Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Millainen on hyvä laskeutumissivu tapahtumalle? [5 vinkkiä]

BloggausDigitaalinen tapahtumamarkkinointi tarvitsee aina kotipesän: paikan, jonne kävijä ohjataan hakemaan lisätietoja aiheesta. Tuota paikkaa kutsutaan tapahtuman laskeutumissivuksi. Laskeutumissivu on siis se verkkosivu, jolle kävijä saapuu sivustollasi ensimmäisenä.

Koska laskeutumissivu tai toisin sanoen tapahtumasivu voi olla kävijälle ensikosketus yritykseesi ja brändiisi, kannattaa siitä tehdä kaiken tuon huomion arvoinen. Älä aliarvioi laskeutumissivun merkitystä tapahtumien suhteen – sillä on tärkeä rooli osallistujan päätöksessä lipun ostamisesta.

Hyvä laskeutumissivu ohjaa kävijää intuitiivisesti eteenpäin suorittamaan halutun toiminnon. Tapahtuman ollessa kyseessä tavoitteena on yleensä ilmoittautuminen tai tapahtuman lipun ostaminen. Tapahtumissa on myös tärkeää, että kaikki olennainen tieto tarjotaan osallistujalle oikeassa vaiheessa. Jos tieto osallistumistavasta tai tapahtumapaikasta puuttuu, moni potentiaalinen asiakkaasi saattaa jättää lipun ostamatta.

Mutta millainen on hyvä laskeutumissivu tapahtumalle? Kuinka luoda toimiva tapahtumasivu?

Hyvällä tapahtumasivulla on…

 1. Brändin mukainen ulkoasu
 2. Kiinnostava ja informatiivinen otsikko
 3. Kattava kuvaus tapahtuman tiedoista
 4. Selkeä CTA ilmoittautumiseen tai lipunmyyntiin
 5. Hakukoneystävällinen suunnittelu

Tutustutaan nyt näihin viiteen seikkaan tarkemmin.

Brändin mukainen ulkoasu

Me kaikki markkinoijat tiedämme brändin merkityksen organisaatiolle. Vaikka brändi on paljon muutakin kuin yhtenäiset ulkoasut, on visuaalinen ilme erittäin tärkeä osa sitä. Haluat tietysti tapahtumien toimivan saumattomana osana muuta markkinointiasi, joten miksi ne poikkeaisivat yrityksesi brändin linjasta?

Hyvä tapahtumasivu on brändin ja muun verkkosivuston ulkoasun mukainen, kyseiselle tapahtumalle suunnitellulla ilmeellä. Näin kokonaisvaltainen brändi-ilme jää paremmin mieleen myös niille osallistujille, jotka eivät ole muuten organisaatiosi kanssa tekemisissä.

Kiinnostava ja informatiivinen otsikko

Tapahtuman tärkein tavoite on tuottaa arvoa osallistujilleen. Saadaksesi osallistujat paikalle, sinun tulee tietysti tuoda tilaisuuden sisältö esille kiinnostavalla tavalla. Älä kuitenkaan sorru klikkiotsikoihin, koska on tärkeintä saada mukaan juuri ne osallistujat, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita tapahtumasi teemasta. Monissa tapauksissa laatu korvaa määrän.

Otsikon tulisi kertoa tapahtuman sisältö napakasti ja totuudenmukaisesti.

Tässä muutamia hyviä esimerkkejä:

MeetingsNetin online-tapahtuman otsikko leikittelee teemalla ‘Hybrid How-To’ ja samaan aikaan kertoo selkeästi tapahtuman sisällön. Otsikko houkuttelee mukaan osallistujia, jotka haluavat oppia kuinka järjestetään hybriditapahtuma ja lupaa heille ohjeet erityisesti menestyvän sellaisen järjestämiseen.

Markkinointikollektiivin Aamukahviseura-tapaamisten otsikot kertovat tapahtuman mukavasta ja rennosta luonteesta, mutta alaotsikon myötä tarkentavat kuitenkin kyseisen tilaisuuden aihetta.

Kattava kuvaus tapahtuman tiedoista

Kuten alussa totesimme, tapahtumatiedot ovat tapahtuman laskeutumissivun tärkeintä antia. Jos osallistuja ei saa tarpeeksi tietoa tapahtumasta ensimmäisillä vilkaisuilla, hän ei useinkaan vaivaudu ottamaan yhteyttä selvittääkseen lisää, vaan jättää kyseisen tapahtuman sikseen.

Erityisesti tässä vaiheessa sinun tulee todella astua potentiaalisen osallistujasi kenkiin. Mitä hänen tulisi tietää tapahtumasta? Mitä hän pohtii ennen ilmoittautumista?

Tarkista, että tapahtumasivultasi löytyy vähintään nämä tiedot:

 • Tapahtuman ajankohta: Huomioi eri päiväysmuodot ja aikavyöhykkeet erityisesti kansainvälisissä tapahtumissa.
 • Tapahtumapaikka: Tapahtumapaikka on hyvä ilmoittaa digitaalisen kartan muodossa. Jos tapahtuma on webinaari tai hybridi, kannattaa mainita myös käytettävä webinaariohjelmisto.
 • Osallistumisohjeet: Tarjoa saapumisohjeet paikan päälle tai ohjeet webinaariin liittymiseen.
 • Ohjelma ja muu sisältö: Jos haluat pitää tapahtumasivun kevyenä ja lyhyenä, voit tarjota tapahtuman ohjelman esimerkiksi linkin takaa avautuvan PDF-dokumentin muodossa.
 • Kalenterimerkintä: Erityisesti verkkotapahtumat unohtuvat helposti, joten on hyvä käytäntö tarjota osallistujalle mahdollisuus lisätä tapahtuma suoraan omaan kalenteriin vain yhdellä klikkauksella.

Voit tuoda tapahtumasivulle myös muutakin sisältöä, joka houkuttelee potentiaalisen osallistujan klikkaamaan ilmoittautumispainiketta. On hyvin tapahtuman luonteesta riippuvaista, kuinka pitkä tai kevyt laskeutumissivun kannattaa olla. Yleisenä nyrkkisääntönä kaikkien laskeutumissivujen suhteen pidetään, että lyhyet sivut tuottavat enemmän liidejä ja sopivat esimerkiksi ilmaiselle tarjoukselle, kun taas pidemmät tuottavat laadukkaampia liidejä ja sopiva kalliimpien tuotteiden tai palveluiden esittelyyn (Liana Technologies). Voit siis pohtia tavoitteitasi tapahtuman suhteen: tavoitteletko bränditietoutta mahdollisimman laajalla yleisöllä, vai haluatko keskittyä pienempään yleisöön täynnä kiinnostuneimpia fanejasi?

Käydään vielä läpi muutama esimerkki toimivista laskeutumissivuista:

Keskuskauppakamarin Suuri brändipäivä on maksullinen asiantuntijatilaisuus, joten sen tapahtumasivulla on kattava kuvaus päivän ohjelmasta sekä lisätietoa aiheista. Otsikko Suuri brändipäivä herättää mielenkiinnon ja ingressissä kerrottu numeerisestikin vahvistettu tarina maailman tunnetuimmista brändeistä vahvistaa osallistujan uskoa aiheen tärkeydestä.

Liana Technologiesin webinaarin Näin personoit verkkokauppasi tapahtumasivu on kevyt, mutta siltä löytyy kaikki tarvittava tieto kalenterimerkinnästä ajankohtaan aikavyöhykkeineen. Sivun alareunasta osallistuja löytää myös yrityksen sosiaalisen median profiileihin.

Selkeä CTA ilmoittautumiseen tai lipunmyyntiin

Tapahtumasivun konversio on yleensä ilmoittautuminen tai lipun ostaminen. Ohjaa osallistuja kohti ilmoittautumispäätöstä selkeän CTA-painikkeen eli toimintakehoitteen (call to action) avulla.

CTA-painikkeessa kannattaa usein korostaa aikaan liittyviä määreitä (kuten nyt tai pian) tai muuta houkuttelevaa ominaisuutta (kuten ilmainen tai nopea).

Tässä muutamia toimivia CTA-vaihtoehtoja tapahtumiin:

 • Ilmoittaudu mukaan
 • Lunasta paikkasi
 • Osta lippu
 • Haluan mukaan
 • Ehdottomasti mukana!

Selkeä CTA ei kuitenkaan yksinään riitä, vaan on tärkeää varmistaa, että koko ilmoittautumisprosessi tai lipun ostaminen sujuu vaivattomasti samassa osoitteessa. Tapahtumanhallinnan järjestelmä kantaa koko ilmoittautumisprosessin tapahtumasivullasi.

Hakukoneystävällinen suunnittelu

Vaikka markkinoit tapahtumaasi varmasti myös muilla digitaalisilla keinoilla, kannattaa aina varmistaa sen näkyvyys Googlessa. Huolehdi siis, että tapahtumasivu noudattaa hakukoneoptimoinnin suosituksia.

Huomioi ainakin nämä:

 • Tapahtuman otsikko on H1-tasoa
 • Myös muut otsikot ovat relevantteja ja oikeassa järjestyksessä 
 • Sisältö on kuvattu käyttäen kiinnostavia ja sopivia hakutermejä, kuitenkin luonnollisesti eikä liikaa toistettuna
 • Tapahtumasivu on käyttäjäystävällinen ja sen tekninen toteutus on kunnossa
 • Muista myös, että hakukoneet suosivat pidempiä sivuja, joilla on enemmän sisältöä

Lisää vinkkejä hakukoneoptimointiin löydät esimerkiksi Liana Technologiesin blogista

+ 1: Saavutettavuus

Verkkosivujen saavutettavuus on etu jokaiselle käyttäjälle, mutta erityisesti heille, joilla on näkö-, kuulo- tai motorisia rajoitteita. Varmista siis tapahtumasivusi saavutettavuus, jotta jokainen pääsee osallistumaan samalta viivalta. Lue lisää saavutettavuudesta tapahtumamarkkinoinnissa.

Näiden viiden vinkin avulla pääset helposti alkuun toimivan tapahtumasivun luomisessa. Eventillan tapahtumanhallinnan käyttöönotossa jokaiselle organisaatiolle luodaan oman brändin mukainen ja näitä kuutta ohjenuoraa noudattava tapahtumasivu, joka on myös saavutettavuusdirektiivien mukainen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ratkaisu juuri Teidän tarpeisiinne.

Pinterest
Eventilla Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Eventilla kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Eventilla kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Eventilla - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Eventilla - Muita referenssejä

Eventilla - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia