Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Millainen on hyvä Spotify-mainos? Näin onnistut äänimainonnassa!

BloggausKolme vinkkiämme hyvään Spotify-mainontaan tarjoavat vihiä siitä, mistä loistava Spotify-mainos koostuu.

Hyvä Spotify-mainos ottaa huomioon kohderyhmän ja ymmärtää sitä, toteutus on teknisesti laadukas ja sisältää kuulijaa sitouttavaa sisältöä. Tässä kolme vinkkiä toimivan Spotify-mainonnan tekemiseen.

Spotify-mainonnan huomioarvo on korkea

Noin puolet Suomen Spotify-kuuntelijoista käyttää alustan ilmaisversiota, jossa mainokset keskeyttävät kuuntelun säännöllisesti. Kun mainonnan ympäristönä on kuulijan itsensä aktiivisesti valitsema sisältö, luo se myös mainonnalle aivan erilaiset puitteet kuin passiivisemman median kontekstissa.

Spotify itse on tutkinut tätä, ja kertoo selvityksessään haastateltujen kuuntelijoiden kiinnittävän muita kanavia enemmän huomiota Spotify-mainoksiin, sillä ne tuntuvat relevanteilta ja juuri heille räätälöidyiltä.

Mainonta Spotifyssa on kustannustehokasta ja se onnistuu tuotannollisesti jopa yllättävän kevyesti toteutettavissa olevalla mainosmateriaalilla. Tässä kolme vinkkiä toimivan ja tarkoituksenmukaisen Spotify-mainonnan tekemiseen!

1. Hyvän Spotify-mainonnan lähtökohta on yleisön ymmärrys

Spotify-mainoksen hyvä puoli on, että sen vastaanottaja altistuu kuunteluhetkellä vain ja ainoastaan sinun mainoksellesi. Spotifyssa ei voi vaihtaa kanavaa, kuten radiossa. Otollinen lähtötilanne on siis luotu, kun Spotify-mainos lähtee pyörimään.

Mainostajan vastuulle jää sisällön luominen kohderyhmää ajatellen siten, että sanoma on tarpeeksi kiinnostava ilman, että se herättää mainoksiin helposti yhdistettävää vastareaktiota. Mikään mainos ei automaattisesti ole ärsyttävä. Sen vain on oltava tarpeeksi hyvin tehty ja oikealle ihmiselle kohdistettu!

Avaimeksi muodostuu kohderyhmän ymmärtäminen. Spotify-mainosta luodessa voi määrittää hyvinkin tarkasti, minkälaiselle yleisölle sitä kohdennetaan. Ensin voidaan määrittää perinteiset demografiat, kuten ikä, sukupuoli ja kieli.

Näiden lisäksi voidaan määrittää sijainti, Spotifyn kuuntelemiseen käytettävä laite ja ajankohta, milloin Spotify-mainos on aktiivinen. Pisteenä iin päälle mainosta voidaan kohdentaa tiettyyn musiikkigenreen tai podcastiin.

2. Spotify-mainonnan formaatit: mikä niistä on sinulle oikea?

Tyypillinen Spotify-mainos on kappaleiden välissä tai podcastien aikana pyörivä äänimainos, jonka kanssa samanaikaisesti laitteen ruudulle ilmestyy display-mainos. Display-mainos sisältää kuvan ja tekstin. Mainosta klikkaamalla henkilö siirtyy kohdesivustoksi valitulle verkkosivulle.

Spotifyssa voi lisäksi mainostaa videolla tai pelkällä bannerilla. Bannerimainos näkyy alustalla, mutta ei keskeytä kuuntelua.

Kuten muissakin kanavissa, liikkuvan kuvan vaikutus on myös Spotifyssä vahva. Videoiden on mitattu lisäävän eniten sitoutunutta huomiota mainosta kohtaan.

Spotify-mainontaa suunnitellessa on tärkeää huomioida, että kuvabannerit ja videot ovat tässä kontekstissa luonteeltaan sivuominaisuuksia – pääpaino kaikessa on tietenkin äänellä.

3. Spotify-mainoksen tuotanto ja tekninen laatu

Spotify-mainoksen tuotannon ei tarvitse olla viikkojen projekti. Lyhyen spotin tuotanto on itse asiassa mahdollista hoitaa hyvinkin kevyin ottein. Jos spotti perustuu puhuttuun ääneen ja valmiiseen musiikkiin, on toteutus mahdollinen myös budjettimielessä yllättävän edullisesti.

Teknisestä laadusta ei kuitenkaan kannata koskaan tinkiä. Ota ammattilainen avuksesi, niin saat laadukkaan äänispotin Spotify-käyttöön helpolla ja tehokkaalla tavalla. Muun muassa me Oddy Digitalilla tuotamme mainontaa avaimet käteen -periaatteella: käsikirjoitamme, tuotamme ja operoimme mainonnan Spotifyn mainonnanhallinnassa.

Lue lisää sisällöntuotannosta »

Pinterest
Oddy Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Oddy Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Media

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

äänimainonta
spotify-mainonta
digitaalinen markkinointi
digimarkkinointi
spotify
äänituotanto
äänimainos
spotify-mainos

Siirry yrityksen profiiliin Oddy Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oddy Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Oddy Digital - Muita referenssejä

Oddy Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia