Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Missä viipyvät innovaatiot?

BloggausOlemme nostaneet aiemminkin esille saman huolen, mutta ongelma tuntuu vain pahenevan: suomalaisyritykset eivät panosta riittävästi innovaatioihin. Asia on erittäin ajankohtainen juuri nyt, kun pandemian hetkeksi hidastama talouskehitys taas elpyy ja yritykset kiihdyttelevät vähitellen kohti kasvukaistaa.

Yrityksille on tarjottu pandemian vuoksi erilaisia elvytyspaketteja ja velkarahaakin on ollut tarjolla. Mutta jos velkaa on ottanut, täytyy se sijoittaa kasvuun, joka tuottaa enemmän kuin velan kustannukset vievät. Toistaiseksi näin ei näytä käyneen. ”Työn tuottavuutta parantavilla investoinneilla olisi juuri nyt suuri merkitys, jotta talouskasvu jatkuisi korona-ajan jälkeenkin”, arvioi Yleisradio tilannetta. ”Yksi suomalaisia murheenkryynejä on se, että täkäläiset yritykset investoivat vähemmän kuin niiden kannattavuuden perusteella voisi olettaa.”

Uutista varten haastateltiin Nordean, Osuuspankin ja Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntijoita. Synkkiä arvioita tukivat Tilastokeskuksen luvut, joiden mukaan tutkimus- ja kehittämispanokset laskevat Suomessa edelleen. ”Suomi investoi koneisiin ja seiniin, kun esimerkiksi Ruotsi panostaa tietotekniseen osaamiseen”, kirjoitetaan uutisessa. Miksi ruotsalaiset ovat meitä parempia, taas kerran?

Kirjoitimme aiheesta vuosi sitten ja väitimme, että jokainen osaa ja haluaa innovoida. Kyse on vain siitä, annetaanko innovaatioille mahdollisuus. Muotoilimme suurimman haasteen näin:

”Miksi työntekijältä on viety innovoinnin edellytykset? Ja vielä tärkeämpää: kuinka se on tehty? Vastaus taitaa häämöttää edessämme. Me olemme kaikki olleet näissä tilanteissa. Tiukat ja joustamattomat ohjeet, joille ei ole järkevää perustetta. Esimies, joka ei arvosta alaisiaan eikä osaa hyödyntää heidän osaamistaan. Työehtosopimuksen säännöt, jotka määrittelevät työtehtävän keston. Epäsopivat työkalut, joiden vuoksi työaika kuluu johonkin muuhun kuin itse työhön. Ja niin edelleen.”

Ikävä kyllä tilanne ei näytä vuodessa merkittävästi parantuneen. Siksi kirjoitamme aiheesta uudestaan ja niin pitkään myös tästä eteenpäin, kunnes tilanteessa tapahtuu käänne parempaan.

Pinterest
Oy Mercus Software Ltd logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Oy Mercus Software kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Oy Mercus Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oy Mercus Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Oy Mercus Software - Muita referenssejä

Oy Mercus Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia