Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mistä on hyvä sovellusasiantuntija tehty?

BloggausMeillä asiakkaasta puhutaan usein kuin vanhasta tuttavasta – ”Hei Leenalla oli aamulla ongelmia palkkalaskelman kanssa, onneksi asia ratkesi kun…”, saattaa keskustelu alkaa aamukahvipöydässä. Pisimmät asiakassuhteet ovat vuosikymmenten mittaisia, samoin kuin työurat Jydacomilla, iso osa asiakkaista on tullut vuosien saatossa hyvinkin tutuiksi. Uusiin asiakkaisiin tutustutaan mielenkiinnolla usein jo käyttöönoton aikana – minkähänlaisia osaajia siellä työskentelee, miten he käyttävät järjestelmää, mihin he tarvitsevat meitä? Asiakkaitten järjestelmät ja tavat käyttää Jydacomin ohjelmia eroavat välillä paljonkin toisistaan ja asiakaspalvelun tahtotila on ymmärtää kaikki mahdolliset variaatiot, jotta jokainen asiakas saisi yksilöllistä palvelua ja avun omiin ongelmakohtiinsa. Onpa eräs asiakkaamme joskus todennutkin, että ”joskus tuntuu kuin olisitte meidän kollegoita”.

Rekrytoidessani tiimiini uusia asiakaspalvelun ammattilaisia pyrinkin pohtimaan millaisen työntekijän asiakas itse palkkaisi? Millaista osaamista he arvostaisivat, mikä hyödyttäisi heitä eniten? Millaisiin kysymyksiin meidän tulisi osata vastata puolen vuoden, entä vuoden kuluttua?

Yksi tavoite ylitse muiden

Hakiessamme edellisen kerran vahvistusta asiakaspalvelutiimiin, oli ilmoitustekstissämme seuraava lause: ”Tehtävässäsi on yksi tärkeä tavoite ylitse muiden: tyytyväinen asiakas.”

Mitä ominaisuuksia tällaiseen tavoitteeseen pääseminen sitten tehtävään valitulta vaatii? Koska tuettavat ratkaisut ovat rakennusalalle suunnattuja tuotannonhallinnan, taloushallinnon ja palkanlaskennan sovelluksia, on kompetenssiosaamista oltava joltain, mieluiten useammalta alueelta. Tällä hetkellä seitsemän hengen tiimillämme onkin yhteenlaskettuna noin 20 vuoden kokemus palkanlaskennasta, 40 vuoden kokemus taloushallinnosta sekä 61 vuoden kokemus rakennusalan tuotannonohjausjärjestelmiin liittyvästä asiakaspalvelusta. Aikamoisia lukemia. Silti jokaisella on edelleen halu oppia uutta ja uudet tiimin jäsenet nähdäänkin aina myös potentiaalisina opettajina.

Vaikka asiakaspalvelutiimin pääasiallinen tehtävä onkin ottaa vastaan palvelupyyntöjä ja ratkaista niitä mahdollisimman tehokkaasti, sisältyy henkilöiden tehtäviin myös muuta asiakkaalle lisäarvoa tuottavaa työtä. Itseasiassa heiltä odotetaan melko monipuolista osaamista. Jotta ratkaisumme vastaisivat jatkuvasti rakennusalan muuttuviin tarpeisiin ja jotta osaisimme tuottaa asiakkaille ohjeistuksia uusien toimintojen käyttöä varten, on henkilöstön pysyttävä ajan tasalla mm. erilaisista rakennusalaa säätelevistä laeista ja rakennusalan työehtosopimuksista. Kiinnostus tietojärjestelmäkehitystä kohtaan on suotavaa osallistuessamme uusien sovellusten ja ominaisuuksien testaukseen. Esiintymistaidotkaan eivät mene hukkaan silloin, kun pidämme etäkoulutuksia tai webinaareja opastaaksemme asiakasta uuden järjestelmän saloihin. Tiimityöskentelytaitoja tarvitaan, kun työryhmät läpikäyvät asiakkailta tulleita kehitysideoita ja pohtivat mitkä niistä olisi hyvä saada mukaan seuraavaan julkaisuun.

Ehkä yksi ominaisuus on kuitenkin se tärkein, se, mitä uskoisin myös asiakkaittemme arvostavan eniten– aito, persoonasta kumpuava tahto auttaa asiakasta onnistumaan. Se on nähtävissä mm. silloin, kun tiimiläiseni avaa työkoneensa kauniin maalaiskartanon tallivintillä, kesken henkilöstön virkistyspäivän, muiden jo lähdettyä kahvitauolle – vain tarkistaakseen, onko kenelläkään asiakkaalla sellaista hätää, joka kaipaisi apua nyt heti. Se on nähtävissä myös silloin, kun perjantain päätteeksi kotiinlähtöä tekevä tiimiläiseni vastaa vielä yhteen puheluun ja onnistuu ratkaisemaan asiakkaan ongelman yhdessä Prisman kassajonossa jo seisovan kollegansa avustuksella.
Hyvä sovellusasiantuntija on tehty ammattitaidosta ja halusta auttaa asiakasta onnistumaan.

Yhdessä rakennamme paremmin.

Milla Jokinen , Asiakaspalvelupäällikkö

Pinterest
EVRY logo

Lisätietoja

Yritysprofiili EVRY kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Toimialakokemus

IT
Rakentaminen

Omat tagit

Jydacom

Siirry yrityksen profiiliin EVRY kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EVRY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EVRY - Muita referenssejä

EVRY - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia