Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mitä liiketoiminnan tulisi tietää uuden ajan älykkäästä analytiikasta?

BloggausLiiketoiminnoilla on jo vuosia ollut ongelma: tietojen tarkastelu nykyhetkestä historiaa onnistuu kyllä, mutta missä on kristallipallo, jolla katsotaan tulevaan? Johdolta puuttuu sellainen kristallipallo, jota he voivat itse käyttää ilman mittavaa data scientistien joukkoa tai IT-koodarien apua.

Ennustavia ratkaisuja on ollut olemassa jo kauan, mutta useimpien johtajien lempilaji ei ole R-koodin kirjoitus tai erilaisten tilastollisten menetelmien valitseminen liiketoiminnan tarpeiden selvittämiseen.

Me kaikki haluamme katsoa tulevaan. Jos voimme ennustaa riittävän tarkasti tulevan myynnin, voimme silloin mitoittaa tuotannon vastaamaan tarvetta ja kenties ostotoiminto osaisi paremmin ostaa varastoon tavaraa? Tai kenties asiakkaan asiakastyytyväisyys ja asiakkaan käyttäytyminen eri kanavissa ennakoi asiakaspoistumaa ja oikea-aikaisella ennustamisella ja reagoinnilla tuo poistuma voidaankin välttää?

Kustannussäästöt syntyvät nykyaikana pienistä asioista ja kilpailuetu syntyy tehokkaasta toiminnasta niin, että asiakas saa aina tarvitsemansa tuotteet ajoissa.

Päivän sana on helppokäyttöisyys – BI-raportointi ja ennustava analytiikka saumattomasti yhdessä.


Suomalaisissa organisaatioissa on harvemmin dedikoituja data scientisteja, vaan pikemminkin liiketoimintaa palvelee tälläkin alueella jo valmiiksi ylikuormitettu IT. Maailma voi näyttää hyvinkin erilaiselta, kun väline onkin niin helppokäyttöinen, että liiketoiminnot voivat itse analysoida ja ennustaa asiakkaan ostokäyttäytymistä, kysynnän vaihteluita tai syväluodata oman organisaation toimintaa.

Mitä asioita liiketoiminnan tulee tehdä, jotta älykäs analytiikka tuottaa tuloksia?

1. Lisätä itselleen ymmärrystä aineistoista. Miten esimerkiksi asiakkaan asiakkuuden kesto, raaka-aine markkinat, sijainti ja liikevaihto vaikuttavat ostopäätökseen? Mitkä tekijät vaikuttavat työntekijöiden vaihtuvuuteen? Kaikilla on tänä päivänä paljon dataa, mutta aineiston eri osien riippuvuuksien selvittäminen on ennen tätä ratkaisua ollut harvojen käsissä. Väline tarjoilee useita erilaisia analyysejä automaattisesti ja niiden keskinäinen vertailu on helppoa. Tarjolla on myös vaativia analyysejä, kuten päätöksentekopuita tai logistista regressiota ja niille tarjotaan myös tulkintaa.

2. Esittää ja jaella tietoa muille. Miten löydökset ovat visualisoitavissa ja jaeltavissa siten, että muutkin päätöksentekijät saavat ideasta kiinni? Älykäs analytiikka tarjoilee analyysit visualisointeina, jotka ovat helposti upotettavissa muihin raportteihin ja dashboard-näkymiin ilman IT osaston apua – kaikki osaavat käyttää copy/paste toimintoa. Ja siis koko analyysi siirtyy, ei vain kuva tuloksesta! Tulosten helppoon tulkittavuuteen on käytetty aikaa, erilaiset visualisoinnit ovat helposti tulkittavissa.

3. Hallita itse älykkään analytiikan prosessia. Ehtiikö liiketoiminta opetella monimutkaisia välineitä? Ei. Helppo ja luonteva lähestymiskulma analyyseihin on osa toimivaa ratkaisua. Ratkaisua voidaan hakea englanninkielisillä kysymyksillä, kokeilemalla tai antamalla ratkaisun tehdä ehdotuksia aineistoon pohjautuen. Kaikki työskentely on selainpohjaista ja osuvimmat analyysit voidaan jakaa suoraan vaikkapa Microsoft Teams tai Slack -kanavissa portaalin lisäksi.

Joskus käy niin, että ohjelmistotalojen tuotekehitys toteuttaa joululahjatoiveet ennenaikaisesti. IBM Cognos -tiimi on tällä kertaa todella onnistunut siinä! IBM Cognoksen syksyllä ulos tuleva versio on onnistunut yhdistämään BI-raportoinnin ja ennustavan analytiikan saumattomaksi paketiksi.

Mitä jos tutkittaisiin, mitä tuloksia älykäs analytiikka voisi liiketoiminnallesi tuoda? Ota yhteyttä!

Mikko Kutvonen
Teknologiajohtaja
Puh. +358 40 57 88 500
mikko.kutvonen@invenco.fi

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Teknologia

Azure
IBM
Microsoft
Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

advanced analytics
Ennakoiva analytiikka
prediktiivinen analytiikka
Cognos
Power BI

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia