Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Milloin ulkoistaa IT-alan osaajahaku rekrytointiyritykselle?

BloggausIT-alan osaajapula on monen yrityksen kasvun hidasteena. Taloussanomissa julkaistussa jutussa käy kivuliaan selväksi, kuinka Suomi menettää miljardeja tilanteen jatkuessa. Siksi on ymmärrettävää, että yrityksissä ollaan valmiita maksamaan ei vain osaajille, vaan myös IT-alan osaajia etsivän rekrytointiyrityksen palvelusta. Monissa yrityksissä kuitenkin pohditaan kannattaako rekrytoinnin ulkoistaminen rekrytointiyritykselle? Voiko joku muu tuntea yrityksen tarpeet ja toiminnan riittävän hyvin tehdäkseen onnistuneen rekrytoinnin IT-alalla? Tässä kirjoituksessa avaamme rekrytoinnin ulkoistamisen etuja ja huomioon otettavia seikkoja. 

IT-alalla aika on rahaa 

Kukaan ei halua hukata aikaa, mutta rekrytointiin sitä saa kyllä kulumaan. Aikahan on rahaa, joten jokaisen rekrytointiin aikaa käyttävän henkilön tulisi tietää tarkalleen mitä on tekemässä. Useinkaan näin ei ole, etenkin jos yrityksessä rekrytointi jää henkilöstön sivutoimeksi. Tällöin ei välttämättä ole sovittua prosessia ja hakemuspinot kuormittavat tekijöitä, joiden varsinainen työ liittyy oikeastaan ihan muihin asioihin. 

Hakijoiden pätevyys on todennettava tavalla tai toisella. Haastattelutilanteessa on osattava kysyä oikeat kysymykset ja tehdä oikeat tulkinnat vastauksista. Ja mitä jos hakija kysyy jotain? Pitäisikö miettiä työnantajamarkkinointiakin eli millaisena me haluamme näyttäytyä ja millaiset ovat meidän arvomme työnantajana – kiireessä tunnetusti saattaa yrityksestä tulla väärä kuva myös hakijalle. Jos rekrytointi ei lopulta omin avuin onnistukaan saatetaan palkata rekrytointiyritys, joka käyttää alihankintana headhunteria, joka taas tarpeen mukaan hyödyntää erillistä konsulttia hakijoiden pätevyyden testaamiseen. Ketjuuntumisen myötä prosessi pitkittyy entisestään ja jokainen välikäsi ottaa omansa osaajaa etsivän yrityksen taskusta. Joku saattaa vielä soittaa toimarille ja yrittää myydä erikseen työnantajamarkkinointia… 

Alatuntemus ja prosessin hallitseminen ovat avainasemassa 

Ketjuuntuvan kauhuskenaarion välttämiseksi on hyvä muistaa IT-alan nykytilanne: tekijät ovat kiven alla. Heidän löytäminen ja vakuuttaminen rekrytointiprosessissa vaatii ammattimaista otetta ja alatuntemusta. Arvokkaiden asiantuntijoiden rekrytointi ei voi olla kenenkään sivutyö, vaan oikean resurssin löytyminen vaatii alan laajojen verkostojen lisäksi syvällistä paneutumista rekrytoinnin prosesseihin. 

Kun pohjatyöt on tehty huolella, pystyy myös ulkopuolinen hoitamaan rekryprosessin ja näin säästämään omien työntekijöiden resurssit avaintehtäviin. Kokeneelta toimijalta homma käy nopeammin kuitenkaan laadusta tinkimättä – harjaantunut henkilöstöalan ammattilainen tunnistaa oikean osaajan, ja tarjotut ehdokkaat ovat oikeasti parhaat saatavilla olevat. Kustannustehokkuus syntyy siitä, kun valitaan yksi kumppani, joka pystyy hoitamaan prosessin alusta loppuun ilman turhia välikäsiä. Kun jokainen saa keskittyä omaan osaamisalueeseensa, tehostuu koko yrityksen toiminta. 

Paljonko teillä käytetään aikaa osaajien hakuun, kenen aikaa se on ja mistä muusta se on pois? Niinpä. Rekrytointiprosessin hoito oman työn ohessa kuormittaa tarpeettomasti ja lisää stressiä työympäristössä, ja tämän kerrannaisvaikutukset tiedetään. Valitse rekrytointiin luotettava ja kokenut kumppani, jonka kanssa saat taustat tarkistettua ja päteviä ehdokkaita ilman turhaa säätöä. 

Ota yhteyttä, niin keskustellaan siitä miten voimme auttaa sinua tehostamaan toimintaa selkeällä ja toimivalla rekrytoinnilla! 

Pinterest
ICT Direct Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili ICT Direct Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

suorahaku
IT-rekrytointi
kansainvälinen rekrytointi

Siirry yrityksen profiiliin ICT Direct Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

ICT Direct Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

ICT Direct Finland - Muita referenssejä

ICT Direct Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia