessä maailmassa, jossa kuluttajat siirtyvät entistä enemmän verkkoon ja ennätykselliset 12 200 vähittäiskauppaa suljettiin vuoden aikana, brändien, jotka aiemmin myivät tuotteitaan perinteisillä vähittäismyyntimenetelmillä, on kiinnitettävä huomiota tähän trendiin.

Esittelemme tässä artikkelissa D2C-verkkokaupan perusteet, yksityiskohtaisen liiketoimintamallin sekä hyödyt ja haasteet. Tämä artikkeli opastaa sinua valmistelemaan yritystäsi kasvattamaan myyntiä älykkään D2C-verkkokauppastrategian avulla.

 

D2C-LIIKETOIMINNAN PERUSTEET

D2C tarkoittaa, että valmistaja myy tuotteensa suoraan kuluttajalle käyttämättä jakelijaa tai jälleenmyyjää.

Brändit, jotka haluavat tulla markkinoille nopeasti ja alhaisemmilla lähtötasokustannuksilla, myyvät useimmiten suoraan kuluttajalle. Verkkokauppatrendin kasvaessa yhä useammat yritykset näkevät mahdollisuuden jättää välittäjä pois ja myydä suoraan kuluttajille.

Joissakin tapauksissa brändi syntyy myymään yksinomaan suoraan kuluttajalle. Muissa tapauksissa olemassa oleva tuotemerkki tulee D2C-markkinoille myöhemmin, mikä lisää sen markkinaosuutta. Osa yrityksistä syntyy D2C:nä ja lopulta ne päätyvät myymään tuotteitaan vähittäiskaupassa.

Riippumatta siitä, käyttääkö yritys suoraa D2C-liiketoimintamallia vai hybridiä, D2C:n ytimessä on kuluttajien suora pääsy tuotteisiin.

 

D2C-MARKKINAT

COVID-19 siirsi verkkokaupan viisi vuotta eteenpäin ja myöhemmin se sai monet brändit nopeuttamaan D2C-malliensa käyttöönottoa.

Vuonna 2021 arviolta 230,5 miljoonaa amerikkalaista tekee ostoksia verkossa. Kun yhä useammat kuluttajat kääntyvät verkkoon shoppailemaan, D2C-brändien markkinoille pääsy on ensisijaista.

D2C-strategia on edullinen ja helppo tapa uuden tuotteen lanseeraamiseksi. Yritykset voivat aloittaa verkkokauppana ja testata kykyään myydä tuotelinjaa jo ennen kuin investoivat perinteiseen vähittäiskauppaketjuun.

 

MITKÄ OVAT D2C:N EDUT?

Siirtyminen pelkästään jakelumallista D2C-markkinointistrategiaan on hyödyllinen siirto monille yrityksille. Kun vähittäiskauppoja suljetaan ja ostajat ovat siirtyneet verkkoon, tuotteiden myyminen suoraan kuluttajille voi antaa yritykselle mahdollisuuden monipuolistua ja avata kokonaan uuden tulovirran. Nämä tulot eivät ole enää sidoksissa vähittäiskauppoihin ja jakelijoihin, vaan ovat yksinomaan oman yrityksesi ja markkinointistrategianne tehokkuus.

 

VAALI OMNIKANAVAISUUTTA

Vaikka omnikanavaisuus on ollut olemassa paljon pidempään, vuosi 2020 kiihdytti tämän tarvetta.

Kun myymälät joutuivat sulkemaan ovensa, yritysten oli investoitava digitaalisiin kanaviin tai jäädä kokonaan junasta. Tuloksena on, että asiakkaat odottavat nyt voivansa ottaa yhteyttä yrityksiin ja tilata tuotteita useista eri kanavista.

D2C on yksinkertaisesti osa kokonaisvaltaista omnikanavakokemusta.

Esimerkiksi ennen pandemiaa Matti oli tottunut menemään ruokakauppaan ostamaan välipalapatukoita. Koronapandemiassa Matti päätti vähentää myymälöissä vierailua. Nähdessään, että hänen suosimansa patukkamerkki tarjoaa nyt tuotteita verkkokaupassaan, Matti päättää ostaa välipalansa suoraan verkkokaupasta, jotta hänen ei tarvitse poistua kotoa.

Vaikka Matilla on nyt mahdollisuus palata myymälään, hän on havainnut helpommaksi tilata ennalta suunnitellun tilauksen suoraan valmistajalta, jolloin hän voi olla vuorovaikutuksessa brändin kanssa siinä kanavassa, jossa hän haluaa.

 

TIEDÄ ASIAKKAASTASI ENEMMÄN

Yksi D2C-verkkokauppastrategiaan siirtymisen eduista on, että sen avulla voit tutustua asiakkaaseesi paremmin. Perinteisissä vähittäismyyntimalleissa olet aina kauempana kuluttajastasi.

Myymällä suoraan kuluttajalle voit alkaa kerätä tietoja asiakkaistasi ja oppia lisää siitä, keitä he ovat ja mitä he haluavat. Tämä voi paitsi ruokkia nykyisiä markkinointiponnistelujasi, myös antaa sinun ajatella strategisesti tulevia tuotelanseerauksia.

D2C-myynnin avulla voit hallita asiakastietojasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kun nykyaikana yhä useammat ovat huolestuneet yksityisyydestään ja turvallisuudestaan verkossa, vankka asiakasdatan hallinta on avain pitkäaikaisen luottamuksen rakentamiseen.

 

LANSEERAA MARKKINOILLE NOPEAMMIN

Perinteisesti tuotteen lanseeraaminen tarkoittaa sellaisen jälleenmyyjän löytämistä, joka on halukas antamaan tuotteellesi hyllytilaa. Tämä tekee markkinoilletulon monesti hankalaksi.

D2C poistaa riippuvuutesi muista saadaksesi tuotteesi markkinoille. Monet vakiintuneet brändit käyttävät D2C-liiketoimintaa tehdäkseen koetuotteita markkinoille vaarantamatta vähittäiskauppakumppanuuttaan. Sen sijaan, että D2C veisi varastotilaa koekäyttöä varten, brändit voivat näin testata tuotteen elinkelpoisuutta.

 

LISÄÄ VALVONTAA BRÄNDILLE JA TUOTTEILLE

Kun luovutat tuotteen toiselle yritykselle myytäväksi, luovut brändin hallinnasta. Mihin jälleenmyyjä sijoittaa tuotteesi? Pitävätkö he kiinni brändisi standardeista? Mitä myyntihenkilöstö sanoo brändistäsi tai tuotteestasi?

Kun aloitat myymisen suoraan kuluttajille, saat takaisin hallinnan tuotteesta, brändäyksestä ja brändisi ympärillä olevasta asiakasviestinnästä.

Tämä antaa sinulle myös mahdollisuuden tarjota erinomaista asiakaspalvelua, joka vahvistaa brändiuskollisuutta kuluttajien keskuudessa.

 

LAAJENNA ALUETTASI

Vähittäiskauppa ja jakeluverkostot rajoittavat usein uudelle alueelle laajentumista. Nämä rajoitteet vaikeuttavat markkinaosuuden ottamista kilpailijoilta ja estävät kasvua.

Myymällä suoraan kuluttajalle voit välttää vähittäiskaupan perinteiset rajoitteet.

Asiakkaat voivat sijaita eri puolilla maata tai jopa ympäri maailmaa. Oikean toteutus- ja toimitusstrategian avulla voit laajentaa myyntiäsi yhdessä yössä.

 

PIENENNÄ KUSTANNUKSIA JA RIIPPUVUUKSIA

Huhtikuuhun 2020 mennessä työttömyysaste nousi historiallisesti korkeimmalle tasolle. Tuloksena on, että kuluttajat joutuivat kiristämään budjettiaan ja yritysten oli löydettävä keinoja vähentää kustannuksia.

D2C on yksi menetelmä, joka voi auttaa alentamaan kustannuksia lisäämällä itsepalvelua ja automaatiota. Vaikka jälleenmyyjät ovat perinteisesti luottaneet henkilökohtaiseen myyntiin, verkkokauppa on avannut portin kuluttaja-automaatiolle.

Esimerkiksi, kun välipalavalmistaja myy Matille verkkokaupan kautta, he käyttävät paljon vähemmän rahaa työntekijä- ja toimitusketjun kustannuksiin. Muutamalla napin painalluksella Matti voi tehdä tilauksensa ja seurata lähetyksiä suoraan ovelleen ilman ihmiskontakteja.

Vaikka asiakaspalvelu on edelleen merkityksellistä, sitä hoitaa yhä harvempi ihminen, sillä avuksi on tullut tekoäly-chat-robottien ja oikeiden ihmisten yhdistelmä.

D2C ei vain alenna kustannuksia, vaan myös poistaa riippuvuudet. Mitä vähemmän riippuvuuksia yrityksellä on ulkopuolisiin toimittajiin, sitä paremmin se voi ennakoida liiketoiminnan tuloksia.

 

Mitä on D2C-verkkokauppa

MITÄ D2C-VERKKOKAUPAN HAASTEET OVAT?

D2C tarjoaa brändeille monia etuja. Siirtyminen D2C-strategiaan sisältää kuitenkin myös riskejä. Tämä pätee erityisesti yrityksiin, jotka haluavat toteuttaa hybridilähestymistavan D2C:n ja perinteisen vähittäismyynnin välillä.

 

KILPAILU JÄLLEENMYYJIEN JA JAKELIJOIDEN KANSSA

Kun yritys alkaa myydä suoraan kuluttajalle, se alkaa myös kilpailla vähittäiskauppiaiden ja jakelijoiden kanssa.

Tämä voi mutkistaa suhteita pitkäaikaisiin kumppaneihin. Kaikki jälleenmyyjät eivät ole innoissaan saadessaan tietää, että brändisi perustaa oman verkkokaupan.

Tässä vaaditaan diplomatiaa ja strategiaa. Esimerkiksi jotkut brändit haluavat tuoda markkinoille vain rajoitetun erän tuotteita tai pilottituotteita D2C-kanavien kautta suojellakseen suhteita jälleenmyyjiin. Näin varmistetaan, että yrityksen ja sen jakelijan välillä ei ole suoraa kilpailua.

Lähestymistavasta riippumatta tuotemerkkien on mietittävä, miten heidän D2C-liiketoimintansa vaikuttaa olemassa oleviin suhteisiin.

 

TILAUSTENHALLINTA

Monille brändeille, jotka ovat luottaneet perinteiseen jakelu- ja vähittäismyyntimalliin, siirtyminen D2C:hen vaikeuttaa tilaustenhallintaa.

Kuluttajilla on nykyään suuret odotukset tilaustenhallinnasta. Itse asiassa OSM:n globaalin tutkimuksen mukaan 55% verkkokaupan ostajista odottaa tilauspäivitysten olevan ajantasaisia jopa muutaman tunnin viiveellä ja 40% verkko-ostajista sanoo tarkistavansa tuotteen tilaustilanteen vähintään kerran päivässä.

Tämän vuoksi on välttämätöntä, että D2C-verkkokauppastrategiaa harkitsevat yritykset ovat valmiita panostamaan toimitusprosessiin estääkseen imagohaitat.

 

MISTÄ PITÄISI ALOITTAA?

Vaikka D2C-markkinoille pääsy tuo mukanaan joukon riskejä ja haasteita, yritykset, jotka tekevät sen hyvin, tulevat menestymään tulevaisuudessa. Nuorempien sukupolvien suosiessa D2C-brändejä, yritysten on aloitettava D2C-strategian rakentaminen nyt.

 

ASIAKASKOKEMUS

Jokainen yritys on asiakaspalveluyritys, ja hyvä asiakaskokemus on ratkaisevan tärkeä D2C-liiketoiminnassa.

Warren Buffett sanoi sen hyvin: “Maineen rakentaminen kestää 20 vuotta ja sen pilaaminen viisi minuuttia.”

Ajattele asiakaskokemusta ennen tuotteiden lanseeraamista markkinoille. Käytä aikaa analysoidaksesi asiakaspolkusi ja käytä objektiivisia datapisteitä selvittääksesi, missä tarvitset parannusta.

 

MYYNTI

Yritykset, jotka toimivat sekä D2C-verkkokaupassa että jälleenmyyjien kanssa, tulisi aloittaa tunnistamalla kuilut kanavien välillä. Tavoitteena on varmistaa, että heidän tarjoamansa asiakaskokemus on yhtenäinen sekä verkossa että sen ulkopuolella.

Lisäksi on edistettävä kulttuuria, joka suosii D2C-myyntiä. Ilman myynti- ja markkinointitiimien hyväksyntää D2C-strategia ei voi menestyä.

Tämä voi tarkoittaa sitä, että luodaan kannustimia myymälähenkilökunnalle D2C-myyntiä varten, jos paikallisessa myymälässä ei ole haluamaasi tuotetta varastossa, tai lisätään uusia tavoitteita markkinointitiimillesi D2C-myynnin ympärille.

 

TEKNOLOGIA

Yksi D2C-strategian helpommin unohdettavista ja kriittisimmistä osista on laadukas, skaalautuva verkkokauppa-alusta. Oikea tekniikka on välttämätöntä, jotta D2C-suunnitelmasi onnistuu pitkällä aikavälillä.

Ota tekniikkaratkaisujen vetämiseen tarvittava aika ja suostu ainoastaan ratkaisuun, joka antaa kaikille tiimeille mahdollisuuden työskennellä yhteistyössä ja tehokkaasti.

 

MARKKINOINTI

D2C:n kauneus on, että sen avulla voit laajentaa perspektiiviäsi ja hyödyntää kokonaan uuden markkinaosuuden. D2C-markkinointistrategian onnistuminen edellyttää kuitenkin, että keskityt suoritukseen.

Konversio-optimoi jatkuvasti ja etsi tapoja parantaa ostoprosessia ajan myötä. Tähän voi sisältyä A/B-testausta, tietojen analysointia ja yllättäviäkin ideoita.

 

D2C-TRENDIT

Kun yhä useammat ihmiset shoppailevat verkossa täyttääkseen päivittäiset tarpeensa, on tärkeää pitää silmällä trendejä.

 

PERSONOIDUT ASIAKASKOKEMUKSET

Suuri osa D2C:n vetovoimasta on, että kuluttaja voi olla vuorovaikutuksessa suoraan brändin kanssa.

Tämä vuorovaikutus sisältää usein emotionaalisen komponentin.

Tästä syystä personoidulla asiakaskokemuksella on suurempi rooli asiakasuskollisuudessa tulevina vuosina.

 

LAAJENTUMINEN KANSAINVÄLISILLE MARKKINOILLE

D2C-myynnin avulla yritykset voivat laajentua nopeasti kansainvälisille markkinoille.

Skaalautuvan verkkokaupparatkaisun, kuten Adobe Commercen, avulla voit tarjota tuotteitasi helposti uusille asiakkaille ympäri maailmaa eri valuutoilla ja kielillä.

 

SAUMATON ASIAKASKOKEMUS

Asiakkaat voivat olla mukavasti vuorovaikutuksessa yritysten kanssa useissa kanavissa ostoprosessin alkuvaiheista lopulliseen ostoon saakka.

Asiakkaat kokevat kuitenkin liian usein, ettei heidän kommunikointinsa yritysten kanssa ole saumatonta. Kun asiakasviestintä siirtyy osastolta toiselle, asiakas voi kokea, että yritys ei pysty palvelemaan häntä saumattomasti.

 

ALOITA TÄNÄÄN

Onko sinulla D2C-myynnin aloittaminen tärkeiden asioiden listalla tulevina vuosina? Vaimo auttaa yritystäsi rakentamaan D2C-verkkokauppastrategian. Tiimimme tarjoaa sinulle kokemusta, jota tarvitset menestyäksesi näillä uusilla markkinoilla, nykyisen asiakaskokemuksen arvioinnista oikean tekniikan varmistamiseen.

Aloita D2C-strategian rakentaminen jo tänään.

Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!

 

Löydät lisää artikkeleita Vaimon blogista

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Verkkokaupparatkaisut

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Vaimo
Vaimo Finland
B2B-verkkokauppa
B2C-verkkokauppa
d2c
personointi
verkkokaupparatkaisu
verkkokauppa-alusta
asiakaskokemus
Digistrategia
verkkokauppastrategia

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia