Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mistä tunnistaa hyvän konsultin?

BloggausEräässä seminaarissa yrityksen it-johtaja kertoi kokemuksiaan konsulteista.


Eräs konsulttifirma oli myyntitilanteessa esittänyt hänelle konsulttiensa terävimmän kärjen, joiden osaamisen perusteella hän teki hankintapäätöksen. Projektiin heille kuitenkin tuotiin aivan eri tason konsultteja. Tämä sai minut miettimään oman työnantajani toimintatapoja ja millainen on mielestäni hyvä konsultti. Tässä kohtaa puhun lähinnä business intelligence- ja IT-konsulteista.

1. Osaaminen
Konsultilla tulee olla hyvä tuotetuntemus ja hyvä taustatiimi. Kokonaisuuden vuoksi konsultin tulee ymmärtää myös yli oman erikoisosaamisalueensa. Esim. BI-konsultin tulee ymmärtää, mitä tapahtuu BI-kerroksen alapuolella eli tietovarastoissa ja tietysti toisinkin päin. Taustatiimin merkitys korostuu mm. vastaantulevissa haasteissa, voi kysyä kollegan mielipidettä tai neuvoa. Hyvä konsultti kykenee hyödyntämään yrityksen muutakin osaamista. Välillä tarvitaan myös useamman teknologia-alan tuntemusta.

Usein projekteissa ja palveluissa vaaditaan laajempi alaista osaamista tai kokonaisuuksia esim. ETL-osaajia, palvelu-/projektipäällikköä, tiedon mallintajaa, raportointiosaajaa jne. Näiden henkilöiden on kyettävä keskustelemaan keskenään ja etsimään asiakkaalle paras ratkaisu.

2. Kuunteleminen ja sosiaaliset taidot
Perustaitoja on kyky kuunnella asiakkaan tarpeita. Plussaa on, jos konsultti tuntee asiakasyrityksen toimialaa. Konsultin pitää myös kyetä keskustelemaan eri liiketoimintayksiköiden ja IT:n kanssa sekä tarpeen vaatiessa toimimaan tulkkina näiden välillä.

Ihannetilanteessa konsultin ja asiakkaan välinen henkilökemia toimii. Hyvä konsultti on joustava ja tulee toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.

3. Asiakastarpeiden ymmärtäminen
Konsultilla on kyvykkyys kartoittaa asiakkaan tarpeita myös oman työnsä ulkopuolelta. Hyvä konsultti osaa ehdottaa asiakasta hyödyntäviä ratkaisuja esim. asiakkaan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella tai perustuen omiin havaintoihinsa asiakkaan ympäristössä.

4. Oikea asenne
Hyvä konsultti nauttii työstään, työskentelystä asiakkaiden parissa ja työn tuloksista. Se näkyy asiakkaan suuntaan. Konsultille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakas saa ratkaisun, joka vastaa hänen tarpeitaan ja johon hän on tyytyväinen. Konsultti panostaa täysillä ratkaisun suunnitteluun ja kehitykseen huomioiden asiakkaan tarpeet. Hänen pitää pystyä heittäytymään uusiin tilanteisiin – joskus nopeastikin.

Mielestäni kaikki nämä ominaisuudet löytyvät Invencon konsulteilta.

Kokemukseni mukaan on hyvä, ettei konsulttiyritys ole keskittynyt vain yhteen tuotteeseen ja tuotteelle löytyy useita asiantuntijoita. Esim. jos vastuuhenkilö sairastuu, niin yritykseltä löytyy tuuraaja tilalle.

Ota yhteyttä, katsotaan yhdessä datan ja analytiikan kehittämisen mahdollisuuksista liiketoiminnassanne.

Tuija Ekholm
Vanhempi konsultti
tuija.ekholm@invenco.fi

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Taloushallinto
Tietohallinto
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Integraatiot
IoT
Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus
Master Data MDM
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Teknologia

Azure
IBM
Microsoft
Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

BI-konsultti

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia